Espanyol

Una estrella per il·luminar el projecte 13/14

Decepció. L'afició està trista per la reiterada marxa de referents i ensuma que els recanvis no estaran a l'altura

La sortida de Verdú ha fet que es torni a disparar la sensació d'orfandat entre l'afició de l'Espanyol. Els mateixos símptomes van aflorar fa dos estius amb el traspàs de Daniel Osvaldo al Roma. I és que l'entorn blanc-i-blau viu amb preocupació el fet que els seus millors jugadors estiguin obligats a fer les maletes per mitjà d'un traspàs per quadrar els comptes de l'entitat o bé perquè no en poden assumir la renovació per motius econòmics, com va passar en el cas recent de Joan Verdú. El futbol és una il·lusió i, sense jugadors de referència, es fa difícil pair la realitat de l'Espanyol. El club fa tres temporades que està aplicant una política en la contenció de la despesa i s'esforça a fer-ne pedagogia, però el camí es fa difícil per a un aficionat de carrer. Demà es donarà el tret de sortida a la campanya de renovació de carnets i per a molts socis i abonats la temporada que ve es presenta tètrica. La marxa de Verdú n'ha estat un indici i ara s'espera que el relleu que vingui estigui a l'altura, però s'ensuma que no serà així. El club s'està reforçant, com la gran majoria de clubs de primera, amb futbolistes a cost zero. Així ha vingut Manu Lanzarote, procedent del Sabadell, i el repescat David López, de l'Osca, i també ho faran Fuentes, del Còrdova, i Abraham, de l'Alcorcón. Quatre futbolistes de segona, que poden ser igual de vàlids que tots els de primera, però això alimenta la decepció d'una afició que es vol engrescar amb un jugador de referència i que faci pujar el nivell.

Ara mateix, la samarreta més venuda a la botiga oficial del club continua sent la de Dani Jarque. No és estrany, per l'èxode constant de jugadors amb potencial que han anant desfilant.

La directiva de l'Espanyol i el seu director esportiu, Òscar Perarnau, estan patint aquesta pressió. La decisió de prescindir de Verdú per motius econòmics és dolorosa. “Haurem de prendre decisions que no agradaran”, va dir fa unes setmanes el president, Joan Collet. No es poden fer dispendis, però des de l'entitat blanc-i-blava estan treballant de valent per fer un equip competitiu, no de noms, però sí en equilibri i en fam de victòria. Ara els tècnics encara han d'apuntalar l'equip amb la incorporació d'un porter i d'un davanter, al marge de buscar un mitjapunta que ocupi el buit deixat per Verdú. És en la part ofensiva que la directiva intentarà fer un salt de qualitat i fitxar un jugador de referència que engresqui l'afició i faci lluitar l'Espanyol per objectius més ambiciosos. El treball serà intens i la part econòmica s'haurà de solucionar amb sortides imaginatives en forma de fons d'inversió.

FITXATGE D'IL·LUSIÓ

El club no perd l'esperança de poder incorporar un jugador de referència
Ha accentuat l'aire de desencís d'una afició que viu massa òrfena de referents

Nico Colazo, del Boca Juniors, en l'òrbita de l'Espanyol

En les últimes hores, diversos mitjans argentins han vinculat el migcampista del Boca Juniors Nicolás Colazo amb l'Espanyol. El jove interior també és en l'agenda del Catània, el Genoa i el Càller, i ara estaria entre les preferències del Betis i també de l'Espanyol. El club blanc-i-blau està buscant efectius ofensius per a la banda esquerra i Colazo podria encaixar en el perfil que es busca. Colazo destaca per la velocitat i el regateig, i el Boca Juniors el té com un dels futbolistes que podrien sortir del club argentí aquest estiu. El temps dirà si només és un rumor d'estiu o bé és un futbolista que pot acabar en les files de l'Espanyol l'any vinent. Tot i això, ara mateix és difícil veure Colazo de blanc-i-blau. L'Espanyol, que recuperarà Thievy, com va informar dijous aquest diari, també té Simão, que juga per la banda esquerra. Tot i això, el club estava mirant de rescindir el contracte del portuguès, i també s'hi afegeix Wakaso, que juga en aquesta posició i que podria sortir traspassat aquest estiu, ja que té diverses ofertes damunt la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)