Espanyol

MARC BERTRAN

LATERAL DE L'OSASUNA

“No sabem quin Espanyol ens trobarem demà”

El jugador format al planter blanc-i-blau analitza el transcendental partit de demà a Cornellà

El defensa català lloa els aficionats de l'Osasuna: “Tenen molt interioritzat que som un equip petit i que toca patir fins al final”

Assentat a Pamplona
Marc Bertran és un exemple que, si cal marxar lluny de casa per trobar la felicitat, cal fer-ho. Ben aviat va deixar la Pobla de Segur per anar a les categories inferiors de l'Espanyol, i quan li van tancar la porta, no va dubtar a demostrar que podia jugar a primera divisió. Després de les cessions al Còrdova, el Cadis i el Llorca, es va establir a Tenerife, on es va estar cinc anys. Ara va pel camí del tercer a l'Osasuna, equip en què és titular indiscutible al lateral dret.
Fa cinc jornades, l'Espanyol semblava salvat. Estic segur que se salvarà, però demà tindrà una mica d'inseguretat

Marc Bertran (la Pobla de Segur, 22-05-1985) sap que jugar a l'Osasuna és sinònim de patiment. Club i afició ho tenen assumit i demà visiten un Espanyol en crisi. El problema dels navarresos és que encara estan pitjor.

Estan amb l'aigua fins al coll.
És clar que estem en una situació compromesa. Ens hauria agradat tenir la feina feta abans i arribar a aquestes jornades sense preocupacions, però els resultats han estat els que han estat. Hem de guanyar i pensar en l'últim partit. Només ens val guanyar l'Espanyol i estem mentalitzats per fer-ho.
Un empat seria un mal menor o només val la victòria?
No podem pensar en l'empat. No volem dependre de tercers. Cal arribar a l'última jornada sense dependre d'altres. Ens queden dos partits, que seran difícils, però que es poden guanyar, contra el Betis i l'Espanyol. Ja vam ser capaços de derrotar-los tots dos en la primera volta i ho podem tornar a fer.
Els dos viuen una mala ratxa. En el cas de l'Osasuna, una victòria en onze partits...
L'Espanyol tampoc es troba en la seva millor ratxa. En el futbol ja se sap que hi ha unes èpoques bones i unes altres de dolentes. En una lliga amb tanta competitivitat com la nostra, quan s'acosta el final als equips de sota ens costa molt obtenir punts. Per això estem tenint aquesta fase final tan irregular. Hem empatat algun cop, però és cert que quan no aconsegueixes victòries et toca patir.
Què està fallant?
No ho sé. Som un equip que crec que defensem mitjanament bé, potser ens costa fer gols. El nombre de gols a favor és força pobre i al final els equips que tenen jugadors amb més facilitat per fer gols acaben obtenint punts i això es nota bastant.
Veu l'Espanyol salvat?
No viu un bon moment i no es pot despistar. Pensava que tenia la permanència virtual, però no té la matemàtica i intentarà sumar punts perquè les matemàtiques diguin que estan salvats. Estem en una situació més compromesa.
Esperaven trobar-se un Espanyol ja salvat?
No sabíem com seria el final ni el podíem intuir. Fa cinc jornades semblava salvat, però el futbol és així. Tenia una situació molt favorable i, cinc jornades després, mira què ha passat. Ja no ho té tan clar. Estic segur que l'Espanyol se salvarà, però demà tindrà una mica d'inseguretat.
L'ambient serà fred, amb una entrada pobra. Els pot ajudar?
Quan hi ha dos equips necessitats, no tens res a favor. Els dos tindrem presses, som onze contra onze, som professionals i toca anar per feina, independentment del que passi a la graderia.
Els acompanyaran 600 seguidors amb entrades pagades pel club i els jugadors de l'Osasuna.
Sí, l'afició sempre ens ha ajudat, tant en els bons moments com en els dolents. Tenen molt interioritzat que som un equip petit i que toca patir fins al final. És un equip humil i òbviament els seguidors estan preocupats, però ens animen sempre, i realment n'hi ha per estar molt agraït.
Quin Espanyol els espera?
És una incògnita. Està en un moment delicat, amb necessitat de sumar. No sabem quin Espanyol ens trobarem. Sabem que és un bon equip, sobretot a dalt, amb jugadors ràpids i amb habilitat que ens poden fer mal. Esperem un bon Espanyol.
En el duel de la primera volta, l'Espanyol va dominar clarament. Tocarà veure un Osasuna més ambiciós per la necessitat?
Només ens val guanyar, aquesta és la realitat. A partir d'aquí, intentarem fer-ho amb els nostres mitjans de la millor manera possible. És cert que necessitem la victòria, així que des del primer minut haurem de sortir mentalitzats i anar-la a buscar.
Entén la desconnexió de l'Espanyol al final de la lliga?
Cada equip és un món; generalitzar és difícil i fins i tot inapropiat. S'ha repetit altres cops a l'Espanyol, i també en altres equips. Es lluita per un objectiu i hi pot haver relaxació quan el veus acomplert. Però demà sabem que no hi haurà cap relaxació.
Que el Getafe i el Valladolid sumessin contra el Barça i el Madrid no entrava en els càlculs?
Sóc dels que pensen que l'objectiu l'hem d'assolir nosaltres i no dependre de tercers. A vegades els resultats lògics no es produeixen perquè els equips necessitats van al màxim. Sis punts i estarem salvats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)