Espanyol

“Aguirre s'ha de definir”

Joan Collet insta el tècnic mexicà a posar fil a l'agulla al seu futur i dir si vol continuar a la banqueta

El president mostra la posició ferma de l'entitat a l'hora de vendre jugadors: “No som una casa de descomptes”

L'Espanyol afronta el final de lliga amb la planificació esportiva en l'aire. El director esportiu, Òscar Perarnau, fa temps que treballa a l'ombra confeccionant la plantilla, però a hores d'ara el que centra l'atenció mediàtica és la figura de Javier Aguirre. El tècnic mexicà va passar ahir al matí per l'estand del club a la rambla de Catalunya i allà va continuar amb la incògnita del seu futur. “Si seré aquí el pròxim Sant Jordi? El que sé és que tinc contracte fins al 30 de juny”, deia hermètic El Vasco, que no vol desfullar la margarida del seu futur.

L'escenari va canviar hores després, i a la tarda el president de l'Espanyol, Joan Collet, va instar el tècnic a definir-se d'una vegada sobre què vol fer. “L'entrenador m'ha de transmetre que té il·lusió i ganes de tirar endavant i d'això no en tinc cap dubte. L'Òscar (Perarnau) també m'ha dit que parlen dia a dia i que no cal posar-se tres hores a parlar, i ara espero que em diguin alguna cosa”, argumentava el d'Argentona, que hi afegia: “Tots dos han de posar primer els criteris esportius a sobre de la taula i si tothom està content ja parlarem de criteris econòmics.” Collet continuava desgranant les seves ganes que el mexicà continuï. “Sempre que un entrenador continua és que les coses estan bé, però primer el director esportiu m'ha de donar el seu parer i després el Javier Aguirre ha de dir que vol continuar, s'ha de definir. Pot tenir ofertes i se les haurà guanyat, però no sabem què vol fer i m'agradaria que continués”, corroborava, i tornava a insistir: “L'entrenador ha d'estar convençut que vol continuar.” Joan Collet tampoc no creu que el tècnic estigui a disgust. “M'imagino que està content i té raons per estar content. Ha d'estar orgullós d'estar a l'Espanyol, un club important, i m'agradaria pensar que vol continuar.”

Fermesa en el mercat

Una de les obsessions de Joan Collet, des que va agafar la presidència el novembre del 2012, és posar fi a la feblesa de l'Espanyol a l'hora de vendre els seus futbolistes. Un club ben situat en aquest aspecte treu millors rèdits dels seus actius futbolístics. Un dels exemples més fefaents de la darrera dècada és el Sevilla, que va passar d'una peregrinació per segona l'any 2000 a convertir-se en un club potent a l'hora de vendre els seus futbolistes. Sortien del Sánchez Pizjuán però a preu d'or. Ara Collet apunta per aquest vessant. “Estem obligats a escoltar ofertes, però que ningú es pensi que això és una casa de descomptes. El que surti serà perquè l'oferta és bona per al club, i no a un preu baix”, explicava el mandatari, que confirmava que fins ara no ha arribat cap oferta oficial a les oficines de Cornellà, però és conscient que arribaran. “No dubto que tindrem ofertes per sis, set o vuit jugadors perquè tenim un bon equip amb gent jove amb projecció. L'any passat vam tenir ofertes per Stuani, Moreno o Fuentes i vam dir que no.” En aquest sentit, Collet també es negava a donar una xifra de milions per quadrar els comptes de l'entitat l'estiu que ve. “Som l'únic club que parlem de temes econòmics. Si no vénen ofertes que pensem que siguin bones no es vendrà, i si no es ven ja buscarem ingressos per una altra banda”, subratllava el d'Argentona, que concloïa: “S'ha d'acabar això de parlar de la necessitat de vendre o que qualsevol vindrà a fitxar el que li doni la gana perquè no serà així segur.”

Pot tenir ofertes i se les haurà guanyat, però no sabem què vol fer i m'agradaria pensar que vol continuar
Joan Collet
president de l'espanyol
Si seré aquí el pròxim Sant Jordi? El que sé és que tinc contracte fins al 30 de juny
Javier Aguirre
tècnic de l'espanyol
El tècnic m'ha de transmetre que té il·lusió i ganes de tirar endavant, ha d'estar convençut que vol continuar
Sempre que un entrenador continua és que les coses estan bé, però Javier Aguirre ha de dir que vol continuar

Guanyar temps amb Hisenda

La tranquil·litat de l'Espanyol en els pròxims anys implica renegociar el pagament que s'ha de fer en els pròxims anys a Hisenda i que puja a 40 milions d'euros, aproximadament. “Estem com molts altres clubs. La diferència és que n'hi ha d'altres que estan en llei concursal i nosaltres no. Estem contents amb el tracte d'Hisenda, que s'ha de complir. Estem negociant amb ells. Estic convençut que arribarem a un acord”, explicava Joan Collet, que ja fa mesos que treballa per canviar els terminis del que s'ha de pagar els pròxims cinc anys.“No és complicat per ara, però sí que ens estem avançat una mica perquè podríem tenir menys problemes d'aquí a un any i val més fer-ho ara.”

“Tinc l'esperança que Casilla renovarà, però s'està allargant molt”

Al marge del futur de Javier Aguirre, l'atenció també se centra en Kiko Casilla i la seva renovació fins al 2018. “Tinc l'esperança que acabarà renovant, però s'està allargant molt; pensava que ho solucionaríem abans”, apuntava Collet, que deixava de nou patent que el problema troncal és la clàusula del porter, que volen rebaixar els seus agents, i el 50% dels guanys que té el Madrid sobre una venda. ”Hem de defensar els interessos del club i el problema és la clàusula. No podem acceptar segons quines coses. No és insalvable. M'agrada sentir que ell vulgui continuar. Estem fent esforços, però hi ha coses que no podem acceptar”, apuntava el president, que feia una advertència als blancs: “El Madrid no s'ha mostrat favorable a canviar aquest contracte. Si el jugador queda lliure l'any que ve han de ser conscients que també perdran ells.” En aquest sentit, Collet va deixar clar que volen renovar Casilla:” Estem lluitant per aquesta renovació i no és per vendre'l, sinó perquè es quedi.”

D'altra banda, també va parlar de Sergio o Víctor, que també acaben contracte el 2015. “Tots aquests serials ja els van viure amb Verdú, però acabava contracte. Això ens fa estar una mica més tranquils. Si no ens posem d'acord, el que tinc clar és que estaran un any més amb nosaltres. Tenim ganes que es quedin però hem de gestionar el present com el futur”, va concloure el mandatari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)