Espanyol

Amb ànima i ànims

Forts. Javi López assegura que està “al màxim” físicament malgrat el que pugui semblar i defensa que dins la ratxa de cinc partits sense guanyar l'equip ha fet grans partits, com a Bilbao

Javi López sempre dóna la cara. Vagi tot rodat, o vinguin moments difícils, el futbolista mai no s'amaga. Tingui un bon o un mal dia, el futbolista sempre intenta deixar-se la pell sobre la gespa i partir-se l'ànima per ser un gra de sorra més que ajudi a créixer l'Espanyol. Des de l'ombra, rebent més o menys floretes, se li reconegui o no la seva tasca, s'elogiï o no per la seva polivalència i hagi de jugar en defensa o al mig del camp, el futbolista treballa incansablement amb l'objectiu de no fallar i no poder sentir cap retret. Que per esforç i lluita no li puguin dir res.

Però, com tot l'equip, el diumenge passat al Bernabéu, el futbolista andalús va haver de patir sobre la gespa una dura plantofada contra un gran rival que no els va donar cap opció. Al Bernabéu Javi López, com gairebé tots els seus companys, no va tenir el seu millor dia. Però el futbolista, quan analitza la seva situació i la de l'equip desprèn optimisme. S'aixecarà. S'aixecaran. I no perdran el temps lamentant-se i l'invertiran en alçar-se. “El partit del Bernabéu ja no importa. L'únic que importa és el Rayo i que l'equip talli la ratxa de cinc partits sense guanyar.” Pel que fa al seu rendiment personal al Bernabéu, on el demolidor atac blanc el va fer anar de corcoll, no creu que tingui cap vinculació ni hagi estat minvat per la lesió o que notés la falta de ritme. “Jo em trobo que estic al màxim i, de fet, les proves físiques així ho demostren. Et poden sortir millors o pitjors partits, però jo em veig bé i és cert que vaig estar temps aturat, però això ja va passar.”

Puntualitzades les seves impressions personals, en aquest sentit l'andalús també desactiva qualsevol alarma sobre el joc de l'equip o la sensació de crisi o dubtes que hagin pogut aflorar en l'entorn. “No considero que l'equip estigui tan malament com es diu o com pot semblar. Ha estat una ratxa de cinc partits sense guanyar, però contra l'Athletic Club vam fer un partidàs, contra el Saragossa vam fallar moltes ocasions, a Getafe també es va sumar un punt valuós. Realment el partit més fluix va ser el de Madrid, però crec que dins d'aquesta ratxa de cinc partits sense guanyar, l'afició s'ha sentit orgullosa del joc que hem fet en molts d'aquests partits.”

Però per si hi ha dubtes, Javi López assegura que l'equip vol recuperar l'essència d'equip i rescatar el somriure de la seva gent. “El motiu principal pel qual nosaltres juguem és fer feliços la nostra gent i que se sentin orgullosos del seu equip. Demà saltarem al camp com sempre ho fem, per guanyar, i ens entrenem tota la setmana per no fallar a la nostra gent i més en un club, i amb aquesta afició, com l'Espanyol.”

Per ells, per l'equip, per tornar a fer de CornellàelPrat una fortalesa, Javi López aposta per un triomf. Malgrat la dinàmica ell veu l'equip molt segur i ell està disposat un dia més a deixar-se l'ànima.

LA DINÀMICA

No estem tan malament. A Bilbao vam fer un partidàs. I el punt de Getafe va ser molt bo

EL SEU RENDIMENT

Puc fer millors o pitjors partits, però jo em sento al màxim i les proves físiques així ho diuen

L'AFICIÓ

Juguem per fer la gent feliç. Avui sortirem al camp i intentarem no fallar-los

Malgrat la lesió, és el lateral dret amb més minuts

Malgrat que Javi López va estar gairebé dos mesos lesionat per un problema en un turmell, el jugador andalús és un dels jugadors amb més minuts de la plantilla blanc-i-blava. L'extrem, reconvertit a lateral dret per Pochettino i també utilitzat en força ocasions com a mig centre, és el setè jugador de camp amb més minuts de la plantilla per darrere d'Héctor Moreno, Dídac Vilà, Verdú, Forlín, Raúl Rodríguez i Romaric. Javi López és un dels quatre defenses a qui més confiança ha atorgat el preparador blanc-i-blau aquest curs, i en la demarcació de lateral dret és l'home que més hi ha jugat malgrat que durant les 26 jornades que s'han disputat i els partits de copa disputats en algun moment han actuat en aquesta demarcació Galán, Raúl Rodríguez, Amat, Canal i Víctor Álvarez.

Javi López, però, ha jugat un total de 17 partits de lliga, sis més que Galán, que avui podria tornar a l'onze. Pochettino vol fer canvis com a toc d'alerta per la relliscada al Bernabéu i Javi López podria ser un dels sacrificats malgrat que per al tècnic l'andalús és un exemple de compromís i sacrifici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)