Espanyol

Verdú trenca la corda

No accepta l'oferta d'ampliació i decideix no allargar el contracte amb l'Espanyol

Ara s'obre l'escenari per a un traspàs del futbolista i treure un rendiment econòmic en l'últim any de contracte

Joan Verdú té decidit no acceptar l'oferta de renovació que li ha presentat l'Espanyol i trencar qualsevol operació futura. L'acord es va trencar ahir a darrera hora del vespre per les diferències insalvables tant en les quantitats econòmiques que ofereix el club blanc-i-blau com en la durada del nou contracte. Segons l'entorn del futbolista, ara no hi ha marxa enrere per canviar una situació que sembla totalment enquistada.

La notícia és un autèntic sotrac per a l'entitat i especialment per al tècnic. Mauricio Pochettino ja va deixar clar la setmana passada que Verdú era un futbolista imprescindible per a ell, “el seu braç executor” dins del camp.

El de l'Eixample és el futbolista que més ha jugat sota les ordres de Pochettino i és el que marca l'estil de joc de l'equip. A més, és una figura important dins de l'equip per la jerarquia i ascendència sobre els companys. No cal oblidar que és el segon capità.

La notícia d'aquest trencament sobtat de relacions entre el club i el jugador és sorprenent. Els últims dies tot indicava que la negociació estava encarrilada i que s'estava ultimant la renovació. El mateix futbolista va ajornar fins a tres vegades la compareixença davant els mitjans desplaçats a Peralada. La raó esgrimida era que la seva renovació era qüestió d'hores. Una idea que encara va agafar més cos quan el representant de Joan Verdú, Xavier Màgic Díaz, va estar tot el cap de setmana a Peralada compartint taula amb el president, Ramon Condal, i la seva família.

Al final sembla que l'esperada ampliació de contracte no veurà la llum, però l'Espanyol considera que això és una mesura de pressió per part de l'agent del futbolista. En qualsevol cas, el club blanc-i-blau torna a tenir un front obert dels múltiples que té sobre la taula.

Ara s'obren dues vies de futur. La primera és que el futbolista preveu acabar l'any de contracte. Un fet que no agrada al club, ja que sortiria gratis el 30 de juny. L'entorn del jugador tampoc no tanca les portes a un possible traspàs en què surtin beneficiades totes dues parts. Ara mateix, l'única oferta en ferm per a Verdú és la del Seattle Sounders de la MLS dels Estats Units. El mig no volia anar-se'n a l'estranger, però les diferències econòmiques són molt grans.

El temps dirà si el moviment fet per l'entorn del futbolista és una jugada seriosa o bé una maniobra més pròpia d'un jugador professional de pòquer. Ara l'Espanyol s'haurà de pronunciar. Verdú té previst parlar avui en una roda de premsa i donar la seva visió sobre els darrers esdeveniments.

EL PROBLEMA

No accepta els anys de durada del nou contracte ni el salari anual que li ofereixen

PRESENT

El migcampista té decidit complir l'any de contracte que li queda amb l'Espanyol

PROBLEMA

Pochettino pot perdre el jugador més determinant i que més ha jugat en la seva era

Va arribar a cost zero

Verdú va arribar fa quatre estius, el 2008, amb la carta de llibertat sota el braç després de no acceptar l'oferta de renovació que li va presentar el conjunt gallec. Ara es torna a repetir la mateixa història en clau espanyolista. El segon capità vol complir el contracte fins al 30 de juny del 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)