Espanyol

“Vinc amb la mentalitat d'anar a la Champions”

El tercer fitxatge. Wakaso aposta fort i aterra a l'Espanyol amb les màximes il·lusions de lluitar per l'excel·lència. Jordi Amat ultima els detalls de la seva cessió al Rayo Vallecano

Wakaso Mubarak va viure ahir el seu primer dia com a jugador en actiu de l'Espanyol. Pels volts del migdia apareixia a l'hotel de concentració a Peralada i ja dinava amb els seus nous companys: “M'han rebut bé”, va assenyalar. A primera hora de la tarda es feia la seva presentació oficial, acompanyat del vicepresident Germán de la Cruz i del director esportiu, Ramon Planes. “Wakaso és un jugador que encara no ha explotat en altres llocs i és un futbolista que ens agradava des de feia temps”, explicava De la Cruz per introduir el ghanès. L'interès de l'Espanyol pel mig es remunta dos anys enrere quan jugava a l'Elx. “Estic molt feliç, ahir no vaig poder dormir en tota la nit”, explicava el futbolista, que va apostar fort en la seva estrena blanc-i-blava. “Vinc amb la mentalitat de jugar bé i d'anar a la Champions.” Wakaso també es va referir als seus actes d'indisciplina, que li van causar problemes al Vila-real. “He promès als dirigents que em comportaré bé.”

Pochettino va destacar dimecres la polivalència del ghanès, però ell ahir va deixar clares les seves preferències. “Com diu el tècnic puc jugar de lateral esquerre i d'interior, però m'agrada més fer-ho de mig centre.” Els tècnics blanc-i-blaus confien molt en l'evolució d'aquest futbolista, que farà 22 anys el 25 de juliol, però que ha de controlar la seva impetuositat al terreny de joc, ja que li ha costat certes expulsions absurdes. Un diamant en brut encara per polir.

Amat, a un pas del Rayo.

Jordi Amat viu les seves darreres hores a Peralada. El central està ultimant la seva cessió al Rayo, com va deixar entreveure Ramon Planes. “Aquest interès existia des de fa unes setmanes, però ara amb l'arribada de Colotto, segurament, el més egoista per a nosaltres seria que es quedés aquí, però necessita minuts per créixer i on millor per fer-ho que en una lliga com l'espanyola i a primera.”

Hores abans, el seu homòleg del Rayo Vallecano, Felipe Miñambres, deixava clar que l'operació de cessió per una temporada estava molt encaminada. “És un central que agrada molt a Paco Jémez perquè té sortida de pilota”, corroborava el mandatari madrileny. En les properes hores es tancarà la cessió. Els dos clubs estan ultimant els serrells i l'Espanyol vol incloure una clàusula penalitzadora si Amat no juga un mínim de partits a llarg de la temporada. Amat es mostrava contrari a marxar fa uns dies a la ciutat esportiva de Sant Adrià, però el fet de tenir pocs minuts l'obligarà a fer les maletes.

Com diu el tècnic puc jugar a la banda esquerra i d'interior, però m'agrada més fer-ho de mig centre
Estic molt feliç de venir a l'Espanyol, no vaig poder dormir en tota la nit; ja he dit als dirigents que em comportaré bé

Paciència a dojo per lligar el davanter centre

Caicedo és el davanter que vol el club, però Planes va deixar clar que “és una situació difícil perquè el Lokomotiv en va pagar molt fa un any i intentarà treure'n el millor rendiment”. El club té dos o tres jugadors més en cartera, però també està pendent de la renovació d'Álvaro Vázquez, que tindria una oferta del València. “No en tinc constància”, va dir Planes, que el que espera és que el jugador renovi o bé digui d'una vegada que vol marxar. “El primer objectiu és que segueixi i per això estem tenint reunions.”

Capdevila, un encaix perfecte

El fitxatge de Capdevila pot ser qüestió d'hores o bé de dies, però que acabi a l'Espanyol només és
una qüestió de temps i
que el Benfica li doni la
carta de llibertat. Ahir,
Planes deixava patent que l'encaix del futbolista en l'equip és l'idoni. “A vegades la joventut ens passa factura i hem intentat buscar jugadors amb certa
experiència i el Joan
[Capdevila] és un futbolista que encaixa en aquesta filosofia de barreja de joventut i experiència. Però no és l'únic lateral esquerre que busquem. Ens centrem en dos o tres noms i tenim la paciència suficient per aguantar”, deia Planes que confirmava l'interès per José Ángel del Roma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)