Espanyol

Tejera, el segon reforç

Torna a l'Espanyol després de marxar l'estiu del 2006 al Chelsea

Javi Márquez, al Mallorca per 1,2 milions

Balears i catalans es guarden un percentatge d'una futura venda sobre els mitjos

L'Espanyol va fer oficial ahir l'arribada de Sergio Tejera com a nou futbolista del primer equip per a les properes quatre temporades. El migcampista, que es converteix en la segona incorporació del curs 2012/13 després de Colotto, entra en l'operació de venda de Javi Márquez que ha fet el camí invers cap al Mallorca. L'operació deixa al club blanc-i-blau uns rèdits al voltant dels 1,2 milions d'euros. Joan Collet, en l'acte de presentació del nou patrocinador, LBapuestas, no va voler revelar la quantitat exacta que ingressarà l'Espanyol, però va deixar clar que eren menys de 1,5 milions d'euros. En aquest sentit, el conseller delegat va deixar clar que Javi Márquez no continuava de blanc-i-blau per decisió personal. “La intenció inicial del club era renovar-lo. Tenia feia mesos una oferta sobre la taula, però ell ha fet unes declaracions i el club les seves.” El mandatari sí que va deixar clar que tant el Mallorca com l'Espanyol es reserven un percentatge d'un possible traspàs dels dos futbolistes.

Sergio Tejera va tenir ahir un dia mogut. A primera hora del matí va fer el pertinent reconeixement mèdic i pels volts del migdia signava al seu nou contracte i feia les seves primeres declaracions com a nou jugador blanc-i-blaus als canals oficials de l'Espanyol. “Tornar com a jugador del primer equip és un somni que tenia des que vaig sortir d'aquí”, explicava Tejera que va abandonar la disciplina de l'Espanyol seduït pel Chelsea de José Mourinho. Allà va estar tres anys fins que va marxar al Mallorca. La darrera temporada amb Joaquín Caparrós no va ser profitosa. Va passar de ser titular amb Laudrup a veure els partits des de la graderia. La petició expressa de Mauricio Pochettino va ser el detonant per tornar a vestir de blanc-i-blau. Un acord que es va gestar l'abril passat i que va veure llum verd ahir. “A ningú no li agrada veure tants partits des de la banqueta. La campanya anterior em va tocar a mi i espero no tornar a passar per això”, explicava Tejera, que amb 22 anys, ja ha patit el cantó fosc del futbol. La polivalència del jugador català ha estat una de les claus de la seva incorporació a l'Espanyol. “Estaré al centre o en qualsevol altra posició, el que em digui el tècnic.” Tejera va confessar que guarda “molt bons records i molt bonics” de la seva etapa en les categories inferiors de l'Espanyol. “Tinc molt present quan estava d'aplegapilotes a l'estadi de Montjuïc quan jugava Tamudo.” Tejera serà presentat demà com a jugador blanc-i-blau.

Presentació Márquez.

Javi Márquez, de 26 anys, es va desvincular ahir al matí de l'Espanyol i a la tarda ja era presentat com a nou jugador del Mallorca per a les properes quatres temporades. “Espero acoblar-me tan aviat com sigui possible”, explicava el badaloní, que és el segon fitxatge del conjunt balear després del lateral Antonio López. “Estic preparat per començar una nova etapa en la meva carrera, una vegada he superat totalment la lesió al turmell que em va impedir fer una bona temporada amb l'Espanyol. Márquez va deixar clar que la confiança de Caparrós va ser clau. “Des del primer moment em van transmetre molta confiança. Espero no defraudar ningú, però em tranquil·litza el fet que vinc a un equip amb una base ja formada com ha demostrat en les últimes temporades”, va dir el badaloní. Javi Márquez té previst fer un comunicat els pròxims dies per acomiadar-se dels socis i seguidors de l'Espanyol.

Tornar com a jugador del primer equip és un somni que tenia des que vaig marxar d'aquí
Sergio Tejera
Nou jugador de l'Espanyol
La intenció inicial era renovar-lo, però Márquez va fer unes declaracions dient que no volia seguir
Joan Collet
conseller delegat espanyol
Estic preparat per començar una nova etapa, una vegada he superat la lesió al turmell
Javi Márquez
Nou jugador del mallorca
Tinc molt present quan estava d'aplegapilotes a Montjuïc quan jugava Tamudo
Sergio Tejera
Nou jugador de l'Espanyol

Álvaro, un problema enquistat

Un dels grans maldecaps que està a punt de convertir-se en un serial és el futur d'Álvaro Vázquez. Joan Collet va tornar a pressionar el futbolista perquè intenti desbloquejar una situació que es pot tornar insostenible en el moment en què comenci a rodar la pretemporada. “Segueix tot igual. Ja vam deixar clara la nostra postura, i el jugador ha de fer el pas i no deixar-ho tot a les mans del seu representant. Si l'objectiu és sortir gratis a final de temporada, nosaltres hi haurem de dir alguna cosa. Si hi ha ofertes, no les hem vist,” va dir.

D'altra banda, el mandatari va dir que se segueix negociant en les renovacions de contracte de Joan Verdú i Cristian Álvarez, assumptes que s'espera que se solucionin la setmana vinent. Quant a Caicedo va assegurar “no tenir-ne cap notícia”. Una situació similar a la de Pandiani. Ara mateix, el punta és una opció secundària i està a les mans de les possibles sortides d'Uche i Álvaro per renovar un any més.

Per acabar, Collet va confirmar les informacions al voltant del nou contracte televisiu, i tot i que no hi ha res en ferm va assegurar: “Fa mesos que negociem amb Mediapro i no hem aconseguit tancar l'acord.”

Interessats en la compra d'una plaça a segona B

Feia temps que el rumor circulava, i ahir Joan Collet va confirmar que l'Espanyol ja s'ha posat en contacte amb la federació espanyola per optar a la compra d'una plaça a segona B. “L'any passat es demanaven 400.000 o 500.000 euros i això és desorbitat. Parlarem amb la federació per veure què es pot fer, perquè esportivament ens convé”, explicava el dirigent blanc-i-blau. El fet que alguns equips que tenen o han guanyat plaça
a la tercera categoria del futbol estatal estiguin al llindar de la desaparició ha motivat el moviment de l'Espanyol. El preu segons va publicar ahir el web de la federació és de 190.000 euros, una xifra que encaixaria en el pressupost. El problema seria la proximitat geogràfica, ja que els equips en perill no són
catalans: Badajoz, Ceuta, Dénia, Puertollano i Palència són els que han baixat a tercera per deutes amb els jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)