Espanyol

Simfonia inacabada

Joan Capdevila torna a l'Espanyol tretze anys després carregat d'il·lusió i exigència

Considera el fet de vestir de blanc-i-blau com el repte més important de la seva carrera i espera assolir objectius importants

Joan Capdevila (Tàrrega, 1978) es va convertir ahir en el quart fitxatge de la temporada després de les incorporacions de Diego Colotto, Sergio Tejera i Wakaso Mubarak. El lateral va viure ahir un dia frenètic després que el Benfica donés llum verd als terminis de pagament del traspàs del jugador, que s'acosta als 300.000 euros. A les nou del matí passava la pertinent revisió mèdica i a dos quarts de tres signava el nou contracte com a jugador de l'Espanyol. Capdevila ha signat per una temporada amb una més d'opcional en funció dels partits que disputi.

“El Joan torna a casa i al soci 4.178 no cal explicar-li els valors d'aquest club. Esperem que el recorregut sigui llarg i això sigui una relació de moltes temporades perquè estàs físicament magnífic” eren les paraules de presentació que li dedicava el conseller delegat, Joan Collet. Capdevila agafa el torn de paraula amb la seguretat d'un veterà, d'un líder latent dins del vestidor i amb l'exigència que dóna el fet de ser campió del món. “Torno aquí després de molt temps i vull agrair al club l'esforç fet. Conec la casa, sé per què vinc i posaré totes les meves forces en cada segon de cada partit. Aquest és el repte més gran de la meva carrera. Intentaré donar un plus de motivació i vull fer coses importants en aquesta segona etapa.” Tota una declaració d'intencions d'un futbolista que no ve aquí a retirar-se, sinó a competir. “La il·lusió és el que més tinc. És el repte més important de la meva carrera. El cos tècnic sap el que vol de mi i lluitaré per tot. La confiança que em tenen els la vull retornar.” Capdevila va deixar clar que Pochettino, amb qui va coincidir el 1999, va ser el seu gran avalador per tornar a vestir-se de blanc-i-blau tretze anys després de la seva sortida a l'Atlético de Madrid. Un fitxatge que s'ha dilatat diverses setmanes per la posició immobilista del Benfica. “Una mica de tensió sí que en vaig tenir, i això que al Benfica no li interessava que seguís. El resultat final és que ja sóc aquí i amb ganes d'entrenar-me.”

El lleidatà va ser qüestionat per si pensava tornar a vestir la samarreta de l'Espanyol després de tants anys: “El futur d'un futbolista mai se sap. Cada temporada és molt diferent. Vaig estar tres anys a la casa i és el club on m'he format futbolísticament. Fa poc no ho hauria pensat i quan menys ho pensava és quan s'ha concretat.” Tot i això, el lateral és conscient que ara té més obligacions que fa tretze anys: “Torno amb més responsabilitat i és quan m'han d'exigir més, amb 34 anys. Estic molt motivat i tinc moltes ganes de treballar.” Tot i això, es treia el pes del lideratge: “No em sento un líder, ni de bon tros, sóc aquí per sumar. L'Espanyol és un equip de jugadors.” Capdevila, que portarà el dorsal 18, que l'any passat era de Forlín, no va poder evitar respondre a les crítiques per la seva marxa el 1999: “La vida dóna molts tombs, a ningú li agrada que el xiulin, és una etapa de tretze anys que ha passat i ara se n'obre una altra. Faré el que faci falta perquè la gent estigui contenta amb mi.”

Per la seva banda, el director esportiu, Ramon Planes, va destacar el valor humà del de Tàrrega, a qui ja van voler fitxar l'any passat: “Un noi com el Joan, si és campió del món és per alguna cosa, i ningú li ha regalat res. El perfil humà que té ens agrada i ens donarà molt.”

Torno aquí després de molt temps i vull agrair al club l'esforç fet. Conec la casa, sé per què vinc i posaré totes les forces en cada partit
El Joan torna a casa i al soci 4.178 no cal explicar-li els valors d'aquest club
Joan Collet
conseller delegat de l'Espanyol
Il·lusió és el que més tinc. És el repte més important de la meva carrera. El cos tècnic sap el que vol de mi i lluitaré per tot
Torno amb més responsabilitat i és quan se m'ha d'exigir més, amb 34 anys; estic molt motivat
Joan Capdevila
lateral de l'espanyol

Primer entrenament a la Ciutat Esportiva amb els seus nous companys

Després de la seva presentació Joan Capdevila ja es va vestir de curt per posar-se a les ordres de Mauricio Pochettino i conèixer la resta de companys. El que més coneix és Wakaso Mubarak, amb qui va coincidir al Vila-real, tot i que en aquells moments el ghanès alternava els entrenaments del filial amb els del primer equip castellonenc. Es dóna la circumstància que el de Tàrrega no ha coincidit amb cap dels exjugadors del Deportivo, com ara Joan Verdú i Diego Colotto. Quan ell marxava per anar a Vila-real van arribar el defensa i el mig. Capdevila s'ha entrenat aquests dies en solitari a Tàrrega i creu que d'aquí a dues setmanes podrà estar al cent per cent de capacitat física.

Joan Capdevila, el soci 4.178

Capdevila va marxar el 1999 traspassat a l'Atlético. En els tretze anys que ha estat lluny de la disciplina blanc-i-blava mai ha deixat de formar part de la massa social blanc-i-blava i ara té el número 4.178 de soci. La seva vinculació com a soci es remunta a l'agost del 1990, quan encara era infantil al Tàrrega. Aquells anys anava a Sarrià amb la família i somiava jugar a l'Espanyol. Va marxar havent jugat a Sarrià, només amb el filial, i a Montjuïc, amb el primer equip. Les crítiques quan va ser traspassat van ser furibundes i molts seguidors el van acusar d'anar-se'n per diners tot i deixar 800 milions de pessetes a la caixa. Ara espera silenciar-les a Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)