Espanyol

La classificació compensa l'excés de gols encaixats

Contrast. Els jugadors i el cos tècnic blanc-i-blaus s'aferren als 12 punts sumats amb les quatre victòries per treure transcendència a la condició de ser l'equip més golejat de primera divisió

Una dicotomia de complexa digestió. L'Espanyol va anar a Vallecas envalentit per l'1-3 al Benito Villamarín i en va tornar capcot amb una nova golejada en contra. Un 3-0 dolorós perquè en el duel entre els dos conjunts que més gols encaixen de primera divisió només un va mantenir la porteria a zero, i van ser els locals. Pau ha recollit vint cops la pilota del fons de la porteria en nou partits, una xifra alarmant, però també és cert que l'onze blanc-i-blau es mou amb comoditat per la zona mitjana de la classificació perquè malgrat tot ha estat capaç de lligar quatre victòries.

És qüestió de com es veu el got. Qui el veu mig ple sosté que el descens és a sis punts i en canvi la zona europea, a tan sols un. És l'argument dels optimistes, dels qui resten importància a la facilitat amb què l'Espanyol encaixa gols, sobretot en les derrotes. Tan sols la desfeta contra l'Sporting va ser per la mínima. A la pitjor ensopegada de la història de l'entitat a casa, el 0-6 del Real Madrid, l'acompanyen els tres gols encaixats a Riazor i divendres a Vallecas. “És cert que vint gols en contra són molts, que quan perdem n'encaixem massa, però hem de mirar el balanç de punts. En tenim 12, som a mitja taula i mentre anem sumant punts i guanyem això és l'important”, raonava Pau. El precipitat debat a la porteria ha passat de llarg perquè el garrotxí va rendir a bon nivell a Sevilla i no va tenir cap culpa en el 3-0 del Rayo. Però alguna cosa falla quan es lidera la competició en les dianes en contra. I què hi diu el tècnic? Doncs amb la visió sempre positiva que defensa des que seu a la banqueta, comparteix el pensament de Pau. “Està clar que quan et fan gols és preocupant perquè per guanyar n'has de fer més. Hi estem treballant. És veritat que som l'equip més golejat però també, que estem ben classificats.”

“No hi ha manera”

En la vida, però, no tot són flors i violes i les quatre victòries no amaguen que la defensa fa aigües amb massa facilitat. De la solidesa de la parella formada per Álvaro i Moreno s'ha passat a confiar en Roco perquè està millor de forma que Ciani i té més experiència que Raíllo. Però els dos centrals es van descoordinar amb massa facilitat a Vallecas, arribant tard en la majoria d'accions. Si hi sumem que el Rayo va atacar molt, i amb èxit, l'esquena d'Arbilla, la golejada s'entén més. I no és flor d'un dia perquè és la tercera en nou jornades, sense oblidar que la Real Sociedad va ser capaç d'empatar momentàniament amb un jugador
menys. Ni els protagonistes no entenen aquestes desconnexions defensives. “No hi ha manera d'arrencar, d'agafar la ratxa de dos partits bons i fer un salt. Quan tenim partits per demostrar a la gent que tenim ambició, no ens surt bé”, es lamentava el lateral navarrès. Els vint gols encaixats o la posició a la classificació. Qüestió de prioritats.

PAU

“Vint gols són molts, però hem de mirar el balanç de punts, dotze, i som a mitja taula”
En tres de les quatre derrotes l'equip ha sortit golejat. L'Sporting n'és l'excepció

Els consells de Kiko Casilla

Kiko Casilla no oblida el seu passat recent. El porter va visitar l'entrenament de l'Espanyol divendres al matí acompanyat de Lucas Vázquez i segons va revelar Pau, també dóna consells al seu excompany, que s'estrena com a titular a la màxima categoria. “Vaig parlar fa uns dies amb Kiko per Whatsapp i divendres ens va venir a veure. No vam parlar, però un altre dia sí que em va dir que estigués tranquil, que he de tenir confiança en mi i respondre en el partit del Villamarín.”

Dos dies per mirar de desconnectar

Els jugadors de l'Espanyol van tornar de Madrid ahir al matí, tot i que no ho van fer tots perquè alguns van aprofitar el cap de setmana de descans per visitar la família. Sergio González va donar dos dies de festa a la plantilla després de la derrota i demà tornaran als entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)