Espanyol

Aguirre podria signar en hores el seu contracte

El substitut. El mexicà és el més ben situat per ser el relleu de Pochettino a la banqueta de l'Espanyol

Javier Aguirre podria convertir-se en les properes hores en el nou tècnic de l'Espanyol. El preparador mexicà, que ha entrenat en la lliga l'Osasuna, l'Atlético de Madrid i el Saragossa, és ara mateix el més ben situat per agafar el relleu de Pochettino a la banqueta. El Vasco agrada pel seu caràcter i dinamisme al vestidor. És una persona directa en el tracte amb els jugadors i que mai s'amaga. Va viure fa dues temporades una situació similar al Saragossa quan el van cridar per salvar l'equip del descens i va sortir reforçat aconseguint el repte que li havia plantejat el llavors president del club aragonès, Agapito Iglesias. Ara mateix, el tècnic mexicà ha d'acabar de perfilar el seu contracte, que seria fins a final d'any amb opció a un altre si aconsegueix salvar l'Espanyol del descens. Un dels màxims avaladors del seu fitxatge és Iñaki Pérez de Arrilucea. El conseller de l'àrea esportiva és l'únic home de futbol de confiança que té ara el president Joan Collet, després de la destitució de Ramon Planes, i que l'ha assessorat en aquest sentit.

L'altra opció era Marcelino García Toral. Ara mateix el fitxatge de l'asturià no està en via morta i no es pot descartar, però està encallada per temes econòmics. Marcelino ja ha demostrat la seva fiabilitat a rescatar equips tocats pel perill del descens com ho va fer en la seva segona etapa al Racing de Santander. També va ser una gran tasca fer pujar el Recre i el Saragossa a primera. És un tècnic metòdic, racional i gens visceral que sap treure profit dels seus equips. Els màxims accionistes eren partidaris del seu perfil.

Les properes hores seran clau per concretar el fitxatge del nou entrenador de l'Espanyol, que ha de ser un revulsiu per a un equip moribund en joc i energia i que necessita molta empenta per sortir de la cua de la taula.

SEGONA OPCIÓ

Marcelino García Toral era l'altra opció, però està encallada per temes econòmics
El mexicà agrada per la seva empenta i el tracte directe amb els jugadors

Raúl Longhi dirigirà l'entrenament d'avui

El tècnic del filial, Raúl Longhi, serà l'encarregat de dirigir l'entrenament d'aquest matí i donar la llista de convocats per al partit de copa de demà contra el Sevilla. Ara mateix, el matx contra els andalusos és completament intranscendent per la crisi esportiva que viu l'equip en la lliga. Ahir Toni Jiménez va ser l'encarregat de dirigir l'entrenament vespertí de la plantilla abans d'assistir a la roda de premsa de comiat de Mauricio Pochettino a Cornellà. L'ajudant de l'argentí també està preparant la seva sortida, ja que marxarà junt amb Pochettino i Planes. També ho faran els preparadors físics Miguel d'Agostino i Jesús Pérez, càrrecs de confiança de Pochettino en aquest últims anys com a màxim responsable tècnic del conjunt blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)