Espanyol

Víctor Álvarez serà operat de la seva anomalia cardíaca

Adéu al curs. El lateral entrarà a la sala d'operacions demà mateix a l'Hospital Clínic i estarà entre tres i quatre mesos de baixa; els metges estimen que podria tornar a finals del 2013

Víctor Álvarez (Barcelona, 1993) entrarà a la sala d'operacions per intervenir-se d'un problema cardíac a la vàlvula aòrtica, tal com va anunciar l'Espanyol, ahir, en un comunicat oficial. El jove defensa barceloní, encara amb fitxa del filial, passarà per les mans de l'equip mèdic de l'Hospital Clínic per guarir una anomalia que se li va detectar durant el mes de juliol del curs passat.

Des d'aleshores, i coincidint amb el seu aterrament al primer equip, Álvarez ha estat sempre sotmès a seguiments i a diversos controls rutinaris i s'ha establert que la integritat del futbolista, que ha viscut amb absoluta normalitat, no tenia cap risc. Tot i això, i pensant també en la tranquil·litat del mateix Víctor, el club ha decidit que passi per la sala d'operacions ara que s'acaba la temporada –i que l'objectiu d'Europa sembla una utopia– pensant ja en la temporada vinent, en què serà a tots els efectes jugador de la primera plantilla. “Estarà entre tres i quatre mesos de baixa; em sentiria satisfet si pogués jugar algun partit durant l'últim trimestre de l'any 2013”, explicava en declaracions a Catalunya Ràdio el doctor Brugada, encarregat de l'operació. Sorgit del Santvicentí i captat per les categories inferiors del Barça, va arribar a l'Espanyol l'any 2007, en edat de cadet. Des d'aleshores, s'ha convertit en un dels nois amb millor progressió dins la institució, amb participació en les categories inferiors de la selecció espanyola i amb el suport d'un Mauricio Pochettino que el va fer debutar i que el va convertir en titular per davant de Joan Capdevila aquesta temporada. Si bé l'arribada de Javier Aguirre com a entrenador blanc-i-blau va retornar-lo a la banqueta, el club continua tenint-lo en la ment com un dels grans valors de cara als anys vinents, i el director esportiu del club, Òscar Perarnau, va decidir fer-li fitxa del primer equip i ampliar-li el contracte fins al 30 de juny del 2017.

Pensant en l'absència de Víctor Álvarez durant el primer terç de la temporada, l'Espanyol s'ha cobert ja les espatlles amb el fitxatge del lateral esquerà del Còrdova, Juan Fuentes –encara no oficial– i la previsible continuïtat de Joan Capdevila un any més.

Absent a Turquia

De la mateixa manera que no jugarà ni contra el Barça ni contra el Celta en la lliga, ni tampoc la final de la copa Catalunya, Víctor Álvarez renuncia, havent-se d'operar, a una possible convocatòria amb la selecció estatal sub-20, que disputa el mundial a Turquia l'estiu vinent.

Álvarez ja va ser un dels citats per Julen Lopetegui per a unes sessions d'entrenament que van tenir lloc durant el mes de febrer passat a la ciutat esportiva de Las Rozas, pensant ja en conjuntar un grup de futbolistes de cara a una cita mundial que finalment no serà una realitat per al blanc-i-blau

SENSE DERBI

Víctor Álvarez encara no ha disputat ni un minut contra el Barça a primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)