Espanyol

Un extra prou inesperat d'1,2 milions d'euros

Percentatge. El club blanc-i-blau ingressarà un 10% de la venda de Sergi Darder (Màlaga) a l'Olympique de Lió

La delicada situació econòmica amb un deute que triplica el pressupost és prou coneguda. La necessitat d'ingressos s'imposa cada estiu a les prioritats esportives, i enguany s'ha viscut el mercat més dolorós per a l'aficionat periquito amb els adéus de Sergio García, Kiko Casilla, Cristhian Stuani i Héctor Moreno. Per tot plegat, qualsevol extra és benvingut, i encara més si és inesperat. En les pròximes hores la tresoreria blanc-i-blava rebrà la notificació d'un ingrés d'1,2 milions procedent de Màlaga i amb Sergi Darder de remitent. L'Olympique de Lió pagarà 12 milions pel migcampista balear, i un 10% anirà a terres catalanes.

Les categories inferiors de l'Espanyol tornen a fer patxoca gràcies a Òscar Perarnau, Jordi Lardín i Àngel Morales. Resultats a banda, el més important és veure com els joves truquen a la porta del primer equip reclamant oportunitats. L'aposta per Sergio González hi contribueix, ja que va dirigir el filial abans del primer equip. Però abans que tots plegats es fessin càrrec de la remodelació del futbol de base es va viure una etapa negra, amb molts canvis, decisions injustificables i apostes esportives més que qüestionables. Pel camí es van escapar perles que tenien molt de futur a l'entitat. A David López se'l va recuperar a temps després d'una cessió a l'Osca a segona divisió A, però en altres casos va ser massa tard. Entre els adéus que van costar d'entendre destacava el de Sergi Darder, un migcampista defensiu de caràcter amb un gran marge de progressió. El Màlaga hi va apostar i en un any ja era habitual al primer equip. L'Espanyol s'hi va interessar la temporada passada i, malgrat la bona predisposició del jugador, el preu era excessiu per a les possibilitats blanc-i-blaves.

Els deutes del Màlaga

El problema del Màlaga és que per molt que hi aparegués un xeic fa pocs anys, els diners del deute no es van cobrir. Això va obligar a acabar venent les figures i a posar-se en mans d'un fons d'inversió, un dels quals, amb capital veneçolà, va comprar els drets de Sergi Darder i ja fa setmanes que té un acord tancat amb el Lió. Els malaguenys es van negar a acceptar una proposta de 10 milions, situació que va derivar en una tensió palpable, en què el jugador balear no amagava el malestar pel trencament de les negociacions. El contracte establia, però, un preu mínim a partir del qual la directiva andalusa estava obligada a tirar endavant l'operació. L'Olympique va posar 12 milions damunt la taula i el migcampista va caure de la convocatòria per volar a França. I 1,2 milions, a l'Espanyol.

PER OBLIDAR

Sergi Darder és una víctima més de la breu etapa negra del futbol de base blanc-i-blau
Un fons d'inversió de Veneçuela controla el balear i obliga a tirar endavant la venda

La connexió amb Josep Manel Casanova

No és casualitat que Sergi Darder acabés a terres malaguenyes després de ser rebutjat per l'Espanyol. El Màlaga acostuma a pescar entre els descartats de les categories inferiors blanc-i-blaves perquè el coordinador del futbol de base és Josep Manel Casanova, que hi va aterrar el 2011 després de més de 20 anys a l'entitat blanc-i-blava, en la qual va ser l'encarregat de remodelar la base fins a convertir el club en una referent en l'àmbit mundial. L'últim a passar de Sant Adrià de Besòs a l'Atlético Malagueño ha estat precisament un dels jugadors que va comportar l'adéu de Darder, Paul Quaye, que no va seguir la progressió esperada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)