Espanyol

Oliveró torna a escena

L'excandidat trenca el silenci i deixa palès que està preparat per si ha de fer el salt a la presidència

Està treballant activament per aconseguir la confiança dels màxims accionistes

Sergio Oliveró, soci 1.443 de l'Espanyol, feia molt que no parlava. Un silenci prudencial que ha volgut mantenir fins ahir. L'empresari biotecnològic ha tornat a l'escena pública després de fer un pas al costat arran de les últimes eleccions a la presidència del club blanc-i-blau. Uns comicis que va perdre en favor de la candidatura de Joan Collet, que va tenir el suport dels dos màxims accionistes: Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal.

Ara ha tornat a demanar la paraula, i ho ha fet mitjançant una trobada informal amb el gruix dels mitjans escrits que segueixen l'actualitat de l'Espanyol. “Respectem el que vam dir de mantenir-nos callats, i creiem que ara és un bon moment, una vegada ha finalitzat la temporada”, reflexionava l'exvicepresident. Sergio Oliveró es va mostrar molt comunicatiu i obert en la trobada que va mantenir amb els periodistes, una reunió que es va allargar tres hores. “Som alternativa de govern, i no oposició, d'un club que ho està passant malament. No posarem pals a les rodes, però volem deixar clar que no tanquem el grup; hem vingut per quedar-nos i volem ser una alternativa al servei de l'Espanyol”, apuntava l'empresari, que afronta aquesta etapa postelectoral amb energies renovades. “Estem molt il·lusionats per fer de l'Espanyol el tercer club de la lliga. Hem de transmetre ambició i molta il·lusió als més joves.” Oliveró també va anunciar que el seu grup es rebatejarà amb el nom de Genêtica perica, l'alternativa. L'accent circumflex és per adaptar la grafia tant en català com en castellà, segons apuntava el mateix Oliveró. L'empresari va deixar clar en la seva al·locució que la intenció final és assolir la presidència del club, però que respectarà el fet que l'actual junta vulgui esgotar els cinc anys que té de mandat. Ara Oliveró centrarà els seus esforços per fer un treball proactiu i, de retruc, reforçar el pluralisme de l'entitat. “Tot som espanyolistes, però si pensem diferent això no ha de fer mal a ningú. Volem que hi hagi unitat, però en un club és evident que hi ha discrepàncies”, reflexionava.

Reunió Dani-Condal


L'exmandatari no va negar que la seva candidatura treballa per agafar més múscul accionarial. “Estem comprant accions; les que ens permeti la nostra economia. El nostre horitzó és situar-nos en el 30%.” Precisament, la xifra no és casual, ja que seria un percentatge proper al 32 que controlen actualment els dos màxims accionistes: Sánchez Llibre i Condal. Precisament, ara la fita que persegueix Oliveró i el seu grup de suport és convèncer els dos màxims accionistes: “Volem que confiïn en nosaltres per governar el club. Amb el temps seria bo que ens donessin el seu vot en unes eleccions, ja que tenim el tercer, quart i cinquè accionista; i en breu el sisè i el setè.” En aquest sentit, Oliveró va deixar clar que ha mantingut converses recents amb els dos màxims accionistes, de les quals no va voler revelar el contingut. La darrera trobada es va produir el dia abans de l'homenatge a Dani Jarque en un restaurant conegut. Oliveró va confessar que feia quatre mesos que no parlava ni amb Condal ni amb Dani, però que ara s'han tornat a traçar ponts d'entesa. Sobre un hipotètic canvi de parer dels màxims accionistes, Oliveró no tancava la porta. “He vist coses molt rares en el món del futbol i tot pot passar.” Tot i que sap que els haurà de convèncer tots dos: “Dani i Condal formen un pack i és difícil convèncer un d'ells sense convèncer l'altre.” El mandatari també deixava clar que no pactarà: “No farem cap pacte, si entrem serà amb tot el grup. Si fos per pactes ja podríem estar dins del club. Va haver la tercera via del Perelló i no ho vam fer. Estem formant un equip de govern. Hem vingut a quedar-nos i no a especular.”

L'empresari no vol força noves eleccions, però està preparat: “Si la situació és delicada i difícil a l'opinió pública estem preparats per fer un pas endavant”, i també va fer crítica de la darrera campanya. “Em ratifico en el 101% de tot el que vaig dir, però no en les formes. N'he après, no em reconec en les imatges de la junta d'accionistes. Hi ha situacions que et superen, no sóc un polític.”

DANI-CONDAL

Que ens donin suport? He vist coses molt rares en el món del futbol, i tot pot passar

SALT A LA PRESIDÈNCIA

Si la situació és delicada i difícil estem preparats per fer un pas endavant

ÚLTIMA JUNTA

No vaig estar encertat en les formes. N'he après, no em reconec en les imatges

MÀXIMS ACCIONISTES

Volem que confiïn en nosaltres, seria bo que ens donessin el seu vot en unes eleccions

“Hem de sortir de la mediocritat”

Sergio Oliveró va apel·lar a pujar el nivell del club. “Volem ambició a l'Espanyol i sortir de la mediocritat i que la gent torni a vibrar amb el seu club, sobretot els més joves.” També va deixar clar que el pla de negoci que té per a l'Espanyol és clarivident i fomentarà al màxim la transparència. “El club és com una pime que factura 40 milions. Nosaltres la volem situar en 60. Ara continuen en aquesta travessia pel desert, érem conscients que s'havia de reduir deute.” També va parlar d'un dels seus rivals en les anteriors eleccions, Arnau Baqué. “Va tenir el seu moment de glòria, va donar aire fresc, però la seva realitat s'ha diluït.”

Per acabar, també va lamentar la marxa de Verdú. “Hauria fet un esforç per retenir-lo, era un ídol i ens falten ídols; a més té un cap ben moblat i podria tenir un recorregut en un futur a l'àrea tècnica del club. Respecto la decisió i van dir que era per un tema econòmic”, va apuntar.

Reunions mensuals per àrees

Oliveró va anunciar que anirà fent trobades mensuals per explicar al detall les diverses àrees del seu projecte. “Estem enriquint el nostre programa i hi haurà més trobades per explicar-ho tot amb més detall i aprofundir en assumptes més de programa. Jo no sóc gens presidencialista.” L'exmandatari del club va informar que ha incorporat noves cares a la candidatura, com Xavi Pujol i Roman Escuer, que van abandonar ahir l'APMAE; Jaume Ballester (SpainTir), Jordi Cuesta (Picking Med). “La base del grup és la mateixa que en les eleccions, però hi haurà altes i alguna baixa, perquè no accepten el codi ètic”, va dir Oliveró, que tindrà un acte el 18 de juliol a la penya d'Igualada per explicar el seu programa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)