Espanyol

Posada al punt final

Pochettino podrà disposar en les properes dues setmanes de tots els efectius de la plantilla per al tram decidiu de la lliga

Fins ara el tècnic ha hagut de batallar amb nombroses baixes

Mauricio Pochettino recuperarà, si res no es torça, tots els seus efectius en les properes dues setmanes. Un fet inèdit al llarg de tota aquesta temporada carregada de contratemps. El tècnic ha hagut de batallar i refer l'equip en incomptables ocasions per suplir homes importants de la plantilla. Els casos més punyents i dolorosos van ser les baixes de llarga durada que han martiritzat l'equip. El primer de la llista és Walter Pandiani. El davanter uruguaià va tornar a entrar en una llista diumenge contra el Rayo després de superar el seus sempiterns problemes musculars i recaigudes que l'han apartat de l'equip durant quatre mesos. El Rifle no era titular, però el seu concurs és cabdal per l'ascendència que té en la plantilla, ja que és el més veterà de l'equip i contagia a tota la resta de la plantilla el seu esperit de competició. Javi Márquez és un altre cas important. El migcampista és una peça tangencial en el projecte de Pochettino a la medul·lar i aquesta temporada el badaloní no ha pogut rendir al seu nivell pels problemes al seu turmell esquerre que arrossegava des de la temporada passada. Les seves molèsties es van reproduir durant la pretemporada i es van agreujar al novembre. Márquez va decidir passar pel quiròfan al desembre i la seva alta mèdica és a tocar si tenim en compte com s'entrena, al mateix ritme que els seus companys. La llista de desgràcies blanc-i-blaves s'allarguen amb Felipe Mattioni. Aquest és el cas més sagnant. El lateral brasiler era un dels grans fitxatges del 2010, però una lesió en la pretemporada als lligaments el va deixar en blanc el curs passat. Aquest any l'infortuni va tornar a trucar a la seva porta i es va lesionar els lligaments de l'altra cama. Per sort, el futbolista ja s'ha recuperat i el 17 de març tornarà a Barcelona i visitarà el metge italià que el va operar perquè li doni l'alta mèdica definitiva. Si el full de ruta segueix l'ordre previst, a l'abril ja podria jugar els seus primers partits oficials amb l'Espanyol. Juan Albín és un altre dels damnificats per les lesions. L'uruguaià, sense arribar a l'extrem de Mattioni, tampoc ha pogut participar gaire aquesta temporada. El davanter era un dels fitxatges estrella d'aquesta temporada i es va lesionar al setembre contra l'Athletic Club de Bilbao i va haver de passar pel quiròfan. Poc li va durar l'alegria i a San Mamés, fa tres setmanes, va recaure per una lesió muscular. En els propers dies hauria de rebre l'alta i ser un més del grup.

Les baixes a la part ofensiva van ser un degoteig continu per a Pochettino, que va veure com el 18 de gener Sergio García havia de passar per la sala d'operacions per unes molèsties al menisc intern del genoll esquerre. El badaloní rebia l'alta el 29 de febrer. El punta del Bon Pastor és un home clau, tal com es va demostrar contra el Rayo, en què va fer quatre assistències en una exhibició de joc. La baixa de Sergio García també va coincidir amb la d'Álvaro Vázquez, que es va estar un mes de baixa, des del 19 de gener fins a final de febrer, una per una lesió muscular al bíceps femoral de la cama dreta. Les lesions a la davantera van obligar Pochettino a recórrer al planter i fer un esforç en el mercat d'hivern incorporant Coutinho i Kalu Uche, i també el migcampista Víctor Sánchez que encara no ha pogut debutar per un trencament fibril·lar a la cuixa. El rubinenc està a punt de rebre l'alta. A la plaga de lesions que ha contraprogramat la tasca de Pochettino s'ha d'afegir la del porter Cristian Álvarez, que es va lesionar el 8 de gener en el derbi a Cornellà. El capità es va fer un trencament fibril·lar al bessó de la cama esquerra i abans de final de mes estarà disponible. Javi López també va passar pel calvari de les lesions per una lesió al lligament lateral extern del turmell dret i una contusió al peroné. En total, vuit jugadors han tingut lesions de llarga durada. Ara Pochettino, per fi, podrà incrementar la competitivitat de la plantilla.

PLAGA DE LESIONS

L'Espanyol ha tingut vuit baixes de llarga durada en el transcurs de la temporada

COMPETÈNCIA

Pochettino tindrà la plantilla al complet i això espremerà la lluita per la titularitat

La davantera, en estat d'ebullició

Pochettino anirà recuperant homes en els pròxims dies i, al marge del debat que s'obrirà a la porteria pel retorn de Cristian després del bon rendiment de Casilla, també s'obrirà un altre front a l'atac. El tècnic té on triar i pot fer moltes variants. Coutinho, Sergio i Verdú semblen intocables pel seu rendiment; Uche, amb el seu hat-trick contra el Rayo s'ha guanyat la plaça com a referència ofensiva. En espera, doncs, queden ara Álvaro Vázquez, Pandiani i Rui Fonte per jugar com a davanter centre. A l'extrem la cosa també sembla complicada per passar a Sergio i Coutinho. Weiss, Thievy i Albín estan en espera i aprofitaran qualsevol ocasió per fer-s'hi un forat. I és que ara mateix la davantera està en un estat d'ebullició competitiva. Bo per a l'Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)