Espanyol

Ensurt controlat

Les proves mèdiques de pretemporada revelen una anomalia al cor del jove Víctor Álvarez

El lateral del planter podrà continuar entrenant-se i jugant sense problema, però serà seguit de prop pels metges blanc-i-blaus

Si hi ha un club que es prengui seriosament qualsevol tema vinculat al cor és l'Espanyol. Per això, quan els exàmens mèdics de la pretemporada van mostrar unes irregularitats en les proves cardíaques de Víctor Álvarez, de seguida li'n van fer més. El jove del planter té una anomalia, res greu, però per si de cas se'l sotmetrà a un control exhaustiu en el pròxim mig any. L'únic lateral esquerre ara per ara de l'actual plantilla blanc-i-blava va tenir un bon ensurt; no obstant això, sembla que està sota control.

Els pròxims sis mesos hauran de confirmar que tot plegat ha estat un ensurt. Sense més importància. Uns exàmens més exhaustius que no pas els que han rebut els companys van detectar la petita anomalia en Víctor Álvarez, que a partir d'ara serà seguit amb lupa pels serveis mèdics, amb la col·laboració del departament de cardiologia de l'hospital Clínic de Barcelona. El més important és que el problema no li altera el dia a dia. Ahir va participar sense problemes en la doble sessió preparatòria a la ciutat esportiva de Sant Adrià i el jugador sap que té una oportunitat única, que no vol desaprofitar.

A deu dies del debut

Un cop descartat que el problema sigui greu i que no va a més, Víctor Álvarez es pot centrar a intentar convèncer Mauricio Pochettino que mereix una oportunitat en el primer equip. Ja sap què és anar convocat en diverses ocasions fins al punt que el debut en una llista, el novembre de 2010 queda lluny. I ara és l'únic lateral esquerre de la plantilla a deu dies del primer partit de la pretemporada, que tindrà el Palamós de rival.

La tresoreria sota mínims de l'Espanyol obliga a moure's amb discreció i moltíssima paciència en el mercat, així que no està resultant gens fàcil trobar el relleu per a Dídac Vilà, titular indiscutible en 37 partits de lliga en l'últim campionat, en què va ser cedit per un Milan que ara segueix sense fer-li un lloc i li busca una nova llar. L'opció més senzilla és donar el sí a Joan Capdevila, que va boig per tornar a vestir de blanc-i-blau i prioritza l'oferta dels periquitos davant l'interès mostrat pel Deportivo. El problema és que el jugador de Tàrrega té 34 anys i ve d'una temporada per oblidar amb un rol marginal al Benfica, que li ha donat permís per eludir la pretemporada per buscar un nou destí. Hi ha molts dubtes que li quedi corda a Capdevila per aguantar la temporada sencera com a titular i la direcció esportiva considera que a Víctor Álvarez encara li falta progressar més abans de ser una alternativa viable en cas de lesions o problemes similars. L'ex del Vila-real seria una bona opció per exercir de suplent, però el pressupost difícilment pugui deixar marge per incorporar dos laterals esquerres a la plantilla blanc-i-blava.

LA PREVISIÓ

Els pròxims sis mesos han de confirmar que es tracta d'un problema menor

LA SITUACIÓ

És l'únic lateral esquerre de la plantilla perquè no veuen clar apostar per Capdevila

Colotto, entusiasmat amb el nivell del planter

Diego Colotto fa pocs dies que és a l'Espanyol. Però n'ha tingut prou per anar captant el tarannà i la manera de treballar de l'entitat. El central argentí és una de les excepcions veteranes d'una plantilla caracteritzada per la joventut. I veure tanta jovenalla no l'ha sorprès tant com la qualitat que destil·len. “En els últims anys l'Espanyol ha tret jugadors importants i els ha venut a equips poderosos; això demostra la qualitat de les categories inferiors.” L'exjugador del Deportivo està tastant la intensitat dels primers dies de pretemporada, sense gaire marge per reflexionar, però amb temps per compartir les primeres impressions. “Les sensacions inicials fins ara són molt bones, la veritat. A l'Espanyol des del primer dia m'he trobat un vestidor molt jove, però molt predisposat a ajudar-te, són molt bona gent. M'han rebut molt bé. Ara mateix estic en procés d'aprenentatge, dels mètodes de treball i d'entrenament. Mauricio Pochettino m'ha dit que els entrenaments han de ser intensos per jugar de la mateixa manera.”

La MLS, un futbol a l'alça farcit de diners

Joan Verdú no viu uns dies fàcils. En els darrers temps mai li han faltat ofertes, però a les portes de l'últim gran contracte es debat entre seguir en un club en què està molt a gust i pot estar al costat de la família o bé seguir el dolç aroma dels bitllets. Després de rebutjar aproximacions com el Vila-real i el ric futbol rus, ara és una lliga menor la que el tempta. La MLS nord-americana és una competició de tercer nivell que intenta aprofitar el creixement, afavorit per la influència de la població hispana, del futbol, que fins fa dos dies als Estats Units era considerat un esport de noies, que el practicaven a l'institut i la universitat. No poden rivalitzar amb lligues com l'espanyola en el vessant esportiu, però sí en l'econòmic. Exerceix de retir daurat, amb Alessandro Nesta com a últim a sumar-se a un ventall que ja incloïa noms com ara David Beckham, Thierry Henry i Rafa Márquez. Els Seattle Sounders han ofert a Verdú l'opció de visitar la franquícia amb la família i li tenen preparat un xec que el situarà a l'altura de les grans estrelles de la MLS.

Jarque, Sergio Sánchez i ara Iván Alonso

El cor li fa mal a l'Espanyol en els darrers temps. Ningú oblida l'empremta deixada per l'enyorat Daniel Jarque i posteriorment dos exjugadors també han encès les alarmes. Si Sergio Sánchez va estar prop de dos anys sense poder exercir de futbolista a Sevilla fins que una sèrie d'operacions van permetre que rebés el vistiplau, en els últims dies el protagonisme ha estat per a Iván Alonso. El davanter uruguaià, ara al futbol mexicà, va ser operat d'urgència dijous, ja que li van detectar una anomalia al cor. “No és cert que hagi estat una operació complicada. Se li ha fet un cateterisme en comprovar que no hi havia res greu”, va explicar el president del Toluca, Santiago Velasco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)