Espanyol

Dani es defensarà

El màxim accionista farà una roda de premsa en breu aportant documentació al detall de tots els seus moviments a l'Espanyol

No permetrà que es malmeti la seva imatge ni la de l'entitat

L'Espanyol va de convulsió en convulsió. De crisi en crisi. La deriva institucional és evident i les esquerdes que s'han produït en el consell no fan res més que eixamplar-se. Les declaracions de l'exconseller Antonio Morales han continuat fent encara més gran el tsunami blanc-i-blau fins a l'extrem de citar Daniel Sánchez Llibre als tribunals pel tema de les famoses plusvàlues dels traspassos. Dimarts al vespre l'expresident va advertir a tots els que diguessin que s'ha lucrat de l'Espanyol que els portaria als jutjats. Morales no ha trigat a replicar i criticant la pluralitat del club. L'exconseller, i encarregat fins fa poc del futbol de base, va abandonar l'entitat renunciant públicament a les seves plusvàlues pel traspàs de Dani Osvaldo i va deixar entreveure que Sánchez Llibre va cobrar de les vendes de Pablo Zabaleta, Nico Pareja i Walter Pandiani.

La guerra està oberta de bat a bat, però Daniel Sánchez Llibre, que ja estava empipat per totes les insinuacions sobre possibles cobraments de les plusvàlues sortirà la setmana que ve per defensar-se d'aquests atacs a la seva figura, i per extensió, a la d'altres consellers. El màxim accionista no pot permetre que la seva implicació en més de 17 anys al club, entre la seva època de conseller i després de president, quedi en dubte que s'ha aprofitat del club per fer negoci.

Daniel Sánchez Llibre està preparant la documentació pertinent i al detall de tots els moviments que ha fet a l'Espanyol i aportarà proves documentals per corroborar les seves versions. Serà en una compareixença publica en què vol posar cadascú al seu lloc. Ara mateix és la veu més autoritzada, tot i que va deixar la presidència al juliol del 2011, per la seva implicació recent en el club i pel pedigrí i carisma que manté en la massa social. És conscient que està en joc el seu honor com a persona i la imatge de l'entitat que en aquesta setmana s'ha embrutat de males maneres amb les acusacions de consellers i exconsellers. El que és evident és que hi ha una nova guerra caïnita al club. Una situació que semblava ja aigua passada a l'Espanyol després de la sortida de José Manuel Lara Bosch ja fa un anys. Els últims dies ens han indicat tot el contrari i la marea recurrent. Ara estan en joc moltes coses i Dani vol posar tothom al seu lloc, i a més a més, silenciar els rumors de venda del club. Fins ara totes les propostes que han arribat en l'últim any i mig no tenien cap fonament i van ser maniobres especulatives.

CANVIAR EL RUMB

Dani és l'únic amb prou carisma per reconduir la crisi institucional incipient del club

“La pluralitat és la que fa gran un club, no els amics”

Antonio Morales va carregar durament contra Dani ahir al diari As. “M'agradaria saber a quin jutjat he d'anar amb el senyor Sánchez Llibre, tal com va amenaçar dient que mai havia rebut cap plusvàlua. Espero que quan vagi al metge digui la veritat. El discurs de Dani ja convenç poc”, explicava l'exconseller, que anava més enllà. “Si Dani menteix? Tinc una pregunta per a ell. No ha cobrat la plusvàlua de Zabaleta, Pareja i Pandiani? Si s'ha venut per 40 milions d'euros en dos anys com és que hi ha dèficit?” També va acusar Dani d'haver recuperat ja els 250.000 euros que va posar per Osvaldo i que no havia renunciat a les plusvàlues de l'argentí. “Si és tan generós com diu amb aquest club...” També va dir que Dani té el seu “corralito” i per això va marxar. “La pluralitat és la que fa gran un club i la de quatre amics submisos.” A més, va instar Dani a tornar a ser president i no ser-ho a les bambolines.

D'altra banda, ahir a RKB també va acusar el director esportiu, Ramon Planes, de posar jugadors al filial, com Ziegelar i Taufic, per amistat amb agents i a un preu massa elevat i poc rendiment. “Quan vaig oposar-me a aquests moviments va començar la meva sortida del club. Planes s'ha apropat a Dani i sembla un fenomen, per això hi és”, va dir.

Qui posa ordre a tot aquest desgavell?

Tristesa és el que destil·la ara l'Espanyol, fins i tot massa pels temps que corren. El club té un esperit faller de cremar-ho tot, i el problema és que aquest incendi s'ha generat des dels òrgans directius. Dani no va estar encertat en les seves declaracions de dimarts; potser va parlar massa clar. Una claredat en els plantejaments d'una persona que s'ha jugat molts diners per mantenir a la superfície el club. Tindrà part de raó, però sent el màxim accionista té l'obligació institucional de mossegar-se la llengua tot i que ja no sigui president. Morales va alimentar el foc dolgut per la seva sortida. Tot plegat la imatge que es dóna a l'exterior és de bogeria col·lectiva en un moment en què Pochettino reclamava un discurs únic. Ara la gran pregunta és: qui posa ordre a tot aquest desgavell en un escenari de mitges veritats? A qui es creurà el soci i l'aficionat de l'Espanyol?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)