Espanyol

Verdú serà el pal de paller del projecte 2013

Prioritat. La primera renovació a executar per la direcció esportiva serà la del migcampista de l'Eixample

Joan Verdú és l'objectiu número 1 de la direcció esportiva en el capítol de renovacions. Mauricio Pochettino i Ramon Planes ja han deixat clar als dirigents que si s'ha de fer un esforç amb algun jugador el primer és el migcampista que acaba contracte el juny del 2013 i que serà el més ben pagat de la plantilla. La setmana que ve serà quan s'obrin els capítols d'ampliacions i renovacions de contracte dels futbolistes que acaben la seva vinculació la temporada que ve. Un dels primeres citats serà l'agent del migcampista, Xavier Díaz. Verdú ja fa tres anys que és blanc-i-blau, prou temps per deixar mostres de la seva gran qualitat com a futbolista, en què ha estat el jugador més utilitzat per Pochettino des que es va fer càrrec de l'equip. El seu rendiment ha estat impecable des que va arribar a l'Espanyol fa tres temporades. Pochettino el té com el seu home franquícia i sap que és l'únic futbolista inamovible en totes les seves alineacions. És la seva extensió al camp i el que gestiona la cadència de l'equip. A tot això s'afegeix que és un futbolista que gairebé no es lesiona mai i que ara, amb 28 anys, està en un moment òptim de maduresa. L'Espanyol va tenir la sort de fitxar-lo quan va acabar contracte amb el Deportivo, i per això no ha de justificar cap venda per amortitzar el fitxatge tot i que des del club són conscients que és un dels seus jugadors més cotitzats. Si hi ha un jugador que és intocable és ell.

A la seva qualitat com a futbolista s'hi afegeix la seva jerarquia dins del grup. Verdú és un líder silenciós, i té un imant per aglutinar sinergies. No té el caràcter d'homes com Pandiani, però dins del vestidor tothom l'escolta i el respecta per la seva sinceritat i predisposició al treball. Un respecte que es fa extensible al cos tècnic. Tots aquests elements l'ha fet valedor de ser un dels capitans de l'equip i ara toca, no deixar escapar el gran valor de la plantilla actual.

El de l'Eixample també és valorat per l'afició, que ha vist com en els pitjors moments ha donat la cara i ha mostrat la seva predisposició per seguir de blanc-i-blau. En reiterades ocasions ha deixat clar que només preveu una cosa: seguir a l'Espanyol. I aquesta falta de dubte també agrada a l'afició i, de retruc a la directiva i els tècnics, que no tenen cap dubte de la seva implicació en el projecte.

FAR DE L'EQUIP

L'essència, la imaginació i el segell de joc de l'equip passa per les seves botes

MÉS MINUTS

És el jugador més utilitzat per Pochettino des que es va fer càrrec del club
Ha donat mostres de fidelitat a l'Espanyol i és un dels més estimats per l'afició

Planes nega que s'hagi tancat cap fitxatge

L'Espanyol afronta un estiu molt llarg pel que fa a formalitzar contractacions definitives. Dos són els factors que juguen en contra del club blanc-i-blau. El primer el factor econòmic, que afecta els catalans i la resta dels clubs, això fa que el mercat estigui congelat i que tots els clubs allarguin al màxim el període de contractacions, que es tanca el 31 d'agost, per acabar de perfilar la plantilla definitiva. La segona és el fet que hi hagi una Eurocopa pel mig durant el mes de juny. Molts clubs esperaran que certs jugadors es revalorin per vendre'ls o això serà un element més per alentir un mercat ja força aturat. En aquest sentit, els rumors poden ser eterns. Els últims futbolistes relacionats amb l'Espanyol són el mexicà Carlos Vela, que va jugar com a cedit a la Real i és propietat de l'Arsenal; el lateral esquerre del Rayo Vallecano, Casado, per qui estan interessats el València i Atlético i el mig del Mallorca Sergio Tejera. Tots ells estan en la llista de pretesos per l'Espanyol, tot i que n'hi ha molts més. “Tots són futbolistes bons, però d'aquí a què es facin les operacions hi ha molt tros”, explica Ramon Planes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)