Espanyol

Test d'estrès a la salut anímica de la plantilla

Clau. La realitat classificatòria indica nou punts però l'entorn destil·la sensacions d'estar ficat en descens

L'Espanyol viu una realitat dual en aquesta lliga. Mirar la classificació convida a cert optimisme. Els nou punts aconseguits són un bon bagatge i més tenint en compte que l'equip va perdre contra el Madrid, el Vila-real (actual lider) i davant l'equip revelació: el Dépor. Només el daltabaix contra l'Sporting ha trencat la lògica de la collita de punts de les tres victòries davant Getafe, Real Sociedad i València. L'estadística pura i dura de la taula contrasta amb l'estat anímic de l'entorn que viu en un estat d'alerta constant. L'afició no es refia de l'equip. La manera en que es va produir l'última derrota tampoc ha ajudat a propiciar un estat de calma. L'equip busca el seu bàlsam però viu en un punt intermedi. Els jugadors estan en un instant on tan poden anar cap a dalt com caure en el precipici. L'entorn sembla que ja ha dictat sentència i està pendent de la caiguda final. “No cal dramatitzar molt. Cal ser conscients i autocrítics que, amb treball, podem tirar això endavant”, reflexionava ahir Enzo Roco. Una afició que ha mostrat el seu malestar amb reiterats xiulets en els últims partits. “Tot es basa en resultats. En un partit et xiulen i en el següent t'aplaudiran. Tot és relatiu, no cal donar-hi més importància. Hem de demostrar al camp el que podem fer i que les coses vagin millorant”, deia el xilè dissipant l'actitud visceral de l'afició.

Ara el que més preocupa als tècnics és la part anímica d'un equip molt fràgil i tendre per la seva joventut. Una plantilla amb una capacitat hiperbòlica per revolucionar un partit quan tot va de cara i passar per damunt de tot un València però trencar-se per la meitat i quedar-se sense arguments amb el mínim cop de vent en contra. Sergio González sap que els dos pròxims partits seran un autèntica prova d'estrès pels seus deixebles i calibrar la salut anímica dels seus.

La plantilla necessita treure dos bons resultats en les dues visites al camp del Betis i el Rayo per tornar a creure en les seves possibilitats. Una victòria per dissipar les pors de l'entorn i guanyar en confiança. “Si haguéssim sumat els nou punts en els últims partits tot seria diferent, però tenim la ratxa de dues derrotes consecutives i això fa que hi hagi dubtes”, deia Roco, que afegia .“Vull traslladar un missatge d'optimisme i de tenir confiança en el grup, tot i que sabem que falten coses per millorar.” Tot i això, el central xilè sap quin és el perill en què no ha de caure l'Espanyol. “Les dues derrotes consecutives són una cosa que fa mal, però si hem de caure en un cercle viciós de mentalitat negativa estem perduts.”

ESTAT MENTAL

“Tenim la ratxa de dues derrotes consecutives i això fa que hi hagi dubtes”
“Si hem de caure en un cercle viciós de mentalitat negativa, estem perduts”

L'equip més golejat de primera i segona amb 16 gols

Una de les estadístiques que fan més mal als ulls és veure com l'Espanyol és el conjunt més golejat de primera amb 16 gols en 7 partits. Una xifra que deixa la mitjana de gols en més de dos per enfrontament. Cert és que aquesta estadística és esbiaixada si tenim en compte que només contra el Madrid es van encaixar sis. Tot i això, els blanc-i-blaus han deixar la seva a zero en dos partits: València i Getafe, dos de les tres victòries que tenen en aquest inici de lliga. El problema és que aquesta llosa fa mal primer al tècnic, que està sent el primer assenyalat pel sistema tàctic, i després al porter, Pau, i per extensió la seva defensa, on Roco i Álvaro han estat els titulars en els últims quatre partits de lliga, que ha encaixat 7 dels últims gols. Des de la plantilla blanc-i-blava són conscients que el millor de l'equip passa de manera directe per recuperar la solidesa defensiva que es va mostrar l'any passat i que tants bons rèdits va donar durant gran part del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)