Espanyol

“Necessitem un central i un davanter”

Mercat. Sergio González deixa clares les urgències de l'equip, però sap que els fitxatges no seran immediats

L'Espanyol va acabar el primer tram de la pretemporada amb un ple de victòries en els seus tres primers partits. Una situació que ha fet que s'hagi disparat l'optimisme entre l'afició pel que fa al rendiment de l'equip. “La gent és realista. Sap que l'equip ha fet un gran esforç, però no deixa de ser una pretemporada, i els resultats no tenen una valoració clara. En l'aspecte anímic va bé, però això és part de la preparació, i l'important és l'inici de lliga”, indica el tècnic, que recordava la marxa d'homes importants, com Casilla, Colotto, Lucas, Stuani i Sergio García. “Se n'han anat unes peces molt importants i estem lluitant perquè es noti molt poc. La il·lusió ha de ser gran, però realista.” Precisament a causa de les sortides, la plantilla està coixa i el tècnic subratllava les urgències a cobrir. “Ara mateix ens falta un central, segur, i un davanter, com a mínim. Aquests dies hem hagut de recol·locar Duarte i Caballé, que han jugat en un lloc que no és el seu”, recordava. Tot i això, sap que els fitxatges no seran immediats: “Haurem d'esperar, i sabem que la pretemporada és molt llarga. Som conscients que no podem disposar de tots els efectius des dels primers dies. Tothom sap les necessitats que tenim, i la direcció esportiva està treballant i té la nostra confiança.”

Ara mateix el club està treballant en tres objectius clars per a la davantera, que són Jonathas, de l'Elx; Gerard Moreno, del Vila-real, i Marco Asensio, del Madrid. I per a la defensa el primer objectiu és Enzo Roco, que va jugar la temporada passada a l'Elx. Uns fitxatges que en el cas de concretar-se no es faran fins ben entrat el mes d'agost. Una llista de fitxatges que es podria incrementar si al final acaba marxant Héctor Moreno. “Compto amb ell, perquè sempre ha mostrat les seves ganes de quedar-se. Sóc optimista i crec que seguirà amb nosaltres”, deia el riberenc sobre el concurs del mexicà, que té proposicions per marxar i enceta el seu últim any de contracte.

D'altra banda, Sergio González no es va mullar pel que fa als futbolistes que o bé formaran part del primer equip o bé se'ls obrirà la porta en forma de cessió: “El partit d'itàlia [contra l'Avellino] és un altre pas en la preparació. Després ja jugarem a Anglaterra, i aquells partits sí que poden marcar un abans i un després pel que fa a les decisions.” L'Espanyol jugarà dimecres contra l'Avellino a Itàlia i després endurirà la seva preparació amb dos partits a Anglaterra, contra el Reading, de la Championship, i contra el Southampton de Koeman, que va acabar sisè en la Premier.

Per acabar, el riberenc espera que el fet d'iniciar el seu segon any com a tècnic serveixi per acoblar les peces. “L'experiència és un grau, i ja coneixem els jugadors de fa un any i saben com ens agrada treballar, i això és un avantatge i fa que l'adaptació sigui més ràpida”, va concloure.

PRETEMPORADA

Aquest és un temps per treballar i no mirar gaire els resultats. Ara pensem de cara a l'inici de lliga

HÉCTOR MORENO

Compto amb ell, sempre ha mostrat la seves ganes de quedar-se. Sóc optimista i crec que seguirà
Se n'han anat unes peces molt importants i estem lluitant perquè es noti molt poc, però cal ser realistes

Pau López parteix amb avantatge respecte a Bardi

L'Espanyol feia oficial ahir el fitxatge de Francesco Bardi. L'italià farà parella amb el gironí a la porteria de l'Espanyol aquesta temporada. “Pau disposa de la nostra confiança. La marxa de Kiko [Casilla] és una baixa important i d'alt nivell. L'any passat ja vam demostrar que confiàvem en Pau, i ara parteix amb cert avantatge”, va admetre Sergio González, que va afegir: “Bardi arriba per competir amb ell. És un porter jove però amb experiència. Són dos porters amb moltíssima projecció. Pau parteix amb l'avantatge que el coneixem i que és de casa. Però la cosa està molt igualada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)