Espanyol

“La recepta és ordre, rigor i solidaritat”

Retorn. Aguirre torna a Pamplona, on se li van obrir les portes d'Europa, i adverteix que el partit serà difícil si no juguen amb intensitat

El partit d'avui a Pamplona serà especial per a Javier Aguirre. El tècnic blanc-i-blau es trobarà amb l'equip que li va donar l'oportunitat de jugar i entrenar a Europa. Una lesió com a futbolista li va trencar la seva progressió a l'Osasuna, però com a tècnic va aconseguir portar els navarresos a la Champions i va estar-hi quatre anys. “Em va anar bé trencar-me la tíbia, m'haurien fet fora perquè no tenia qualitat, i així vaig evitar la humiliació. No vaig fer ni tres tocs seguits en la meva presentació! Era el segon mexicà de la lliga després d'Hugo Sánchez. Es pensaven que feia gols!”, va apuntar amb la seva clàssica ironia. Tot i això, deixava palès que serà un moment especial per a ell tornar a Pamplona. “A totes les entitats on he estat he deixat una mica de la meva vida. Tinc allí gent molt estimada, i la parcel·la humana gairebé sempre transcendeix a l'esportiva, però ara em dec a l'Espanyol i lluitaré a mort pel meu equip els 90 minuts.”

Ja més ficat en el partit, advertia als seus homes que hauran de donar-ho tot: “El secret és no fallar l'oportunitat que tinguem. No es pot fallar, ni al darrere ni al davant. Tinc clar que serà un partit amb poques ocasions, perquè els dos equips som molt organitzats i intensos. Si sortim relaxats o esperant un partit còmode ens podem emportar un bon ensurt i tenir problemes, ens espera un partit intens.” En aquest sentit, Aguirre va donar la recepta per al partit: “Ordre, rigor i solidaritat.”

“L'Espanyol ha canviat molt”

José Luis Mendilibar sap que la millor manera de guanyar és plantejar un partit d'alta intensitat a l'Espanyol, el camí també triat pel seu homòleg Javier Aguirre. “Hem de guanyar per agressivitat i intensitat. Hem d'aconseguir que no estiguin còmodes. Si deixes pensar Verdú, si el deixes jugar, et farà molt de mal. Nosaltres hem de jugar molt junts i que el contrari no pugui respirar.” En aquest sentit, el tècnic de l'Osasuna no es refia de les estadístiques que diuen que l'Espanyol no li prova el Reyno de Navarra. “L'Espanyol que agafem ara no és el mateix de la primera volta. Tenen una altra confiança, un equip base, juguen amb més tranquil·litat i, a més, tenen bons futbolistes”, va advertir el preparador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)