Espanyol

La baixa del botxí habitual

Absència de pes. Els jugadors blanc-i-blaus reconeixen que la sanció d'Aduriz els treu un pes de sobre de cara a l'enfrontament d'avui

L'aficionat periquito encara mira de digerir el disgust de la copa del Rei. L'1-1 del duel d'anada a Sam Mamés va situar la final a tocar, només calia allargar una mica els dits, fer els deures en la tornada amb un Power8 Stadium ple com feia temps que no passava. Ni així. Aritz Aduriz no va trigar gens ni mica a posar la por al cos a tothom amb un gol en el minut 13, un cop del qual l'Espanyol no es va arribar a refer. Abans del descans va caure el segon i la decepció es va confirmar de manera inexorable. L'Athletic torna avui al feu periquito i, per a tranquil·litat de tothom, el davanter centre no hi serà, perquè dijous contra el València va veure la cinquena targeta groga, que comporta sanció. Els jugadors blanc-i-blaus reconeixen a L'Esportiu que l'absència del golejador donostiarra, de 34 anys, els treu un pes de sobre.

Hi ha jugadors que marquen la diferència. A l'Espanyol tothom té clar que Sergio García està un graó per damunt de la resta. A l'Athletic el nivell de la plantilla és superior a la blanc-i-blava, però un factor clau és l'olfacte de gol d'Aritz Aduriz. El donostiarra acumula 12 dianes en la lliga, quatre menys que en la temporada anterior, en què va situar un nou sostre a la seva llarga carrera. “Sí, tots sabem la categoria que té Aduriz i el perill que comporta, i per a nosaltres és molt important que no jugui, perquè és un gran jugador, clau per a l'Athletic”, explica Rubén Duarte.

Un triomf sense ell

Aduriz és un jugador molt incòmode com a rival. Té un físic potent, busca sempre el xoc i ho combina amb olfacte golejador i instint per a la desmarcada. L'Espanyol l'ha patit en els tres enfrontaments anteriors d'aquesta temporada. El punta basc va ser l'encarregat d'inaugurar el marcador en el 3-1 de la primera volta a San Mamés i va repetir en la copa del Rei. Ben matiners van ser els disgustos que va provocar l'exvalencianista tant en l'anada com en la tornada. “És veritat. Aduriz és un futbolista que ja sabem les condicions que té. És un jugador dels que marquen la diferència. Més enllà que hi sigui o no, hem de preparar bé el partit. Hi haurà un altre futbolista que ho intentarà fer igual o millor que Aduriz, però és veritat que ens ha marcat gairebé sempre darrerament. Esperem que el partit ens vagi millor sense ell”, afegia Javi López.

Els números són clars, més enllà dels gols. Aduriz s'ha perdut sis partits de la lliga 2014/2015 amb una única victòria (a casa contra l'Almeria), dos empats i tres derrotes. I només tres triomfs si el punta no marca.

DECISIU

El davanter ha marcat en els tres partits d'aquesta temporada contra l'Espanyol
“Ja sabem les condicions que té. És un jugador dels que marquen la diferència”

Valverde: “Em va sorprendre el 0-3, però per la contundència”

El Power8 Stadium ovacionarà avui un dels entrenadors que millor record ha deixat en els darrers temps a l'Espanyol. És difícil trobar algú que tingui una mala paraula quan se li pregunta per un tècnic que va dur els blanc-i-blaus a disputar una final europea. Ernesto Valverde va analitzar ahir el partit d'aquesta tarda i va valorar la gran actuació dels periquitos dijous al Madrigal, el primer partit d'alt nivell des de l'eliminació en la copa del Rei. “El 0-3 de dijous a Vila-real em va sorprendre, és cert, però per la contundència del resultat, no perquè fos l'Espanyol, que és un equip de molt de nivell i amb recursos suficients per guanyar al camp del Vila-real. Crec que el resultat de la copa del Rei els va afectar, perquè van encadenar quatre partits sense guanyar, però l'Espanyol té potencial. A Vila-real estaven amb 35 punts, els apressava guanyar un altre cop i van jugar un partit molt seriós, en què van fer molt de mal al rival.” Txingurri va ressaltar la necessitat de guanyar en la visita a l'onze periquito per mantenir possibilitats de ser setens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)