Espanyol

Energia i forces a dojo

Pochettino reconeix que un triomf amb l'Athletic Club és vital per capgirar la tendència negativa que rodeja el club

Subratlla que la comunió entre l'afició i l'equip és la sinergia més important per aixecar-se

L'Espanyol afronta diumenge davant l'Athletic Club un partit vital per calmar el seu entorn. L'afició viu amb tensió aquest inici de curs on l'equip suma el seus partits amb derrotes. Mirar ara la classificació fa mal als ulls i més sagnants són els zero punts que hi ha al caseller. La mala maror està alimentada, fonamentalment, per la mala dinàmica amb què es va acabar la temporada passada, i ara molts pensen que en aquest curs se segueix trepitjant el mateix camí de baixada. Les alarmes s'ha disparat i això que només s'encetarà la quarta jornada de lliga. Pochettino va deixar clar ahir que és veu amb plenitud de forces per capgirar aquesta tendència negativa tot i que va admetre que el moment actual és delicat. “No estic trist, ni amb els ànims baixos. Jo el que vaig dir és que veia cansament a l'entorn, i això de vegades es trasllada a l'aspecte personal. Estic amb força i la vull transmetre al grup, per comandar aquesta nau que ara passa per turbulències.”

El triomf davant l'Athletic Club és ara innegociable per corregir el rumb i alimentar l'optimisme d'una afició abatuda per diverses causes com la venda de jugadors del planter; la manca de referents i els pobres resultats. Tota una amalgama de sensacions que s'ha traslladat amb una reunió d'urgència dels sector més animós de seguidors, la Curva Jove, que es va reunir amb els capitans la passada setmana per deixar-los patents la sensacions que tenen tots els aficionats. “Sempre parlem d'estrès negatiu, i d'estrès positiu en aquest cas per guanyar hi és sempre, però ara és més accentuat, però ens ha anat bé aquesta aturada, hem treballat bé i el futbolista ja té ganes que arribi diumenge i donar tot el que porta dins,” explicava Pochettino. La miniestada a Peralada ha servit per carregar forces i sobretot guarir la càrrega psicològica d'un equip que pateix en els últims minuts baixades d'atenció defensiva. Pochettino va ser qüestionat sobre si l'equip estava preparat per a una hipotètica derrota diumenge. La resposta va ser taxativa: “No vull preparar-me per una cosa que no ha passat. Pensant així atraiem a la negativitat. Si juguem amb por de perdre, el contrari ho nota, com als boxejadors que lluiten amb por. No tinc por del que passi després dels noranta minuts. Estic preparat per al partit, i ni penso en què pot passar després.”

Comunió amb l'afició.

Pochettino va reclamar el curs passat un discurs únic des de la directiva. Ahir no va mencionar en cap moment l'òrgan rector del club. “Això va ser l'any passat”, va dir, i va emfasitzar la relació intrínseca entre l'equip i l'afició. “El més important és una bona comunió entre equip i la gent. La gent de l'Espanyol en les dificultats està més que mai amb l'equip i sabem que l'afició no falla.” El tècnic insistia en aquesta retroalimentació: “Afició i equip estan condemnats a entendre's. Necessitem la gent perquè ens doni la seva força, és el que ens transmet la gent pel carrer. La comunió entre jugadors i públic ha d'existir i aquesta energia ha de ser positiva.”

Ara cal que l'equip surti tensionat diumenge davant l'Athletic i mostrant el futbol que porta a dins. El mateix que va exhibir en la primera part davant del Llevant, en què es va situar amb dos gols a favor. L'engranatge encara no està acoblat i es fa més difícils amb baixes com les de Colotto, Sergio i Verdú.

AFICIÓ I EQUIP

El més important és una bona comunió; estem condemnats a entendre'ns

POR DE PERDRE

Si juguem amb por, el contrari ho nota, com als boxejadors que lluiten amb por
Estic amb força i la vull transmetre al grup per comandar una nau que passa per turbulències

Simao i Juan Albín, dos casos particulars

Simao Sabrosa és un dels grans fitxatges d'aquesta temporada. Tot i això, Pochettino va deixar clar que el debut del portuguès, que va estar un dies a Portugal per uns temes personals urgents, no té una data definida assenyalada. “Ha arribat sense pretemporada. Més enllà de la seva qualitat, físicament ha d'estar bé. Està creixent el que esperàvem, però no es va poder entrenar el dilluns i això pot ser un problema, analitzarem i prendrem una decisió”. Juan Albín, fitxat la passada temporada com un dels grans reforços, no va tenir sort en la seva primera temporada, però el tècnic va sortir en defensa seva i va demanar paciència. “Aquí aviat posem massa càrrega als jugadors, ho va tenir complicat l'any passat i no va tenir continuïtat. Aquest any ha tingut la llosa del dia del Saragossa (en què el van expulsar), però ell vol ser important i treballar per trobar la seva millor versió.” Juan Albín podria tornar a l'onze titular diumenge per ocupar el lloc de Verdú en la mitja punta i donar un plus de força a l'Espanyol amb les seves arribades des del darrere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)