Espanyol

Dolça taquicàrdia

L'Espanyol tomba el Mallorca en una nit d'emocions a Cornellà-el Prat i manté les bones vibracions de les últimes setmanes

L'andalús va culminar un partit molt complet amb la diana del triomf, la seva segona en la lliga

ESPANYOL: Casilla, Javi López, Colotto, Moreno, Capdevila, Forlín, Baena, Verdú (Alfonso, 86'), Simão, Rui Fonte (Longo, 46') i Sergio García (Tejera, 90).


MALLORCA: Aouate (Miño, 62'), Kevin (Hemed, 72'), Geromel, Nunes, Luna, Pina, Javi Márquez (Martí, 79'), Nsue, Gio dos Santos, Pereira i Víctor Casadesús.


Està sent un any d'adrenalina en vena a Cornellà, sense més tonalitats que el blanc i el negre. De l'eufòria a la depressió en ràpides transicions i en trajectes d'anada i tornada constants. Una posada en escena no és garantia de res i la de l'Espanyol contra el Mallorca no va servir per marcar a foc el partit. És cert que Aguirre es conforma “guanyant com sigui”, però el seu equip, per moments, adquireix estil, personalitat per saltar a la gespa i estressar el rival, ahir amb una variant tàctica innovadora, asimètrica, amb Rui Fonte i Sergio García com a parella ofensiva i Verdú partint des de la dreta amb total llibertat. Un inici de lucidesa amanit per la precisió a pilota aturada d'un Simão que, des de la frontal, amb un xut ben tocat per sobre de la barrera, superava Aouate i enfilava el partit per als blanc-i-blaus.

Res més que un miratge, res de comoditats, al camí de l'Espanyol sempre hi ha pedres, i una errada d'Héctor Moreno mesurant una pilota aèria va permetre el seu compatriota Gio dos Santos encarar Casilla i, amb la qualitat que atresora, va igualar el xoc creuant l'esfèrica al pal llarg. Un altre cop les mirades perdudes, les pèrdues inexplicables i la sensació que el més mínim detall dóna l'esquena a l'Espanyol. Fins i tot, en una volea llunyana de Javi Márquez sense malícia aparent la pilota es va esmunyir entre un mar de cames i va sorprendre Casilla.

Respectuós, com ja havia avisat en la prèvia, el badaloní no va celebrar la diana, però enviava l'equip de la seva vida al vestidor amb el cor encongit. Amb dubtes però, una vegada més, amb caràcter i coratge. L'entrada de Longo en la segona part va posar-hi el toc picant, la intensitat de l'italià en la disputa va contagiar els companys i l'Espanyol va recuperar el pols al partit. El terreny de joc va anar desnivellant-se progressivament cap a la porteria balear. Moreno va estar a punt de redimir la seva errada amb una rematada de cap que va picar al travesser. Després, una inoportuna relliscada de Nunes va acabar amb Longo estès a terra dins l'àrea i Clos Gómez va xiular pena màxima. Involuntària però evident. Verdú, amb un colpeig tens i ben angulat, materialitzava el penal. La inèrcia del partit va fer la resta i l'empenta de l'Espanyol va tenir un últim premi, el definitiu. Incansable i solidari, Baena, aprofitant una pilota solta dins l'àrea en l'ocàs del xoc, foradava un últim cop la porteria balear. Cornellà sembla aferrat a nits de taquicàrdia, però amb desenllaços com el d'ahir paga la pena. L'Espanyol viurà, una setmana més, fora del descens. I amb Aguirre segueix sense conèixer la derrota a casa. Cornellà sembla que ja és un autèntic fortí.

Hem sabut reaccionar, és una victòria vital i cada vegada tenim més confiança
Kiko Casilla
pORTER DE L'eSPANYOL
M'agradaria saber si em quedo aquí, no és la meva decisió. A Itàlia dieu una cosa i aquí una altra
Samuele Longo
Davanter del'espanyol
Hem guanyat un partit molt important; estic content amb el que he fet avui, però he fallat un gol que podria haver ficat
Els protagonistes del partit sempre hem estat nosaltres, i crec que el resultat fa justícia
Diego Colotto
defensa espanyol
Són sis punts seguits importants, és una llàstima no tenir el ‘gol average' a favor nostre
Joan Verdú
migcampista espanyol
Estic content pel que ha significat el gol. Sabem que a casa hem d'amarrar els partits
Raúl Baena
migcampista espanyol
GOLS: 1-0 (16') Simão. 1-1 (32') Dos Santos. 1-2 (42') Javi Márquez. 2-2 (68') Verdú de penal. 3-2 (83') Baena. ÀRBITRE: Clos Gómez (col·legi aragonès). Grogues a Verdú (27'), Forlín (39'), a Hemed (80') i a Tejera (94'). Vermella per doble amonestació a Luna (81'). PÚBLIC: 17.169 espectadors a Cornellà-el Prat.

Verdú no serà a La Romareda per sanció

Javier Aguirre no podrà disposar dissabte que ve a Saragossa d'un dels seus pilars. I és que Joan Verdú va veure la cinquena targeta groga de la temporada i haurà de complir el corresponent partit de sanció. En un previsible contraatac mallorquí, el migcampista barceloní es va veure obligat a cometre una clara infracció sobre Pereira que li va costar la targeta groga. Ara el mexicà té un nou repte: suplir la baixa d'un futbolista clau que mou l'engranatge ofensiu de l'equip. Així doncs, La Romareda serà una nova prova de supervivència per als deixebles del mexicà. En aquest sentit, van sobreviure, en canvi, sense targeta els andalusos Javi López i Raúl Baena, que segueixen estant a una de perdre's un partit. També Juan Forlín, ahir aspre al mig del camp i que va veure una groga que el deixa al límit de la suspensió. L'ahir migcampista argentí, indiscutible tant per a Mauricio Pochettino com per a Javier Aguirre, acumula ja nou targetes en la competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)