Espanyol

Desconcertats per Galca

Els jugadors blanc-i-blaus lamenten el retorn contra el Betis al sistema tàctic antic després de les dues victòries consecutives

El vestidor també fa autocrítica, sense entendre per què l'actitud va estar tan lluny de l'esperada

L'Espanyol va encadenar dues victòries seguides després de deu partits sense guanyar. Un canvi de sistema, amb un migcampista més, que sense comportar la millora defensiva esperada, va ajuntar les línies i va derivar l'atac en una recerca del contraatac. Els jugadors insistien que se sentien més còmodes així, però Constantin Galca va optar dilluns per tornar a l'esquema antic. 0-3. I la plantilla desconcertada, tot i la dosi d'autocrítica perquè la falta d'actitud no és atribuïble a l'entrenador.

Abraham es va quedar a la banqueta, i el trident ofensiu va reaparèixer, amb Hernán Pérez acompanyant-los. “Teníem partit dijous i dilluns. El mister va apostar per Gerard i vam intentar que es posés al meu costat, amb Diop al darrere, i ser tres, però no ens hem sentit còmodes. El Betis ha sortit amb les idees més clares, sabent més què volia fer. Nosaltres volíem ser els de les jornades passades, un equip més tancat, que busqués segones jugades i pilotes llargues. No va ser així.” Víctor Sánchez i la resta de jugadors van evitar criticar en públic Galca, però més d'un no amagava el disgust. El vestidor no entenia per què s'havia canviat el sistema quan tots insistien en les dues darreres setmanes que contra el Deportivo i l'Sporting s'havien sentit més còmodes. I el més important, amb dues victòries. Ara el descens està a dos punts.

“No tenim explicació”

Les crítiques a Galca deriven del 4-4-2. Amb quatre davanters, l'equip té tendència a partir-se en dos, amb els migcampistes gairebé sempre en inferioritat i els laterals venuts sovint perquè el lateral puja sense que ningú l'ajudi. Víctor Álvarez va ser assenyalat amb el canvi en el descans, però compartia amb Javi López el malson de veure Musonda i un altre rival encarant-lo cada dos per tres amb superioritat. Els retrets al mister, però, tenien el contrapunt de l'autocrítica. “Els dos gols arriben a pilota aturada. Ho havíem assajat, sabíem que eren perillosos i ens els marquen”, afirmava Víctor Sánchez. “Pots perdre de moltes maneres. Hi haurà alineacions més encertades que d'altres, però quan no dones la cara, no pots mirar el sistema ni res. Per què vam sortir així? És la pregunta de l'any. Per què fem partits tan bons i altres de tan dolents? És un tema mental, no sé què dir, no tenim explicació”, afegia Pau.

En la segona part es va millorar, es va arriscar i l'equip va fer mèrits per retallar distàncies. Es va patir un altre mal recurrent. El Betis va arribar en quatre ocasions i va fer tres gols, dada que no és nova. Especialment dolorós va ser el primer, amb una clamorosa falta de concentració. “El mister va valorar el que hi havia i els gols no van tenir res a veure amb ell. Dos a pilota aturada, sense l'actitud que calia. Després vam tenir ocasions i vam merèixer més, perquè en la segona part l'actitud va ser la correcta, però en la primera no, i aquesta ha de ser la conclusió”, sentenciava Álvaro. El vestidor sap que no va sortir com havia de sortir i li va costar un 0-2 aviat, però el desconcert amb Galca era palpable. Quin sistema emprarà contra el Rayo?

EL VESTIDOR

El ‘mister' va valorar el que havia de fer, i els gols encaixats no tenen res a veure amb ell
Álvaro
central de l'espanyol
Pots perdre de moltes maneres. Quan no dones la cara no pots mirar el sistema ni res
Pau
porter de l'espanyol

Al marge de les polèmiques

La contundent derrota contra el Betis va ajudar a apartar-se de les polèmiques. El text de la Generalitat destinat a estudiants d'ESO que atribuïa adjectius positius als culers i negatius als periquitos amb un final “i a sobre era perico”, va generar indignació, així com un parell de tuits de resposta de l'entitat. Però els jugadors s'ho miraven des de la distància. “No estem per entrar en polèmiques així, ja que ens descentrarien. Només hem de pensar en dilluns. El text tothom va veure que era molt desafortunat i el club va fer bé de queixar-se. És normal que els periquitos parlin quan passa una cosa així, que no es quedin callats”, va explicar Álvaro ahir. El central cantàbric tampoc va entrar a contestar el tuit de Gerard Piqué, recordant que el xivarri derivat del primer derbi a Cornellà va provocar problemes en els posteriors.

Discrepàncies a l'hora de valorar la influència del virus estomacal

El pas de les hores i dormir una mica no va servir tampoc per posar d'acord el vestidor periquito sobre la influència del virus estomacal en el resultat del partit. Els vuit afectats van participar en el partit, sis en l'alineació inicial. Constantin Galca es va excusar en la influència dels problemes de salut, i va ser replicat per protagonistes com ara Pau i Gerard Moreno. Ahir Álvaro es decantava més per la versió de l'entrenador: “No ens podem excusar en això, perquè som nosaltres que volem jugar. La incògnita és que es va veure en algunes jugades, com a l'hora de fer la pressió, que no hi arribàvem tan bé com en altres partits. No sóc metge per saber com va afectar.” Els números indiquen que els quilòmetres recorreguts va anar en la línia que els altres duels, però el més pragmàtic va ser Víctor Sánchez. “Tampoc sabrem mai què hauria passat sense el virus.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)