Espanyol

El pitjor client del nou estadi

Inferiors. El Real Madrid ha fet 22 gols i només n'ha encaixat dos en les vuit visites des que els blanc-i-blaus es van traslladar al Power8 Stadium

Ridícul. Vergonya. Daltabaix històric. Se li poden buscar les definicions que es vulgui, que la meitat de l'afició marxant quan encara quedava bona part de la segona part per disputar-se és la millor referència del malestar d'una afició que per un cop va preferir els irònics olés en lloc dels xiulets. El 0-6 fa molt mal, alimenta els tòpics i reforça els problemes de Sergio González per plantar cara als gegants. I alhora fa palès que el Real Madrid és el pitjor visitant per al Power8 Stadium.

Els madridistes estan vinculats a la història del jove estadi periquito. Els blancs van ser els primers a trepitjar-lo en la lliga en la jornada 2 de la temporada 2009/10. Un 0-3 còmode, amb Cristiano Ronaldo, que va sortir en la segona meitat, fent el primer gol de visitant en el campionat estatal. Des d'aleshores, no ha anat gaire millor. Amb Mauricio Pochettino es va viure un 0-1 i un 0-4, mentre que Javier Aguirre va ser qui més va ajustar el resultat. Primer, amb l'únic duel que no va derivar en desfeta. Un 1-1, cal dir-ho, intranscendent perquè el Madrid no s'hi jugava res. El tècnic mexicà es va topar la temporada següent amb l'equip de Carlo Ancelotti per partida doble, en la lliga i en la copa, i els dos partits es van tancar amb un 0-1.

Amb Sergio González la temporada passada es va viure un duel obert, en què un quart d'hora abans del final el marcador mostrava un 1-1, de nou amb Stuani de golejador després de robar la pilota a Keylor Navas. El punta uruguaià, traspassat al Boro anglès, és l'únic jugador que ha estat capaç de foradar la porteria madridista en els vuit duels al Power8 Stadium. El balanç és prou trist, amb un empat i set derrotes, així com dos gols a favor per 22 en contra.

Tàctica mal aplicada

L'1-1 de la temporada passada va derivar en l'1-4. Era la penúltima jornada i resulta que dels tres últims partits de lliga que l'afició periquita ha vist al Power8, dos han estat golejades del Madrid. Dissabte de nou es va repetir la tàctica de cinc defenses, però aquest cop va ser un desastre des de l'inici, amb problemes per coordinar el trio de centrals i els dos laterals. “Preteníem fer el camp gran i jugar per la banda, però no vam encertar el pla. Teníem tres centrals i ens deixaven els tres davanters en situació d'un contra un. No vam saber afrontar la sortida de pilota i en els contraatacs ens van fer molt mal”, admetia Arbilla, que cada cop que pujava deixava una autopista a la banda dreta, ja que no s'entenia amb Ciani. La pitjor derrota de la història a casa va arribar contra el pitjor client de Cornellà-el Prat.

DOBLE PROBLEMA

El 0-6 alimenta els tòpics i mostra que tan sols Aguirre va evitar les golejades
Cristhian Stuani ha estat l'únic jugador capaç de foradar la porteria blanca

Cristiano supera Higuaín com a pitjor botxí amb nou gols en dos partits

Si hi ha un nom que provoca malsons als aficionats i defenses periquitos és el de Cristiano Ronaldo. El feu periquito no era especialment fructífer per al temible depredador portuguès, però un cop s'hi ha posat, ho ha fet sense pietat. Després de marcar en el debut a l'estadi de Cornellà-el Prat el 2009, en els duels següent va ser incapaç de repetir, fins al punt que Kiko Casilla es va erigir en el porter que el de Madeira mai podia superar. Higuaín, amb quatre dianes, era el pitxitxi del Real Madrid al Power8 fins que fa uns mesos Cristano va trencar l'encanteri. En la penúltima jornada, el mes de maig, l'ex-United va ser el gran protagonista en fer les quatre dianes en l'1-4 que neutralitzava l'empat de Stuani. Un pòquer no va ser suficient per al Bota d'Or europeu, que dissabte es va superar, aprofitant les facilitats de la defensa de l'Espanyol. Primer es va plantar sol davant Pau. A continuació, un penal, i sense temps de pair-ho es va avançar a tres defensors. Abans del descans va assistir Benzema i després de la represa va completar un contraatac que va deixar en evidència Cañas i va aprofitar una gran acció de Lucas Vázquez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)