Espanyol

Velocitat de creuer

Els jugadors de l'Espanyol han aconseguit instal·lar-se en una dinàmica positiva per primera vegada aquest curs i han alleugerit la càrrega de pressió que duien a les espatlles

L'equip lluita per no relaxar-se

El dia després ja no és tan dolorós, tot el contrari. Finalment, l'Espanyol ha abandonat el seu viacrucis de laments i s'ha instal·lat en la dinàmica que tothom a la ciutat esportiva de Sant Adrià de Besòs reclamava setmana rere setmana. Ni tan sols la pluja va aigualir un matí distès a les instal·lacions blanc-i-blaves, de recuperació per als protagonistes la nit anterior contra el Mallorca i de futbol per a la resta, amb una partidet contra el filial.

“Ens ha acompanyat un cúmul de coses que fan que ho veiem tot molt més positiu. L'equip s'havia proposat ser fort a casa i, ara per ara, ho estem aconseguint. És per estar-ne satisfets”, analitzava ahir a la sala de premsa Kiko Casilla, que va tornar a estar inspirat, sobretot per una mà decisiva davant de Gio dos Santos divendres i que s'ha convertit en una peça fonamental d'un Espanyol feliç amb els 21 punts però alhora escarmentat per tot el que ha patit: “Encara no hem fet res, sí que hem guanyat partits decisius, vitals per a nosaltres contra rivals directes, però encara haurem de guanyar set o vuit partits més d'aquí a final de curs per salvar-nos”, assegurava el porter. “El grup està més tranquil, perquè aquests partits no se'ns poden escapar”, deia Juan Forlín. “Però ja heu vist com cada partit t'obliga a desgastar-te al màxim. I ara vindrà el Saragossa i haurem d'anar amb la mateixa humilitat per no tenir cap ensurt. El millor que podem fer és anar pas a pas sense precipitar-nos”, afirmava.

Sempre maleint la sort des que va començar el curs, la plantilla sent que el signe del destí ha canviat, que ara el vent els bufa a favor, però reconeix que encara els cal un pas més de personalitat i autoritat per tancar els partits. “Semblava que ho teníem tot controlat, amb l'1-0 contra el Mallorca, però una errada puntual meva ens va girar les coses i a l'equip li va costar superar-ho. Per sort, no vam perdre el caràcter i l'empenta de saber que podíem capgirar el resultat”, reconeixia un autocrític Héctor Moreno, que va posar el seu exemple personal per transmetre el moment de germanor que viu l'equip: “Crec que no puc cometre aquest tipus d'errades, però el suport que em van donar els companys i el tècnic al vestidor va ser fonamental per aixecar-me i seguir fent el meu joc. Sabem el que ens estem jugant i hem d'estar tots junts.”

Unitat, solidesa i una dosi de sort, els millors símptomes del 2013 per a l'Espanyol.

El suport del vestidor em va ajudar a oblidar la meva errada. Sabem que cal estar units
Héctor Moreno
defensa de l'espanyol
Estem més tranquils, però s'ha demostrat que cada partit t'exigeix al màxim i cal seguir
Juan Forlín
MIGCAMPISTA DE L'ESPANYOL
Ens ha acompanyat un cúmul de coses que fan que ho veiem tot molt més positiu
Kiko Casilla
PORTER DE L'ESPANYOL

Verdú es perdrà el vuitè partit en quatre anys

L'Espanyol de Javier Aguirre està aprenent a sobreviure sense alguns dels seus jugadors més importants. Amb Wakaso en la copa d'Àfrica, l'equip ja va haver d'afrontar el xoc contra el Mallorca sense Víctor Sánchez, i dissabte a Saragossa haurà de pal·liar la baixa del sancionat Verdú, el futbolista probablement més influent en el joc blanc-i-blau en els últims anys. Poc propens a lesions i sancions, el català només s'ha perdut set partits en les tres temporades i mitja que fa que és a l'Espanyol. Sense ell, el conjunt blanc-i-blau acumula dos triomfs, dues derrotes i tres empats. Quatre dels set partits en què va absentar-se Verdú van tenir lloc en el seu primer curs al club. Des d'aleshores, continuïtat absoluta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)