Espanyol

ESPANYOL

Estudiaran les lesions per veure si hi ha un factor desencadenant

L'alimentació, la gespa, la roba i qualsevol factor col·lateral serà estudiat pels tècnics de la casa

Tot i així, des de la direcció esportiva entenen que les lesions traumàtiques no es poden evitar

El director esportiu, Ramon Planes, està decidit a trobar el factor desencadenant de la plaga de lesions si és que n'hi ha un. El responsable de la planificació esportiva del club ha explicat que s'estudiaran amb lupa i una per una les lesions que hi ha hagut aquesta temporada per veure si hi ha algun factor col·lateral que hagi pogut contribuir, si no a produir-la, sí a no evitar-la. «Ho estudiarem a fons. És la nostra obligació, però entenem que la majoria de lesions han estat de tipus traumàtic i imprevisible. No obstant això, posarem tots els nostres recursos en marxa per veure si hi ha un denominador comú en tots o en la majoria dels casos.»

Es comprovarà l'estat de la gespa del camp d'entrenament, que tot i que podia actuar com a factor desencadenant, els responsables de tenir-ne cura asseguren que aquesta temporada «està millor que mai». Tanmateix l'alimentació és un factor molt important per la seva incidència. En aquest sentit, des de fa unes setmanes la majoria dels jugadors de la plantilla estan obligats a dinar a la ciutat esportiva un parell de dies a la setmana i tenen des de fa temps una dietista que programa i controla l'alimentació, especialment la dels més joves que viuen sols a Barcelona. Tanmateix des de la temporada passada un podòleg té cura de l'estat dels peus i les ungles dels jugadors. Fins i tot intentaran comprovar la incidència de la roba esportiva per controlar qualsevol aspecte per nimi que sembli.

Mitjana habitual en lesions musculars.

En l'estudi que han fet els tècnics i els metges del club han conclòs que el nombre de lesions musculars d'aquesta temporada es correspon amb la mitjana habitual de tots els clubs de primera divisió. «El nombre de lesions musculars que hem tingut és, si fa no fa, el mateix que estan tenint la majoria de clubs», ha dit Planes. Tot i així, en aquests casos també estudiaran qualsevol factor corrector, ja sigui en el treball físic previ, o en el mèdic tan bon punt han iniciat la recuperació.

A l'hivern, cinc ofertes i dos traspassos

Ramon Planes ha revelat que la direcció esportiva va rebre en el mercat d'hivern cinc ofertes en ferm per jugadors blanc-i-blaus i que només en van acceptar una, encara que després va arribar el tema de Dídac. Planes no ha informat dels jugadors pels quals es van interessar diversos equips. Entre els que tenien ofertes damunt la taula hi havia Baena, Osvaldo i Luis García. Per Planes «el millor és tancar els traspassos a l'estiu, però de vegades no pots triar».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)