Espanyol

Verdú, a cor obert

El migcampista reconeix la decepció que viu el vestidor i assumeix que poder assolir el somni d'Europa és gairebé una missió impossible

Creu que els jugadors han fallat en concentració i intensitat en moments puntuals

Joan Verdú, el segon capità de la plantilla blanc-i-blava, va atendre ahir els mitjans de comunicació i a cor obert va manifestar les seves impressions després de la inesperada derrota contra l'Sporting. El migcampista, com tota la plantilla i els seguidors, es va mostrar decebut i gairebé resignat per haver deixat descarrilar el tren europeu. “No podem enganyar-nos; ni a nosaltres mateixos, ni a ningú. Europa està complicat perquè ja no depèn de nosaltres. Però mentre hi hagi una mínima possibilitat, per més remota que sigui, lluitarem.” Verdú també va assegurar que el vestidor està ensorrat. “L'equip està tocat. Teníem moltes esperances de reenganxar-nos a Europa i el fet de no aconseguir-ho costa d'assumir. Abans de jugar el partit érem optimistes, però quan van marcar, per l'ansietat o el que fos, no vam poder estar al nivell.”

Verdú també va acceptar i encaixar el dolor de l'afició, que davant la derrota enfront els asturians es va rebel·lar amb xiulets i càntics expressant el seu disgust. “Respectem l'afició. Els primers decebuts vam ser nosaltres, perquè vam marxar amb la sensació que el partit no va sortir com volíem.” El migcampista de l'Eixample reconeix també que l'equip ha fallat en moments inesperats contra equips teòricament inferiors o més assequibles. “Hauríem d'analitzar partit a partit per veure on hem fallat, però sí que és cert que contra rivals com el Saragossa, si no t'avances després és complicat perquè són equips que després es tanquen i s'aprofiten dels contraatacs. Nosaltres llavors no ens trobem còmodes, però potser en alguns partits ens ha faltat concentració, intensitat o no hem sortit tan ficats.”

Malgrat haver cedit força punts a Cornellà, Verdú, no creu que l'estadi hagi perdut encant. “Confio en Cornellà. Aquí és on millor futbol hem fet i on més còmodes ens sentim.” Per acabar va dir que ningú pot dubtar que aquest tres partits que resten sortiran “a guanyar com sempre perquè representem un club molt gran” i va pensar en el derbi per “donar-se una alegria”.

EUROPA

No ens podem enganyar. Europa està complicat, però lluitarem fins que hi hagi possibilitats

TRISTESA

Respectem l'afició, però els primers decebuts vam ser nosaltres en no fer el partit que volíem

AUTOCRÍTICA

Potser en alguns partits ens ha faltat concentració, intensitat o no hem sortit tan ficats

Ha jugat 104 dels 111 que ha dirigit Pochettino

Verdú és sense cap mena de dubte el jugador puntal del projecte de Mauricio Pochettino. Un projecte que va començar a la desesperada el gener del 2009, arribant a la banqueta de l'Espanyol per salvar l'equip d'un descens que semblava inevitable i que posteriorment va continuar refent una plantilla aquell mateix estiu. Un dels primers reforços va ser Joan Verdú i el migcampista català s'ha convertit en el futbolista més utilitzat per Pochettino. Dels 111 partits de lliga que ha dirigit el tècnic argentí des de l'arribada de l'exjugador del Deportivo, Verdú ha participat en 104. En total, el futbolista ha jugat 8.587 minuts de lliga, superant en més de mil minuts els 7.382 que va disputar Luis García, el futbolista que encara es manté com el segon home que més ha utilitzat Pochettino (93 partits). De l'actual plantilla, el futbolista amb més participació amb el tècnic argentí és Forlín, amb un total de 70 partits de lliga (5.763 minuts). Baena, amb 4.060 és el tercer de podi de futbolistes preferits per Pochettino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)