Espanyol

LUCAS VÁZQUEZ

NOU JUGADOR DE L'ESPANYOL

“No sóc tan ingenu per veure'm ja en l'onze titular”

“M'agrada sentir que la gent confia en mi, però la titularitat te l'has de guanyar a còpia de treballar i entrenar-te”

“No hem de caure en dramatismes, només hem disputat dues jornades. Sergio està implementant un nou sistema de joc”

El meu objectiu aquest any és millorar cada dia,
no estancar-me i ser
un bon futbolista
de primera divisió

Lucas Vázquez (Curtis, la Corunya, 1991) s'ho mira tot amb ulls de nen. Té la mirada transparent però atenta de qui es mou ràpidament per la gespa, però també vol aprendre de tot el que l'envolta. Aquell gallec ja està acostumat a fer les maletes. Als 15 anys va marxar del seu poble per enrolar-se al futbol de base del Madrid. Ara ha fet el salt a un equip de primera i es vol consagrar en l'elit vestit de blanc-i-blau.

Com estan sent els seus primers dies a l'Espanyol?
Tot va bastant bé i els companys m'estan ajudant molt. Hi ha un gran grup humà i, de mica en mica, m'aniré adaptant de la millor manera possible.
Contra el Sevilla es va estrenar a primera. Va notar l'escalfor de l'afició?
Era el meu primer partit en l'elit i vaig intentar fer-ho tan bé com vaig poder. És cert que l'afició no va parar d'animar i això s'agraeix. Era el meu primer partit a Cornellà i no ho oblidaré mai.
El seu va ser un fitxatge de vuitanta dies i de molta insistència. Tenia clar que es tractava de seguir al Castella, si es mantenia a segona, o bé fer el salt a l'Espanyol?
Tenia clar que, si el Madrid no em deixava sortir, m'havia de quedar allà. Va sorgir l'opció de l'Espanyol, que era l'alternativa que tenia i el club que més va insistir per fitxar-me, i això em va motivar per venir aquí.
És la temporada més important de la seva carrera? És un o tot o res?
M'ho agafo com una temporada amb molta il·lusió. És el meu debut a primera i això és important. Vinc aquí a aprendre i a jugar el màxim possible.
Què li ha dit Àlex? Per a ell és el seu segon any i, com li deu haver comentat, els seus inicis estan sent complicats...
Abans de fitxar em va recomanar venir aquí. Totes les paraules cap al club eren bones i, un cop aquí, m'està ajudant molt a integrar-me tant al club com a la ciutat i li estic molt agraït.
Què espera Sergio de vostè?
El tècnic va parlar amb mi el primer dia. Em va donar la benvinguda i em va dir el que volia de mi i com jugava l'equip. A poc a poc, espero poder correspondre a la seva confiança amb el meu futbol al camp.
Fent una alineació, la gent el veu com un teòric titular. Això és un afalac o no s'ho vol creure?
M'agrada sentir-ho, no ho negaré, però no sóc tan ingenu per creure-m'ho. La titularitat te l'has de guanyar en els entrenaments i a còpia de treballar. Després si jugo estaré molt content.
Al Madrid ho jugava tot. Sap el que és la pressió d'estar en un dels planters més exigents i competitius del món. Està preparat per a la suplència?
Ara mateix no penso a ser suplent i, si es dóna el cas, intentaré revertir la situació com més aviat millor.
Basant-se en el poc que ha vist en els entrenaments i en el seu curt periple a primera, com veu aquesta categoria? Hi ha molta diferència respecte a segona?
Sí. És un futbol totalment diferent. A primera hi ha més intensitat i qualitat. A segona tot és una mica més lent i es juga més defensivament. Hi ha molta gent veterana que sap el pa que s'hi dóna. Aquesta és la meva primera impressió.
Creu que, per les seves característiques, el fet que a primera hi pugui haver més espais oberts beneficiarà el seu futbol vertical?
Tenir espais sempre beneficia un jugador ràpid com jo, i ho hauré d'aprofitar per treure'n el màxim benefici possible.
Quin és el seu objectiu aquesta temporada?
Tractar de millorar cada dia, no estancar-me i ser un bon futbolista de primera divisió. Aquest és el meu objectiu.
Basant-se en el poc que ha vist, què l'ha sorprès del club?
M'ha sorprès la grandesa de l'entitat, però alhora és un club molt familiar. Tothom et tracta d'allò més bé. Des del president fins al director esportiu, passant pels encarregats del material. Això és una gran família i tothom està pendent del teu benestar.
Un punt de sis en la lliga és per preocupar-se o cal tenir més paciència?
No hem de caure en dramatismes, només hem disputat dues jornades. Hem de tenir present que Sergio està implementant un nou sistema de joc respecte al que feia Aguirre i tot canvi sempre costa una mica, però els resultats es veuran aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)