Espanyol

DAVID GALLEGO

ENTRENADOR DE L'ESPANYOL JUVENIL

“L'equip d'enguany és nou i el llistó també”

Després d'obtenir l'últim títol de lliga, Gallego no vol marcar-se fites, ja que té un bloc diferent

“L'objectiu és créixer col·lectivament i individualment”

El major patrimoni de l'Espanyol és el planter, aquí es mira la base i es mira de veritat. Això els jugadors del filial ho tenen clar i els motiva

La divisió d'honor juvenil comença aquest cap de setmana i, en el grup català, bona part de les mirades estaran centrades en el darrer campió, l'Espanyol, que la temporada passada va obtenir el títol amb molta solvència. El bloc que entrena David Gallego (Súria, 26-01-1972) serà un dels rivals a batre, tot i que el tècnic té molt clar que la temporada passada no pot servir de referent, ja que només queden tres jugadors d'aquella plantilla.

Aquest cap de setmana comença la lliga i tenen el llistó molt alt. Quin ha de ser l'objectiu?
Jo crec que el llistó de l'any passat ja no ens serveix, perquè llavors hi havia uns jugadors i ara n'hi ha uns altres: el llistó, doncs, pot pujar o baixar, ja ho veurem. D'entrada, no ens en posem cap i serà la lliga qui ens dirà quin nivell tenim quan hàgim jugat contra tothom, ja que tampoc no sabem el potencial de la resta. Pel que fa a objectius, mantenim el de sempre: que els jugadors creixin col·lectivament i individualment, que segueixin progressant.
Pel que diu, enguany cal anar a poc a poc i amb bona lletra...
Sí, i no ens hem de confondre. Per quedar primer en aquesta categoria has de fer les coses bé, però molts cops tens tant de potencial que quedes primer perquè ets millor que la resta, però no perquè desenvolupis un futbol de més qualitat. El nostre objectiu és jugar millor i que els nois entenguin millor el joc. Si això ens serveix per quedar campions, doncs perfecte.
Per recursos, continua sent el Barça el rival a batre?
No ho sé encara, però el meu objectiu no és estar per damunt del Barça o plantar-li cara. El rival som nosaltres mateixos: tenim un potencial, hem d'anar tots a l'una i créixer com a equip. Després ja veurem si això ens serveix per ser primers, segons, tercers...
Parla de conceptes. Busquen l'equilibri entre bon joc i resultats?
Jo penso que una cosa és conseqüència de l'altra. Si interpretem bé la proposta futbolística i el potencial dels jugadors continua creixent, evidentment guanyarem més partits dels que perdrem.
El preocupa que els jugadors puguin jugar pressionats pensant en el títol de la temporada passada?
No hauria de ser així, perquè només queden tres futbolistes d'aquell bloc. Al final, el jugador de l'Espanyol està en contínua evolució i avaluació. Ara el que han de fer és créixer, entrenar-se i rendir, perquè hi ha molta competència. Han d'estar per sobre del que diguin a fora.
Sergio cada any promociona jugadors del planter. Això l'ajuda a l'hora de tenir els nois motivats?
Sí, sí, ells ho tenen claríssim. L'Espanyol és un club que té el seu major patrimoni en el futbol de base, aquí es mira molt el planter i es mira de veritat, i això és una motivació extra, perquè saben que en aquest club se'ls promociona. És una evidència i ho veuen cada temporada. Per exemple, al B hi ha un grapat de jugadors que l'any passat eren aquí.
Abans ho deia, el seu equip és nou. En general, el juvenil A d'enguany canviarà molt?
No hi haurà grans diferències, perquè hi ha un estil de joc establert en tots els equips de base del club, amb els petits matisos que introdueix cada entrenador. En tot cas, en línies generals seran conjunts similars: millors en algunes coses i pitjors en altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)