1a divisió

L'olla no para de bullir

Primera divisió. Immers en una crisi de joc i resultats molt preocupant, l'Sporting d'Abelardo s'aferra a la bona imatge oferta al Bernabéu per canviar la dinàmica d'un club en hores baixes

L'Sporting viu instal·lat en una inestabilitat permanent. Al capdavant d'un dels projectes menys costosos de la màxima categoria del futbol espanyol, el projecte liderat des de fa dos anys per Abelardo va fer una gran quantitat de moviments l'estiu passat basats en cessions i fitxatges a cost zero. Prioritzant la reducció del deute que arrossega per sobre de la planificació esportiva, el conjunt asturià ha vist debilitada la seva plantilla amb la sortida d'homes com Luis Hernández, Bernardo, Sanabria o Jony, indiscutibles el curs passat en el retorn a primera. “En la nostra situació no podem competir amb clubs com l'Alavés, l'Eibar o l'Osasuna, que han pagat traspassos, mentre que aquí hi ha diversos futbolistes que cobren el salari mínim”, lamentava Abelardo.

Un handicap notori que, després d'un prometedor inici de curs, ara ha aflorat amb totes les de la llei. I és que l'Sporting, immers en una crisi de joc i resultats galopant que l'ha dut a ocupar places de descens, acumula onze partits consecutius sense conèixer la victòria, amb un pobre balanç de dos empats i nou derrotes. Una situació que ha fet enrarir, i molt, el clima de l'afició d'El Molinón, crítica amb el joc desplegat per l'equip en les darreres jornades. “Hem de seguir treballant, no queda cap més opció, la dinàmica és molt negativa però no hi ha cap altre mètode que el treball per canviar”, explicava Abelardo, molt autocrític després de l'última derrota a casa contra la Real. “Si jo hagués estat entre el públic, també hauria xiulat”, reconeixia l'asturià, que passa el moment més difícil des de la seva arribada el 2014. Tampoc han ajudat a suavitzar l'ambient de crispació que es viu determinades qüestions extraesportives, com ara la polèmica generada a la sala de premsa per les paraules de Cuéllar i del mateix Abelardo. Si en els primers dies d'octubre va ser el porter qui va acusar durament un periodista per una informació errònia, aquesta setmana era el tècnic asturià qui, malgrat els intents de posar pau per part del cap de premsa del club, posava el crit al cel contra un mitjà madrileny després de la derrota en la copa contra l'Eibar. Ahir mateix, però, Abelardo va demanar disculpes matisant que mantenia les seves acusacions però no les formes.

Punt per a l'esperança

Amb el duel de demà contra l'Osasuna marcat en vermell en el calendari, l'Sporting s'aferra a les bones sensacions ofertes al Bernabéu la jornada passada, en què la posada en escena del nou sistema amb tres centrals i dos carrilers va deixar una imatge prometedora. Abelardo, tranquil sobre una possible destitució, demana “unitat” a tota l'afició a poques hores d'un duel transcendental. “Fa onze partits que no guanyem i el responsable sóc jo, però estem més units que mai. Necessitem l'afició, espero que continuï donant suport a l'equip com fins ara”.

LA DADA

2
punts
dels darrers 30 en joc són els que ha sumat l'Sporting en el torneig de la regularitat

LA FRASE

La dinàmica és molt negativa però no hi ha cap altre mètode que el treball per canviar
Abelardo Fernández
entrenador de l'sporting
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)