Espanyol

Asensio, estratosfèric

El balear només ha jugat cinc partits a primera però ja comença a demostrar que serà una de les sensacions de la lliga

Al Villamarín va mostrar part del repertori donant tres assistències i no se li albira el sostre competitiu

“No se li pot carregar l'equip a l'esquena”, adverteix Víctor Sánchez

Marco Asensio (Palma de Mallorca, 1996) era una peça cobejada en el mercat. A l'estiu el seu agent va comptar fins a trenta sol·licituds per aconseguir la seva cessió. Una autèntica bogeria per a un futbolista que encara no havia debutat a primera i només havia donat tres pinzellades a segona amb el Mallorca. L'equip escollit va ser l'Espanyol. La bona relació amb el Madrid, que té els seus drets, i el fet que el seu agent visqui a Barcelona van jugar a favor dels blanc-i-blaus. Vist el primer tast de la temporada sembla que la tria ha estat tot un encert. Marco Asensio s'ha trobat un club familiar, un tracte proper i un tècnic que sap mimar i treballar amb els joves talents. L'Espanyol està cuidant el futbolista i ell ja comença a enlluernar els aficionats. Només ha jugat cinc partits a primera però tothom coincideix que serà una de les sensacions de la lliga.

El davanter ja havia donat mostres de la seva qualitat. Només cal recordar la seva estrena a primera a Anoeta. Allà només va necessitar uns minuts per revolucionar el partit. Un driblatge elèctric va forçar un penal i l'expulsió del porter Rulli. Jugada determinant per encarrilar la primera victòria a domicili de la temporada. Dissabte al Benito Villamarín va tornar a posar-se el frac. Aquesta vegada amb més prestància i categoria donant tres assistències i destrossant el Betis a ritme del mambo que marca la seva delicada esquerra. “Em sento important en l'equip, cada cop millor; si puc tornar amb assistències i gols la confiança del tècnic, molt millor”, va relatar Asensio. “Si em sento el salvador de l'equip? No, això tampoc, guanyem i perdem tots, la victòria és de tots”, va dir amb humilitat.

Víctor Sánchez, un dels capitans i pesos pesants de la plantilla blanc-i-blava, va parlar del rol del balear. “No se li pot posar la pressió a un noi de 19 anys de carregar-se l'equip a l'esquena, però ell està aportant molt des del primer dia, amb naturalitat”, va advertir el rubinenc. De totes maneres, la categoria d'Asensio no passa desapercebuda pels seus companys de vestidor, que estan admirats per la seva facilitat d'adaptació a primera. “Asensio és un dels grans jugadors de la lliga, és entre els millors”, va dir Felipe Caicedo sense contemplacions. “Ens ajudarà molt aquesta temporada. Ja ho està fent i encara anirà a més”, va pronosticar l'equatorià.

“És un jugador determinant que està aprenent molt i s'està deixant anar ja amb molta facilitat. Li surt tot d'una manera molt natural. Té el cap centrat i això fa que estigui molt tranquil al camp. S'està sacrificant molt en defensa, que és una de les coses que està aprenent més. Ens ajuda molt i no li costa gens treballar per l'equip”, va argumentar Victor Sánchez per explicar com un futbolista de la seva joventut s'ha acoblat amb admirable facilitat a l'engranatge tàctic blanc-i-blau. “Sabem com està el futbol. Jugadors de 18 o 19 anys signen pel Madrid o un altre gran i vénen a l'Espanyol i s'hi adapten fàcilment, sacrificant-se en defensa i fent tot el que se'ls demana. Ens està ajudant molt i si a sobre en atac fa tres assistències...”, va resumir, de nou, el rubinenc.

La llàstima és que Asensio està d'Erasmus a l'Espanyol. Ha vingut per agafar rodatge i acabar d'aprendre l'ofici. De moment caldrà inflar el pit i gaudir d'un futbolista excepcional. “Molts equips el volien però es va treballar tot per tenir-lo aquí. Ens traiem mèrits quan els jugadors volen venir però aquest és un club gran i ho hem d'aprofitar”, va reflexionar Joan Collet.

Ens ajudarà molt aquesta temporada. Ja ho està fent i encara anirà a més
Felipe Caicedo
DAVANTER DE L'eSPANYOL
Em sento important en l'equip, cada cop millor; si puc tornar amb assistències i gols la confiança del tècnic, molt millor
És un jugador determinant que està aprenent molt i s'està deixant anar ja amb molta facilitat
Víctor Sánchez
davanter de l'espanyol
Si me'n sento el salvador? No, això tampoc, guanyem i perdem tots, la victòria és de tots
Marco Asensio
davanter de l'espanyol
Asensio és un dels grans jugadors de la lliga, és entre els millors

Pantalla gegant LED a Cornellà

L'Espanyol i Powerpixxel, companyia alemanya especialitzada en la tecnologia LED, instal·laran una pantalla gegant a la façana del Gol Prat. El projecte permetrà que es pugui projectar publicitat i missatges corporatius des de la façana de l'estadi. La seva ubicació permetrà que les diverses projeccions puguin ser vistes des de la ronda litoral. La instal·lació ja ha començat i està previst que la pantalla, de 176 metres quadrats, amb 8 metres d'altura i 22 d'ample, ja estigui a finals de novembre. L'acord amb Powerpixxel preveu un model de negoci d'explotació conjunta per a les dues parts i un mínim garantit d'ingressos anuals per part del club blanc-i-blau.

Pau López dóna una lliçó de saber estar davant el soroll de l'entorn

Un porter de 20 anys no juga vuit partits de lliga a primera per casualitat. Molt s'ha parlat de Pau López en les darreres dues setmanes. Part de l'entorn reclamava un canvi a la porteria pel nerviosisme mostrat pel porter en dues accions puntuals en l'últim partit a Cornellà contra l'Sporting. El gironí fins i tot va decidir tancar el seu compte de Twitter. “Ha estat molt estrany, em va agafar de sobte; estava amb la sub-21 i em va arribar el que s'estava parlant al Twitter, el tema dels insults: mai ningú de l'Espanyol m'ha insultat a Twitter, mai, i menys gent de l'Espanyol. Sempre m'han tractat amb respecte”, va explicar el jugador després del partit contra el Betis trencant el seu silenci dels últims dies i donant una lliçó de serenitat i sentit comú. “Accepto les crítiques, no tinc cap problema que la gent em pressioni sobre el meu rendiment. Vaig decidir tancar el Twitter perquè no m'agrada, no sóc molt de xarxes socials. Sempre defensaré l'Espanyol i no llançaré la tovallola perquè em critiquin”, va dir Pau, que va fer un bon partit a Sevilla. “No em vaig reivindicar jo sinó tot l'equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)