Més futbol

Futbol

Copa Catalunya

El Nàstic ja en suma tres

El Nàstic s'emporta la 28a edició de la copa Catalunya després de superar el Girona des del punt de penal

A l'enfrontament, pla i sense la tensió de l'alta competició, li va faltar joc ofensiu per part dels dos equips, tímids i amb el cap en la lliga de 2a A

NÀSTIC 0 GIRONA 0

GIRONA:René, Kiko Olivas, Marc Carbó, Pablo Marí, Cifu (Chele, 80'), Rubén Alcaraz (Granell 80'), Eloi Amagat, Cámara (Coris, 64'), Aday Benítez (Portu, 80'), Felipe Sanchón (Sandaza, 64') i Cristian Herrera (Longo, 80'). NÀSTIC:José Perales, Gerard Valentín (Gabri, 75'), Ruxi (Roger, 71'), Xavi Molina, Zahibo, Juan Muñiz, Jean Luc, Ferran Giner, Vadillo i Uche. PENALS:0-1 Granell. 0-1 Uche, atura René. 0-2 Sandaza. 1-2 Juan Muñiz. 1-2 Longo, a fora. 2-2 Jose Carlos. 2-3 Eloi Amagat. 3-3 Xavi Molina. 3-3 Pablo Marí, atura Perales. 4-3 Ferran Giner.ÀRBITRE:Sauleda Torrent.T.G.:a Sandaza, del Girona (84'), i a Jose Carlos, del Nàstic (87').T.V.:cap.PÚBLIC:3.317 espectadors a l'estadi municipal d'Olot.

El Nàstic es va endur la 28a copa Catalunya després de superar el Girona en la tanda de penals. El partit va tenir moments de domini per part dels dos equips, però la falta d'encert i les bones actuacions dels dos porters va impedir que el resultat variés a la conclusió dels noranta minuts reglamentaris. Els grana aconsegueixen així el tercer títol de copa (ja l'havia guanyat la temporada 2007/08 i la 2011/12), mentre que els gironins continuen negats en una competició que encara no han guanyat.

Sense l'evident tensió que hi pot haver en un partit de lliga, amb tres punts en joc i bona part dels objectius encara per lligar, el Girona i el Nàstic van jugar uns minuts de tempteig i d'aclimatació al medi. El municipal d'Olot obligava gairebé tots els protagonistes a adaptar les seves condicions. La gespa ajudava que el procés fos fàcil, però les dimensions sí que eren un handicap que calia tenir en compte. Possessions llargues i control posicional, la metodologia aplicada per cadascun dels dos equips. En el minut 4, però, Aday Benítez va controlar la pilota, va driblar molt bé Gerard Valentín i va provar un fort xut que va sortir per damunt de la porteria defensada per José Perales. El Nàstic es va treure la son de les orelles pocs minuts després, quan una passada en profunditat la va controlar Vadillo, que va arribar fins a la línia de fons, però va acabar fent malament la centrada. Els grana van passar a dominar tímidament el joc i la possessió fins que just abans d'arribar al minut 15 va tenir una bona aproximació. Juan Muñiz va servir una falta lateral a la zona de tres quarts amb rosca. La rematada amb el cap d'Uche la va enviar a corner René després d'una intervenció de luxe.

El Girona, armat de paciència davant d'un joc pla ho fiava tot a la pilota aturada o a les individualitats dels seus atacants. De fet, una acció destacada de Cámara, gairebé sorprèn els de Juan Merino, però Cristian Herrera no va poder rematar bé just quan estava dins l'àrea petita.

Després d'uns minuts en què la tensió va arribar a la cota zero, el Girona, ahir de blau cel, va tenir dues ocasions de gol claríssimes. En el refús d'una falta lateral a favor del Nàstic, Giner va perdre la pilota davant la pressió d'Eloi Amagat. El gironí va fer una autèntica cursa de fons amb l'esfèrica enganxada als peus i va decidir fer el xut, massa creuat i a fora, tot i tenir l'opció de fer la passada a Felipe Sanchón o a Cristian Herrera (28'). Només un minut després, el conjunt dirigit per Pablo Machín va tornar a estar a punt de marcar quan una jugada per l'esquerra d'Aday, que va guanyar la partida a Valentín, va acabar als peus de Cámara després de la cessió enrere del de Sentmenat. El xut del jugador cedit pel Barça va acabar fora per ben poc.

El primer temps es va diluir a poc a poc –en el minut 40 els jugadors i l'afició gironina van reclamar un possible penal per mans a dins l'àrea grana– i els 22 protagonistes van enfilar el túnel de vestidors, amb parsimònia, com tot el tram final de l'acte inicial.

El Nàstic va sortir amb una marxa més després del descans. Ja en el primer minut, Uche va etzibar un xut creuat que va obligar René a posar una mà salvadora per enviar la pilota a córner i en el 48, José Carlos va dribllar, però va xutar de rosca a fora.

Els de Montilivi es van mostrar inoperants en atac durant bona part del segon temps, i és que, ni l'entrada de Coris –que va enviar Aday al mig– ni la de Sandaza van activar els gironins, que, això sí, amb l'entrada de Granell, Portu i Longo van augmentar la sensació de perill, a través de la qualitat, tot i que els grana van tenir l'última ocasió clara en l'afegit amb un llançament de falta de Juan Muñiz que René va enviar a córner.

Els penals decideixen

L'empat va portar el desenllaç als penals. Si bé la tanda va començar bé per al Girona –René va aturar el primer a Uche–, una errada de Longo, que va enviar la pilota a la tanca publicitària, i una posterior, en el cinquè i decisiu penal, de Pablo Marí –entre Perales i el pal van refusar la pilota– va fer que l'encert final de Ferran Giner enviés la copa de campions cap a Tarragona.

ELS ONZE METRES

El Nàstic va fallar el primer penal, però les errades de Longo i Marí ho van capgirar

Campió sense cap triomf ni cap gol

El Nàstic ha guanyat la 28a edició de la copa Catalunya sense guanyar un sol enfrontament, sense marcar un sol gol en els 90 minuts reglamentaris i superant als rivals en tres tandes de penals. En els quarts de final, els tarragonins van guanyar al Sant Andreu al Narcís Sala, en les semifinals, els grana es van desfer des dels onze metres del Gavà i ahir, en la final contra el Girona també es van endur el premi gros des dels onze metres. El Nàstic aconsegueix així el seu tercer títol de copa Catalunya.