Espanyol

Evitar la taquicàrdia de les últimes jornades

Salvació. La plantilla espera assolir en breu els 10 punts necessaris: “Com més aviat millor per a tothom, sobretot abans del final, ja que vulguis o no amb aquesta pressió és difícil jugar”, diu Verdú

La plantilla blanc-i-blava s'ha conjurat per sumar com més aviat millor els deu punts que donarien la permanència a l'equip, i per evitar taquicàrdies d'última hora en les últimes jornades. I és que els jugadors no volen arribar als quatre últims partits pendents de la salvació matemàtica. Una mirada ràpida en el calendari revela que l'Espanyol es jugaria la salvació a casa contra el Madrid i el Barça, i en els desplaçaments a Riazor, contra el Deportivo, i a Balaídos, contra el Celta, dos equips immersos en la lluita per la salvació. Les angoixes classificatòries han tornat a fer acte de presència després de sumar un punt en els últims tres partits. “Tot el que sigui no guanyar fa disparar les alarmes”, admetia ahir Joan Verdú. La bona trajectòria inicial amb Javier Aguirre, en què es van sumar 22 punts de 33 possibles, va desfermar l'eufòria de l'entorn. Ara la dinàmica guanyadora s'ha frenat de cop i podria continuar eixamplant-se amb un altre duel fora de casa contra el Màlaga. La plantilla viu amb tranquil·litat aquesta dinàmica de mals resultats, i de cap de les maneres s'ha instal·lat l'angoixa en l'equip, que fa només tres mesos era cuer de primera amb nou punts i que ara sobrevola el descens amb un bon marge de maniobra, ja que té vuit punts de distància. “L'única cosa que hem de fer és tornar a la bona ratxa i no ser alarmistes”, concretava Verdú, que ahir es va erigir en portaveu de l'equip.

L'Espanyol ha perdut una certa verticalitat en els últims partits per la falta de punteria, que ha fet que acumuli tres partits sense marcar. Verdú deixava clar que aquest fet no era una qüestió de ser massa conservadors, sinó tot el contrari. “Volem sempre els tres punts, però depèn de les circumstàncies del partit. Els primers que ens hi juguem alguna cosa som nosaltres. Necessitem deu o onze punts per estar més tranquils i, com més aviat els aconseguim, millor per a tothom, sobretot abans de final de temporada, ja que vulguis o no amb aquesta pressió és difícil jugar,” argumentava el migcampista, que insistia que la motivació que té l'equip per afrontar aquest tram final de lliga és total. “Som els primers que ens exigim; la dinàmica era molt bona i pensàvem que tot seria més fàcil, però si abaixem els braços l'equip patirà, no els podem abaixar, i cal lluitar per aconseguir els objectius al més aviat possible.”

Per acabar, el de l'Eixample es va referir al Màlaga, el pròxim rival: “Aspira a grans coses, però té un partit complicat de Champions i ho podria pagar”, va advertir.

LES FRASES DE JOAN VERDÚ

Nosaltres som els primers que ens exigim; la dinàmica era molt bona i pensàvem que tot seria més fàcil
Si abaixem els braços, l'equip patirà; no els podem abaixar i cal lluitar per aconseguir els objectius al més aviat possible

Aguirre remena la pissarra

Javier Aguirre està buscant fórmules per implementar el joc ofensiu del seu equip sense debilitar la rereguarda. En l'últim partit contra el Rayo Vallecano, el mexicà va apostar per deixar Verdú a la banqueta, en un intent de buscar un joc més directe amb dos davanters i aprofitar les reduïdes dimensions de Vallecas. L'experiment li va sortir nul pel gol matiner dels madrilenys en el minut vuit de joc. Ahir, Joan Verdú no va voler donar més voltes a la seva primera suplència de la temporada, l'última es remuntava al partit dels quarts de final de la copa contra el Mirandés de la temporada passada. “És una decisió de l'entrenador, toca acceptar-la i treballar per tornar a l'equip”, afirmava el mig, que va explicar que Aguirre està buscant maneres de posar fi a la sequera golejadora de l'equip. “Si no marques, és difícil guanyar partits. Potser hem de ser més agressius i no abaixar la intensitat i, alhora, ser efectius de cara a porta.” En tot cas, Javier Aguirre continuarà remenant la pissarra tàctica a la recerca d'alternatives per redreçar el rumb de l'equip i sumar els 10 punts que falten per aconseguir la permanència. Una de les variants que introduirà a La Rosaleda serà l'entrada de Wakaso en l'onze pel sancionat Simão, per guanyar així més agressivitat ofensiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)