Espanyol

Wakaso, un més al sac

L'Espanyol va tancar ahir la contractació del ghanès del Vila-real a canvi de 300.000 euros

Pochettino destaca la versatilitat d'un futbolista que pot jugar de mig, al lateral esquerre i d'interior

Wakaso Mubarak (Tamale, Ghana, 1990) es va convertir ahir en el tercer fitxatge de l'Espanyol per a la temporada 2012/13 després del central argentí Diego Colotto i el mig Sergio Tejera. El futbolista va passar al matí la pertinent revisió mèdica i al migdia va signar el seu nou contracte, que el lliga al club blanc-i-blau per quatre temporades. Finalment, la seva incorporació a la concentració de l'equip a Peralada està prevista per avui al matí per entrenar a les ordres de Pochettino. “És un jugador jove que destaca per la seva polivalència i que pot jugar al lateral esquerre, de mig centre i d'extrem. Pot complir en moltes posicions. Ens va perfecte per la seva intensitat, i el seu joc s'adapta a l'equip i ens donarà solidesa”, explicava ahir el tècnic. L'Espanyol pagarà 300.000 euros al Vila-real en concepte de traspàs, tot i que el conjunt de la Plana es reserva un percentatge d'una possible venda. Wakaso és un home de forta corpulència física pels seus 1,85 metres d'alçada i amb gran velocitat. El mig va debutar com a professional al seu país d'origen, a les files de l'Ashanti Gold. Amb 18 anys ja va fer el salt a Europa, on va fitxar per l'Elx de Pepe Bordalás, a segona divisió. Aquí es on va començar a tenir ressò mediàtic, ja que era el preferit de l'afició. Després de tres anys al conjunt il·licità va signar pel Vila-real, club que el va ascendir del filial al primer equip poc després d'haver arriba, tot i que no va acabar de trobar el seu lloc al conjunt groc. Ara, a punt de fer els 22 anys, intentarà demostrar la seva vàlua a l'Espanyol. El jugador va viatjar ahir a la tarda a Vila-real per resoldre assumptes personals, i a la nit arribava a Peralada per incorporar-se a l'estada del primer equip. Demà al matí ja s'exercitarà amb els seus nous companys. Avui a la tarda (16.30 h) serà presentat al costat del director esportiu, Ramón Planes, i el vicepresident Germán de la Cruz. Wakaso té detalls curiosos en la seva biografia com és el fet de tenir tres fills amb 21 anys i certs assumptes d'indisciplina que ha viscut al Vila-real.

Capdevila, el pròxim

Joan Capdevila es podria convertir abans del cap de setmana en la quarta incorporació de l'Espanyol. El futbolista està pendent d'aconseguir la carta de llibertat del Benfica, un fet que es podria desencallar aviat. El tècnic, Jorge Jesús, no compta amb ell, i tot i que els portuguesos demanaven 1 milió d'euros pel seu traspàs saben que la decisió del de Tàrrega és marxar a l'Espanyol, on sap que podrà tenir els minuts que no ha tingut a Lisboa. “El fitxatge de Capdevila entra dins d'aquestes possibilitats”, confirmava ahir Pochettino, que ara mateix no té cap lateral esquerre amb fitxa del primer equip. Capdevila s'adaptaria a l'escala salarial de la plantilla i, si res es torça, abans del final de setmana ja podria estar a Peralada amb els seus nous companys. Seria la segona etapa del lateral a l'Espanyol després de marxar el 1999 a l'Atlético de Madrid. La seva carrera ha estat molt profitosa tant al Dépor com al Vila-real, i fins ara ha aconseguit una Eurocopa i un mundial amb el combinat estatal.

VALORACIÓ TÈCNICA

Destaca per la seva polivalència, pot jugar al lateral esquerre, de mig centre i d'extrem
Mauricio Pochettino
entrenador de l'espanyol
Estic molt content de ser nou jugador de l'Espanyol, m'omple de felicitat ser aquí
Wakaso Mubarak
Nou jugador de l'espanyol

Centrats en el davanter centre

Al marge del lateral esquerre, l'Espanyol busca un davanter. “Fa temps que busquem opcions
dins de les nostres possibilitats. Hi ha noms que han sortit i altres que no. Ja veurem què passa en els pròxims dies. Com a tècnic, m'agradaria tenir-lo tan aviat com fos possible, però el mercat està molt aturat i tot pot es pot acabar fent al final”, explicava Pochettino, que també deixava oberta la porta a Pandiani. “No és un tema tancat, la possibilitat és aquí.”

D'altra banda, un home que pot marxar cedit és Jordi Amat. “Pot haver-hi situacions que ara no preveiem. Jordi és un jugador amb qui comptem totalment, té molt present i futur. Hi ha interessos personals i a veure què passa en el futur”, va respondre el tècnic.

Accelerar en les renovacions

Pochettino va deixar clara la seva postura en la renovació d'Álvaro Vázquez. “Esperem que s'arribi a un bon acord i que pugui renovar. És la intenció del club que el vol. L'important és que el noi estigui centrat en els Jocs i que arribem a una entesa i que pugui estar molt de temps amb nosaltres. És el meu desig i el del club. Es confia en ell, ha jugat en l'últim any més de 20 partits de titular. Si això no és confiar-hi.” En aquest sentit, també espera que es concretin les de Cristian Álvarez i Verdú. “Tinc confiança tant en ells com en Álvaro. L'agraïment es recíproc i espero que se solucioni cada cas i que els jugadors puguin treballar amb tranquil·litat i centrar-se en la feina per a l'estabilitat del grup i fer un bon any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)