Espanyol

Cristian ignora els debats

El porter reapareix després de lesionar-se l'11 de desembre passat al CAR

No amaga que el seu desig és tornar a estar sota els pals, però la seva inactivitat dóna un clar avantatge a Casilla per ser el titular

Cristian Álvarez es va lesionar l'11 de desembre passat, després d'unes proves rutinàries de resistència al CAR de Sant Cugat. “La lesió me la vaig fer en una prova de velocitat i vaig sentir una punxada a l'isquiotibial, però després es va fer més llarg del previst”, confirmava el porter. El capità no va acabar de fer net de la distensió que tenia a l'isquiotibial de la cama dreta i s'ha perdut els últims sis partits de lliga. “Físicament em trobo bé, només he fet dos entrenaments i ara em torno a integrar a l'equip. De mica en mica espero agafar la forma”, argumentava el capità, que no podia amagar una certa decepció per la inoportuna lesió que ha tingut en plena escalada de l'equip en la lliga. “No m'esperava la lesió, ha estat una situació molt lletja. Estar fora del grup, el cap et treballa, però m'ho vaig prendre amb tranquil·litat per recuperar-me. Ara estic bé i això és el més positiu”, argumentava.

Kiko Casilla ha aprofitat l'oportunitat amb un bon rendiment i amb actuacions destacades durant el període de baixa del capità, i ara Javier Aguirre haurà de decidir per qui aposta. El tècnic mexicà és dels que prefereixen donar continuïtat als jugadors que funcionen i no és partidari de fer canvis sobtats, però la jerarquia del capità dins del vestidor també serà un element a tenir en compte. “El debat a la porteria l'han generat vostès (els periodistes), jo sempre m'he mantingut al marge de tot això. Ja em va passar amb Carlos (Kameni) al seu moment”, explicava Cristian Álvarez ignorant la dicotomia existent sota pals i apostant per fer grup. “Sóc un jugador més per la plantilla i estic per sumar. Estem compromesos a redreçar la situació en què estem i hem d'apuntar al col·lectiu i deixar al marge aspectes individuals. Així ho he fet en els cinc anys que fa que sóc aquí.” Tot i això, el capità deixava clar que no s'arronsarà després d'aquest període i lluitarà per tornar a ser titular. “M'encantaria jugar i ho dic honestament i lluitaré per fer-ho. Però des del primer dia que vaig trepitjar Barcelona mai m'he sentit el titular. És bo no sentir-se titular mai perquè no t'has de relaxar mai.”

Moment tens

La roda de premsa, lluny d'entrar en un punt de relaxació, va tenir un moment de certa tensió després de l'apreciació d'un periodista que veia trist Cristian. “Em veus trist? Doncs no t'ho pensis, estic bé. Gràcies per preocupar-te per mi, però si vols després fem un cafè i t'ho explico. La meva seriositat és la mateixa que en les rodes de premsa que he fet en tots aquests anys”, va advertir.

D'altra banda, el porter va deixar clar que la permanència està lluny d'aconseguir-se i que caldrà lluitar fins al final. “El grup està bé, estem creixent dia a dia i agafant confiança. Els resultats han estat positius, estàvem en una situació difícil, però continuem en una situació compromesa. Això és molt llarg i hem de seguir lluitant fins al final i serrar les dents.” El capità continuava aprofundint en aquest missatge ara amb l'arribada del Llevant.

“Cada partit ha de ser una final per a nosaltres i tots valen tres punts, tant si són equips de la part baixa com de la part alta, i més aquest cap de setmana, que juguem contra un equip amb molta experiència i ofici. Però ells han de sentir que juguen al nostre camp i que nosaltres ens hem fet forts a casa”, va concloure.

ESTAT D'ÀNIM

Em veus trist? Doncs no, estic molt bé; gràcies per preocupar-te per mi

LA LESIÓ ETERNA

Me la vaig fer en una prova de velocitat i després es va fer més llarg del previst
L'han generat vostès, sempre m'he mantingut al marge, ja em va passar amb Kameni

La renovació del capità està en punt mort

Cristian Álvarez és un dels futbolistes, juntament amb Verdú, Capdevila i Galán –aquest últim no compta per a l'entrenador–, que acaben contracte a finals de juny. Els últims contactes per a la seva renovació es remunten al setembre passat i des de llavors tot ha quedat aturat. El gran problema de la renovació del capità és la diferència d'IRPF que ha de tributar en el seu nou contracte. Cristian Álvarez va arribar l'estiu del 2008 a l'Espanyol amb la llei Beckham en vigor i tributa fins al juny a un 24% dels seus emoluments. Amb la nova normativa la seva retenció per l'IRPF pujaria al 56%, més del doble. L'Espanyol va fer al seu moment un esforç per donar més diners al jugador, però va veure que l'oferta neta de l'Espanyol era inferior al que estava guanyant. Les negociacions van quedar en aquest punt, però des de llavors han canviat moltes coses. Cristian Álvarez era l'escollit per Pochettino com a titular, però en aquestes darreres sis setmanes les coses han canviat. El club sap que té un porter sòlid sota els pals amb Kiko Casilla i difícilment estirarà més l'oferta inicial sabent que té un relleu de garanties en el tarragoní. “Em veig jugant aquí la temporada que ve. A mi el que m'agradaria és continuar. Aquest és un club que em va obrir les portes del futbol europeu quan era molt jove. He tingut bons i mals moments, però li tinc molta estima”, apuntava Álvarez, tot i que constatava que ara tot està aturat. “D'apropament no n'hi ha des de fa molt de temps i estic esperant que el club faci un primer pas. En la situació en què està la institució no és fàcil parlar d'aquestes coses, quan hi ha problemes col·lectius més importants que un jugador en un club. Quan arribi el moment estic convençut que en parlarem,” va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)