Espanyol

Créixer en l'adversitat

Joan Jordán ha desaparegut de l'onze titular després de tenir diverses oportunitats amb l'arribada de Constantin Galca

L'empordanès té possibilitats de reaparèixer dilluns per les baixes de Víctor Sánchez i Diop

Constantin Galca ha trobat, ajudat pels jugadors, l'esquema que millor funciona amb la plantilla actual. La solució és afegir un migcampista i treure un davanter. Se li va ocórrer canviar-ho contra el Betis i el resultat va ser un 0-3. Dilluns té les baixes de dos dels elements del trio, Víctor Sánchez i Pape Diop, i el dubte de què farà. Si manté la fórmula que funciona, Joan Jordán té possibilitats de tornar a l'onze. El jove de Regencós va passar de ser una de les apostes fermes del nou mister a pagar els plats trencats.

Joan Jordán no va tenir amb Sergio González el protagonisme esperat. El tècnic que el va ajudar a fer eclosió al filial gairebé no li va donar oportunitats. Uns minuts en la quarta jornada, contra el Madrid, per desaparèixer, perjudicat per una mononucleosi i algun altre mal físic. “Sabem que el primer any quan puges no és fàcil, que t'has d'adaptar i pagar un peatge. En el meu cas he tingut oportunitats i minuts, sobretot al gener fins a la meitat de febrer, i estic content. L'equip té una bona ratxa i hi ha jugadors que ho estan fent bé, s'ha guanyat la continuïtat i per això el mister hi està comptant. No em queda res més que seguir treballant per aprofitar l'oportunitat quan arribi.”

Amb l'arribada de Constantin Galca se li van obrir les portes del cel, fins i tot amb el primer gol en la màxima categoria en la visita a Eibar, però aviat va tornar al segon pla. L'empordanès va naufragar com els seus companys amb el 6-0 del Bernabéu i el 0-5 contra la Real Sociedad. I va arribar l'hora del trio de migcampistes, però al costat de dos pivots bregadors que s'hi deixen l'ànima, l'entrenador romanès hi va situar Abraham. Amb un bon rendiment, així que al de Regencós li toca esperar. Sense Víctor Sánchez ni Diop per sanció, a Los Cármenes té números per tornar a tenir minuts després de cinc enfrontaments apartat del protagonisme. Ha parlat amb el tècnic per saber per què no juga? “Tothom parla amb ell, i jo també. Està content amb mi. A València van fer un bon partit i després ha mantingut el mateix equip, perquè funciona i s'ha de mantenir. Em toca seguir treballant. A Granada? Sé que hi ha baixes, però tenim una plantilla llarga. M'agradaria tenir l'oportunitat de jugar, a veure què decideix el mister.”

Joan Jordán va deixar entreveure ahir que Galca manté el dubte de mantenir el trio de migcampistes o canviar l'esquema. Cañas reapareix després de setmanes fora per una lesió i Abraham i l'empordanès no tenen l'esperit de sacrifici ni els automatismes d'un pivot defensiu. Javi López es coneix la posició a la perfecció, però el tècnic no confia en Rober, que hauria de tapar el buit al lateral dret. Així, l'opció que guanya cos és la que l'entrenador blanc-i-blau ha provat en les segones parts en els últims enfrontaments, avançant la posició d'Óscar Duarte. El rendiment no ha estat bo, però és el recurs que l'equip periquito té més treballat. Tornar al 4-4-2 farcit de davanters, que deriva en dos blocs massa desconeguts, és una possibilitat que també està damunt la taula, si bé el precedent és el 0-3 del Betis. “Decidirà el mister si segueix o canvia. Amb el nou sistema l'equip se sent més arropat, amb més gent al mig i més intensitat. I estem creant més ocasions. Aquests dies estem treballant cosetes, a veure si seguim igual o no.” Els resultats recomanarien no variar el que funciona.

LA DADA

5
aparicions
en l'onze titular de Joan Jordán en la lliga, totes a partir de l'arribada de Constantin Galca.
Sabem que el primer any quan puges no és fàcil, que t'has d'adaptar i passar un peatge. En el meu cas he tingut oportunitats
Tenim una dinàmica bona, hem guanyat tres partits de quatre, però sabem que queda molt i no ens podem relaxar en cap moment
Joves o veterans, cada moment et fa aprendre. Estiguis a baix, a dalt o al mig, sempre aprens
Joan Jordán
migcampista de l'espanyol

Sense victòries en onze partits

Hi ha una dada curiosa que acompanya el salt de Joan Jordán al primer equip. Una malastrugança que l'acompanya en els partits de lliga. El de Regencós va participar en tres enfrontaments la campanya passada i en vuit en l'actual... sense ser capaç de celebrar cap victòria. Ahir se li va escapar el riure quan l'hi van preguntar. “És casualitat. M'ha tocat jugar molts cops quan l'equip estava perdent. La pròxima vegada que jugui, guanyarem”, va dir. El migcampista del planter ha tingut com a rivals el Madrid en tres ocasions i el Barça entre els equips que li han negat el triomf. I l'espina se l'ha pogut treure en part amb un triomf en la copa del Rei, en què també ha topat amb els blaugrana.

La dificultat de fer el salt del filial al primer equip

Quan un equip entra en crisi esportiva i apareix l'amenaça del descens, el protagonisme dels joves acostuma a minvar fins a la desaparició. No és el primer cop que passa a l'Espanyol ni en té l'exclusiva el món del futbol. Amb tot, si l'estiu es va caracteritzar per la proliferació de promeses que feien el salt, la continuïtat no ha estat senzilla. Si Joan Jordán ha jugat poc, Rober encara menys, i és habitual veure'l fora de les convocatòries. Pitjor ho van tenir Marc Caballé, cedit abans que arrenqués la temporada, o Raíllo, que va passar de la titularitat inicial a anar a préstec a la Ponferradina en el mercat d'hivern. Mamadou, l'únic amb fitxa del filial, ha aparegut dos cops en l'onze i sis estonetes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)