Espanyol

Tanca la porta al Toronto

Thievy va rebre aquesta setmana l'oferta d'un contracte important del club canadenc, que milita a l'MLS dels EUA

Va rebutjar la proposta i ara mateix anteposa l'aspecte esportiu a l'econòmic

Thievy Bifouma és un futbolista amb un gran cartell en el mercat. El seu rendiment aquesta temporada a Las Palmas, a segona divisió, en què ha disputat 36 partits i ha marcat 11 gols, i ha portat el conjunt pío-pío al play-off d'ascens a segona, i la seva joventut (21 anys) no han passat desapercebuts per molts clubs. Moltes entitats veuen en el francès una gran oportunitat de mercat pel seu creixement de futur i el fet que només li quedi un anys de contracte amb l'Espanyol. Arribat aquest punt, molts són els clubs que han trucat a la porta del punta per temptar-lo amb ofertes de diversa índole. La més important, pels diners que posava sobre la taula, ha estat la del Toronto FC. L'equip canadenc, que milita a l'MLS dels Estats Units, estava disposat a pagar un salari milionari a Thievy per aconseguir el seus serveis. El davanter es va mostrar afalagat per l'interès del conjunt canadenc, però ràpidament va rebutjar el seu oferiment. El davanter és conscient que a la seva edat ha de prioritzar altres qüestions abans que els diners, i ara té al cap evolucionar en la parcel·la esportiva. Així ho va fer quan va marxar a Las Palmas acceptant una cessió, perquè veia que amb Mauricio Pochettino no tindria prou minuts per evolucionar com a futbolista. En aquests moments és a la mateixa cruïlla: vol continuar a l'Espanyol perquè creu que el projecte que li pot oferir Javier Aguirre s'adaptarà a la perfecció al seu estil de joc i podrà potenciar les seves fortaleses i posar-les al servei de l'equip. Thievy sap que el futbol del mexicà serà ràpid, directe i vertical, i això facilitarà el seu perfil físic i també de joc. El francès és un davanter explosiu i perfecte per jugar al contraatac, i Javier Aguirre vol aprofitar la seva rapidesa al davant. En aquest sentit, no és descartable que Thievy faci parella a la davantera amb Sergio García en un presumible 4-4-2.

Tot i això, i abans d'arribar a aquestes especulacions tàctiques, Thievy haurà de renovar el seu contracte. El futbolista té clar que vol continuar a l'Espanyol, i les converses entre els seus agents i el club ja estan avançades, però en els pròxims dies s'ha d'acabar de rematar l'acord d'ampliació de contracte, en principi, per tres temporades més. Les primeres converses s'haurien d'haver fet aquesta mateixa setmana, però la incompatibilitat de quadrar les agendes ha ajornat la cita per a la setmana vinent. El futbolista ja és a Barcelona i, per tant, podrà seguir els moviments de la seva renovació de prop. En principi, tot està ben encaminat perquè segueixi al conjunt blanc-i-blau. El francès té a la Ciutat Comtal la seva filla de pocs mesos i, a més de l'estabilitat familiar, sap que també tindrà l'esportiva. Thievy està molt engrescat amb les noves possibilitats que li ofereix l'Espanyol i, a més, tindrà una magnífica oportunitat per reivindicar-se i demostrar el gran canvi exponencial que ha fet en la seva cessió a Las Palmas.

La continuïtat de Thievy obriria la sortida de Wakaso en el mercat. El ghanès juga en una posició similar al francès i té ofertes per marxar.

EL PAPER D'AGUIRRE

Thievy sap que el joc que practica el mexicà s'adapta al seu perfil i que podrà progressar

TORNADA A BCN

El futbolista ja és a Barcelona i podrà seguir de prop els moviments
L'Espanyol i el davanter s'han de reunir en breu per acordar un nou contracte

EL CAS WAKASO

La renovació de Thievy faria més evident el traspàs de Wakaso aquest estiu

L'MLS també va temptar Verdú en el seu moment

Joan Verdú també va rebre un oferiment milionari del Seattle Sounders de l'MLS americana. Va ser l'estiu passat quan el mig de l'Eixample estava en plena negociació per renovar el seu contracte amb l'Espanyol. Verdú, com ha fet ara Thievy, també va tancar la porta als cants de sirena dels americans i va preferir continuar a l'Espanyol.

Quant al futur del migcampista després de no renovar el seu contracte amb l'Espanyol, encara no és del tot clar i, després de rebutjar la proposta de l'Olympiacòs grec, amb el qual va passar revisió mèdica uns dies enrere, ara estaria estudiant la possibilitat d'enrolar-se en el projecte del Betis per continuar en la lliga espanyola. El club andalús seria un equip que s'adaptaria al seu estil de joc, ja que Pepe Mel acostuma a ser un tècnic a qui li agrada tenir la possessió, i està buscant un jugador d'aquest perfil per la sortida de Beñat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)