Espanyol

Les bales de Verdú

El cervell espanyolista assegura que si guanyen diumenge el València es tornaran a reenganxar a Europa

Ni falta d'ambició, ni problema físic; la clau dels mals resultats és la falta de concentració

Joan Verdú va llançar ahir després de l'entrenament un missatge d'esperança i alhora de compromís de la plantilla per tornar a recuperar la confiança i afrontar els darrers partits de la temporada amb les possibilitats intactes de lluitar per una de les places europees. La distància és a hores d'ara de quatre punts, però és tanta la igualtat que cada jornada descobreix un nou panorama. Tot i haver sumat només tres dels últims 15 punts, tampoc sembla que els seus rivals directes hagin enfilat cap a dalt a còpia d'acumular victòries. Per això Verdú és optimista amb vista al partit de diumenge. “El partit contra el València arriba en un moment complicat. S'ha de ser optimista i mirar endavant, perquè, tot i els últims resultats, si guanyem diumenge ens hi tornarem a enganxar.” L'enfrontament contra l'equip d'Emery és una de les sis finals que ha de disputar el conjunt de Pochettino. El migcampista barceloní ho ratifica. “Més que una final diria que és de les últimes bales que ens queden. Si perdem i els altres guanyen se'ns posarà molt difícil, però si guanyem serà a l'inrevés. Passi el que passi lluitarem fins al final”, recorda.

Si darrerament els jugadors consultats no han sabut assenyalar una raó única que expliqui el perquè dels últims resultats contra el Màlaga, el Vila-real, la Real i l'Osasuna, Verdú n'ha descartat algunes com ara la possibilitat que l'equip hagi perdut motivació, l'estat físic i l'excés de joventut.

Descartades moltes de les raons, el migcampista ofensiu troba una explicació raonable en la poca solvència de l'equip a l'hora de resoldre els compromisos decisius. “És difícil trobar una raó. Potser la falta de concentració en determinats moments que ens passen una factura massa cara, com ens va passar contra la Real Sociedad i l'Osasuna. Però en una temporada tan llarga sempre hi ha alts i baixos. Fins ara havíem fet molt bons partits, la llàstima és que ara no els estem aconseguint quan han arribat els enfrontaments decisius.”

Un cop analitzats els motius, el jugador també va coincidir amb el discurs del seu company Cristian Álvarez, que dijous va considerar injustes les crítiques i va relacionar el pessimisme de l'entorn amb un problema estructural que afecta el creixement del club. En aquest sentit, Verdú recorda que la realitat del vestidor és molt diferent: “L'ideal seria que parlessin bé de nosaltres sempre, com ara fa un o dos mesos, que deien que podíem aspirar a tot. Ara s'està sent massa pessimista i només hi estem a quatre punts. Al vestidor la sensació és ben diferent. Ens fa la sensació que hi podem arribar.”

Ara s'està sent massa pessimista amb la nostra situació i només hi estem a quatre punts
Més que una ‘final', diria que el partit de diumenge és de les últimes bales que tenim, però passi el que passi lluitarem fins al final
S'ha de ser optimista i mirar endavant, perquè, tot i els últims resultats, si guanyem diumenge ens hi tornarem a enganxar

Garanteix una implicació total de la plantilla

En vista de la sospita d'un sector de l'afició respecte a la falta d'ambició de l'equip, Joan Verdú es va mostrar taxatiu. “Desmotivació, segur que no. Som els primers interessats a fer alguna cosa gran.” Tot i assegurar la implicació total de la plantilla i del cos tècnic, s'ha acusat també l'equip de falta d'ambició. “Falta d'ambició, tampoc. Ja hem demostrat sobradament que anem a totes. Per uns partits dolents no es pot fer anar en orris tota la temporada.” L'explicació podria estar en un fet tangible com ara una davallada física o la inexperiència, extrem que el jugador també descarta. “L'apartat físic no és el problema. Estem bé. Seguim els programes dels tècnics i jo em trobo molt bé en aquest sentit. Ni tan sols la falta d'experiència és motiu per generar dubtes sobre el rendiment de l'equip. “La joventut no és cap excusa, però sí que hi ha moments de partits en què això es nota. Tot i així, els joves són els que menys culpa tenen.”

Hi haurà duo amb Sergio

Sergio García va rebre ahir l'alta mèdica i podrà jugar diumenge contra el València. Després del partit de Pamplona es va descartar qualsevol lesió d'importància i ahir ja es va poder entrenar amb el grup. El noi del Bon Pastor podrà, doncs, associar-se amb Verdú per complementar un duo cabdal per al joc i per a les aspiracions de l'equip. Forlín també és a punt, però serà baixa per sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)