Espanyol

Millora en temps rècord

Mercat en moviment. El club blanc-i-blau mira d'evitar l'adéu de Felipe Caicedo amb un augment de la fitxa quan tan sols han passat tres mesos des que va renovar fins al 2019

No fa ni tres mesos que Felipe Caicedo mostrava el millor dels somriures després de fitxar fins al 2019 i es mostrava molt content de poder jugar molts anys a l'Espanyol. En el futbol, però, l'ahir no existeix, només existeix el present, i el rendiment del davanter equatorià no ha passat desapercebut. En l'etapa a Qatar va veure clar que els diners no ho són tot a la vida i per això va descartar les propostes del futbol xinès, però quan la Premier truca a la porta tot canvia. Competitius i amb un sou millor. El club blanc-i-blau treballa per intentar evitar l'adéu del referent atacant amb la premissa que el mercat d'hivern és per reforçar l'equip, no per debilitar-lo.

Els equips de la zona baixa de la Premier estan mostrant en els darrers dies les bondats del magnífic contracte televisiu que tenen. No els fa res gastar i els deu milions de la clàusula de rescissió de Caicedo són un caramel atractiu. L'Everton és ara dotzè i vol escalar posicions, per molt que Europa sembli una utopia total. Un dels problemes que té és que amb el seu gran rendiment Lukaku –autor de 15 gols– no té acompanyant. El català Robert Martínez ha perdut la confiança en el belga Mirallas, l'ex-Llevant Koné tampoc rutlla al nivell esperat i l'uruguaià Leandro Rodríguez ni compta. Amb aquest panorama, els toffees busquen un punta al mercat i Caicedo els encaixa. El conjunt de Liverpool és conscient, a més, que Lukaku té molts números per volar a l'estiu i se'ls acumularà la feina si no fan els deures abans. El davanter equatorià no és l'única opció, ja que també han trucat a la porta de l'Sporting de Lisboa per interessar-se per Islam Slimani. L'algerià, de 27 anys, és el segon màxim realitzador de la lliga portuguesa en l'equip que és líder, amb 16 gols en 18 partits. El preu, si els portuguesos accepten vendre, serà molt superior al de Caicedo.

La pressió familiar

Els deu milions són, doncs, un bon reclam. Amb el problema afegit que el 70% aniria a les butxaques de Caicedo i no de l'Espanyol. Quan els cants de sirena venien de la Xina, l'equatorià es va mostrar obert a renunciar a una part per compensar la malifeta de deixar penjat l'equip a mitja temporada, però la felicitat familiar, amb un nadó en camí, i la voluntat de moure's en un futbol de primer nivell van decantar la balança cap a la continuïtat. Ara amb l'Everton hi ha dubtes, tot i que hi ha ganes de quedar-se. Això sí, caldrà gratar-se la butxaca i en les reunions mantingudes l'entitat blanc-i-blava ha ofert una millora de fitxa, malgrat que va renovar a principis de novembre. Això sí, quedaria lluny de les propostes de la Xina, que li triplicaven la fitxa, o d'Anglaterra. “Hi ha ofertes per Caicedo. Parlem amb ell i sempre ens ha transmès que vol quedar-se. És l'objectiu de tots al club, que s'hi estigui molt de temps”, va explicar Ramon Robert.

Marxi o no Caicedo, Galca va demanar el fitxatge d'un davanter que pugui caure a les bandes. I vol Andrei Ivan, la promesa romanesa. La Universitat de Craiova té un acord amb l'Steaua de Bucarest per dos milions d'euros i ahir va comunicar a l'Espanyol que tirava endavant l'operació. El jove punta, però, pressiona per trencar-lo i que el seu club accepti una cessió amb opció de compra i vestir de blanc-i-blau. L'operació semblava morta ahir a la tarda, però no s'ha descartat del tot.

ATRACTIU

L'Everton busca un acompanyant per a Lukaku i té l'alternativa d'Islam Slimani

FITXATGE

El jove Andrei Ivan pressiona per trencar l'acord del seu club amb l'Steaua

Buscant un destí francès a Thievy

Hi ha un maldecap recurrent a l'Espanyol en els últims temps. Respon al nom de Thievy Bifouma. L'estiu passat es va negar a presentar-se als entrenaments i al final va acabar cedit al Granada –no es volia moure d'Andalusia per qüestions familiars– en unes condicions que feien pensar que se'l quedarien: opció de compra obligatòria si disputava deu partits o 400 minuts. Unes xifres molt baixes, però ni així. L'equip andalús no el vol ni veure i hi ha diversos candidats a endur-se'l. Des del futbol asiàtic fins a la segona anglesa, tot i que qui té l'operació més avançada és el Reims francès. El davanter de 23 anys hi anirà cedit fins a final de temporada, i el club negociava ahir les condicions per assegurar-se que no el tornaran.

Raillo marxa a la Ponferradina

Galca va demanar a la direcció esportiva de l'Espanyol un mínim de dos o tres fitxatges en el mercat d'hivern. Però l'Espanyol continua intentant evitar l'ús del dorsal 21, motiu pel qual Mamadou es va quedar amb fitxa del filial. Si es volen cares noves, cal lligar abans els adéus. Així, la presentació ahir d'Óscar Duarte va ser paral·lela a la cessió d'Antonio Raillo a la Ponferradina fins a final de temporada. El central va dubtar fins a última hora entre aquesta proposta i la del Valladolid. No serà l'únic adéu perquè en els pròxims dies es vol trobar un nou destí com a mínim a Fuentes, Montañés i Mamadou, amb Bardi ja camí d'Itàlia. Ramon Robert va insistir que la prioritat era només un central i un porter, però n'hi haurà més.

Arlauskis aterra a Barcelona

L'operació és a tres bandes i per això tot plegat va més lent de l'esperat. Però Francesco Bardi té decidit tornar a Itàlia i és qüestió d'hores, malgrat que ahir no es va poder tancar. El jove porter sap que no disposarà de minuts si no hi ha una lesió de Pau López, i Constantin Galca, a diferència de Sergio González, no és partidari de tenir dos joves que lluitin per un lloc a l'onze. Vol un veterà per contrarestar la inexperiència de Pau, així que ha demanat la incorporació de Giedrius Arlauskis, que ahir ja va arribar a Barcelona per passar la revisió mèdica, cedit pel Watford. Bardi, que tan sols ha disputat dos partits a l'Espanyol, anirà al Frosinone, que lluita per evitar el descens després de pujar a la màxima categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)