Internacional

Copa Confederacions

Ochoa es posa a l’aparador

Agent lliure després de finalitzar contracte amb el Granada, les actuacions del porter han situat Mèxic en les semifinals, que disputen avui (20 h) contra Alemanya,

“És un futbolista molt important per a la selecció”, afirma Osorio

Ochoa torna a somriure. Fonamental amb intervencions decisives defensant els colors de Mèxic en la Confederacions, el porter mexicà s’ha situat a l’aparador en ple procés de recerca d’equip a Europa. Ni viure el seu segon descens en quatre temporades –amb l’Ajaccio el 2014 i aquest curs amb el Granada–, ni quedar-se sense equip després de convertir-se en el porter més golejat de la història de la lliga –82 gols encaixats– ha fet trontollar el prestigi d’un futbolista que a Rússia ha recuperat la seva quota de protagonisme. I és que si la tricolor es troba en les semifinals del torneig sense conèixer la derrota –amb dos triomfs i un empat– és, en part, gràcies a les actuacions d’El Memo Ochoa.

A boca de canó, per sota o per dalt, Ochoa va fer gala una vegada més contra Portugal de la seva jerarquia i lideratge sota els pals. “Som conscients del seu moment actual. És un futbolista molt important per a la selecció mexicana”, va destacar Osorio poc abans de l’inici del torneig. El preparador colombià, que des que va assumir les regnes del combinat sud-americà el 2015 s’ha convertit, per xifres, en el millor seleccionador d’aquest país –20 triomfs, 5 empats i 2 derrotes en 27 partits dirigits–, sempre ha posat de manifest l’excel·lent valoració que té del veterà porter nascut a Guadalajara i a qui Leo Beenhakker va donar l’oportunitat de fer-se un lloc en el futbol professional quan vestia la samarreta de l’Amèrica. “Tot i que la temporada passada va rebre molts gols, s’ha de recordar que també va ser el porter amb més aturades jugant en un equip que era vulnerable. Guillermo va ser un dels jugadors més influents del Granada, amb el qual va completar grans actuacions. No seria just culpar-lo dels gols rebuts ni eliminar-lo per la situació que viu”, va rebatre Osorio davant les veus crítiques per la seva convocatòria. Actualment sense club, El Memo Ochoa va oferir contra la vigent campiona d’Europa una exhibició de col·locació i reflexos que va tenir el seu punt més àlgid poc abans del final del partit. Amb André Silva de protagonista, la rematada de cap creuada del nou davanter del Milan va topar amb la resposta felina del porter, que va recordar aquella memorable estirada que va realitzar contra Neymar en el mundial del Brasil, en el millor partit que es recorda al llarg de la carrera esportiva de l’internacional mexicà i que al capdavall li va valer el seu salt a Europa. “Més enllà de les aturades, el que em fa més feliç és l’actitud i el caràcter de l’equip per jugar de tu a tu contra qualsevol rival. Hem de continuar així durant el torneig i veurem fins on arribem, però si juguem com ho estem fent podem anar amb el cap ben alt”, va explicar als mitjans mexicans. Als 31 anys i amb 74 internacionalitats a les espatlles, Ochoa afronta les semifinals d’avui contra Alemanya (20 h) disposat a revalidar un títol que Mèxic no assoleix des de finals del segle passat. I tot, mentre continua sense aclarir el seu futur immediat. “Segueix els teus somnis sense mirar enrere”, va publicar recentment en francès Ochoa a una coneguda xarxa social, fet que va desfermar les especulacions sobre el seu possible retorn a la Ligue 1. De pretendents, no n’hi faltaran.

74
vegades
internacional ha estat Ochoa defensant la samarreta de Mèxic.
31
anys
té l’internacional mexicà, agent lliure per negociar amb qualsevol club.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)