Espanyol

Els centrals tenen gol

Els gols d'Héctor Moreno i Diego Colotto han donat les dues darreres victòries en lliga a l'Espanyol contra el Granada i l'Athletic

Les dues dianes han anat precedides de córners, un perill latent en els equips d'Aguirre

A l'Espanyol el rendiment dels futbolistes de l'eix defensiu es multiplica en prestacions. Al seu rol de defensa també s'hi ha afegit el seu perfil golejador, i Héctor Moreno i Diego Colotto s'han convertit en la clau de les últimes dues victòries contra el Granada i l'Athletic Club a San Mamés. La defensa de l'Espanyol era una de les poques de la lliga que encara no havien sucat i en les dues darreres jornades ha pogut reequilibrar aquesta estadística, que ha valgut sis punts, i apropar-se a l'objectiu primigeni de la salvació.

El fet de fer gols no és res de nou per a Héctor Moreno i Diego Colotto, que l'any passat van sumar quatre gols en la lliga. El mexicà i l'argentí han tornat a convertir-se enguany en una parella solvent en defensa i letal en el joc d'estratègia en atac. Els dols gols que han marcat aquesta temporada han estat precedits per jugades d'estratègia. El gol del mexicà va servir per signar un triomf agònic després de jugar amb un home menys per l'expulsió de Víctor Álvarez. Sergio García va llançar un córner i el mexicà, atent al primer pal, la va rematar de manera inaturable amb un superb cop de cap.

L'equació es va repetir una setmana més tard a San Mamés. L'Espanyol aguantava l'empat a la Catedral i un córner executat per Simão va ser rematat amb el genoll per Diego Colotto. Un gol que situava el definitiu 1-2 al marcador i feia de l'Espanyol el primer equip que guanyava al feu bilbaí.

Diego Colotto va arribar a l'Espanyol per donar més experiència i seguretat a la defensa, però també el van fitxar per la seva quota de gols. L'argentí suma en els seus anys en el futbol professional 21 gols, una xifra important tractant-se d'un central. Però Colotto, com el seu company a l'eix, Moreno, sembla tenir un magnetisme especial en les jugades d'estratègia. El rècord personal de Colotto en una lliga són els quatre gols que va marcar amb l'Estudiantes de Tecos mexicà (2006/07); i Moreno tampoc no es queda enrere, i ja suma 14 gols. El seu millor registre es remunta al seu periple a Holanda, on va fer quatre gols amb l'AZ (2009/10). Ara tenen temps de millorar-ho.

GOLEJADORS

Colotto ha fet 21 gols al llarg de la seva carrera i Héctor Moreno ja n'ha marcat 14

RECUPERATS

La línia defensiva blanc-i-blava era de les poques que no havien marcat en lliga

ALT RENDIMENT

El bon nivell dels dos centrals és determinant per entendre la revifada actual

Només van marcar lluny de Cornellà el curs passat

La quota golejadora dels dos centrals va ser força significativa l'any passat. L'argentí i el mexicà van fer quatre gols entre tots dos, però es dóna la circumstancia que totes les dianes les van fer lluny de l'escalfor de Cornellà. Una estadística a la qual s'afegeix el fet que cada vegada que van foradar la porteria contrària l'Espanyol va tornar cap a casa amb els tres punts a la butxaca i, de retruc, amb zero gols encaixats. Seguint aquest fil argumental també es podia deduir que els gols dels centrals arribaven precedits d'una jugada d'estratègia amb un córner o a pilota aturada. Aquesta situació es va repetir la temporada passada a Anoeta contra la Real Sociedad. Un córner llançat per Verdú va servir per guanyar per 0-1 amb un gol de cap de Colotto. Moreno ho va fer a l'antic San Mamés rematant una falta lateral de Simão que obria el camí de la golejada (0-4). L'equació es va tornar a fer realitat a Màlaga. Un córner servit per Verdú va ser aprofitat per Colotto per inaugurar el marcador i es va acabar guanyant per 0-2. Idèntic resultat a Pamplona (0-2), amb un gol inicial d'Héctor Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)