Espanyol

Márquez, cap a ses Illes

L'Espanyol i el Mallorca han acostat posicions i el traspàs del mig badaloní se segellarà en les properes hores

L'operació depèn de les fórmules de pagament que ha de fer el Mallorca pel jugador blanc-i-blau

Javi Márquez es convertirà avui en nou jugador del Mallorca. El migcampista badaloní veurà complert el seu desig de sortir de l'Espanyol després de les seves desavinences amb Mauricio Pochettino i les reticències a acceptar l'ampliació de contracte que li havia ofert el club un any abans. El futbolista i el seu agent argumentaven que els emoluments eren insuficients per la projecció i el pes que tenia el futbolista a l'equip. Márquez estava en el mercat i molts equips han trucat per conèixer la situació del badaloní. S'havia parlat de l'Atlético de Madrid, del València, el Sevilla, ofertes de la Premier anglesa, el Benfica i algunes trucades des de França. Al final és el Mallorca el que s'emportarà el jugador. La clau la té Joaquín Caparrós. El tècnic andalús va trucar a Márquez per dir-li que seria el pal de paller de l'equip la temporada que ve i el futbolista arribarà a Mallorca com el fitxatge estrella de la temporada que ve. El convenciment de Javi Márquez era total i, com informàvem ahir, ja té signat un preacord amb els balears per a les quatre properes temporades i que s'haurà de corroborar un cop l'Espanyol i el Mallorca es posin d'acord en les quantitats de la venda. Márquez ha aconseguit amb aquesta maniobra del preacord pressionar l'Espanyol i deixar clar que el seu desig era anar al Mallorca i desactivar les possibles ofertes que podrien arribar a les oficines de Cornellà en els pròxims dies. De fet, Márquez ha seguit el mateix camí que Sergio Tejera, que entra en l'operació de traspàs. El mig barceloní del Mallorca ja té signat un precontracte per a les properes tres temporades des de l'abril passat.

La negociació ja està en la seva fase final i només estan pendents els serrells econòmics del traspàs. Una circumstància que s'ha anat parlant des de divendres entre els dirigents balears i els catalans. L'Espanyol demana inicialment 2,5 milions d'euros més Sergio Tejera, però va baixar a dos milions i el Mallorca va pujar a 1,2. Sembla que l'acord final es tancarà al voltant dels 1,5 milions, però amb l'exigència per part de l'Espanyol que siguin al comptat i no a terminis com volia el Mallorca. El club blanc-i-blau necessita cash per fitxar el desitjat davanter centre.

QUANTITATS

L'acord final es tancarà al voltant dels 1,5 milions d'euros més Sergio Tejera

L'EXIGÈNCIA

L'Espanyol vol que el traspàs es pagui de cop i no a terminis com vol el Mallorca

EL CONTRACTE

Márquez signarà per a quatre anys amb el conjunt de Joaquín Caparrós, clau en l'operació

Tejera, la contrapartida més desitjada per Pochettino

L'Espanyol perdrà Javi Márquez, però guanyarà en contraprestació els serveis de Sergio Tejera. Un migcampista ofensiu que es va formar a les categories inferiors de l'Espanyol. En edat juvenil, el 2006, el Chelsea el va pispar al club blanc-i-blau fins que el Mallorca el va fitxar el 2009. El barceloní va evolucionar al conjunt balear per mitjà de Michael Laudrup amb qui era titular, però amb Joaquín Caparrós, la seva bona estrella es va apagar. El tècnic andalús recriminava la falta d'esma en els entrenaments de Tejera i el deixava fora de les convocatòries. Poche i Planes es van fixar en el futbolista, amb qui van aconseguir un acord verbal l'abril passat en el cas que volgués marxar del Mallorca. El jugador no hi estava a gust i des de l'estiu ja estava buscant un pis on viure perquè donava per feta, tard o d'hora, la seva arribada a l'Espanyol. Tejera és la contrapartida més desitjada de Pochettino en l'operació Javi Márquez. L'Espanyol perd un futbolista més fet, el badaloní, però guanya un migcampista creatiu amb molta fam i ganes de demostrar a l'Espanyol que Caparrós s'havia equivocat amb ell. El jugador està seduït per la manera de jugar de l'Espanyol, que s'adapta al seu joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)