Internacional

El retorn de Txérixev

Europa League. L’atacant rus, que va tornar després de set mesos sense jugar, va segellar amb una diana el patit triomf del Vila-real contra l’Astana. La Real Sociedad va golejar i l’Athletic va empatar

1 0 0 1 0 5

Denís Txérixev va veure la llum al final del túnel. Després de dos anys sense poder jugar amb continuïtat per unes molèsties musculars al recte anterior, l’atacant rus va tornar per la porta gran per resoldre el partit del Vila-real contra l’Astana (3-1) amb el tercer gol. “Ho he passat malament. Per sort he tingut molta gent al costat, que m’ha ajudat. Estic molt content, i no només pel gol”, va explicar Txérixev després del duel.

I és que al futbolista de 26 anys li ha tocat viure un calvari. Després d’un gran cus (2014/15) a les files del mateix Vila-real, va tornar al Real Madrid, on va tenir molt poc protagonisme i va quedar assenyalat pel partit de copa a Cadis en què el conjunt blanc va ser eliminat per alinear-lo quan estava sancionat. En el mercat d’hivern, va posar rumb al València. A la capital del Túria va acabar aviat la temporada (2015/16), amb problemes al recte anterior de la cama esquerra, i després de recuperar-se, el curs següent (2016/17), al Vila-real tampoc va tenir fortuna amb les lesions. Les constants dolences musculars només van permetre que acumulés dues titularitats en la lliga i, una nova lesió al recte anterior de la cama esquerra va acabar amb el jugador de baixa per a la resta de la temporada tot just en el mes de febrer. I així, fins ahir: “Quan he entrat a l’estadi m’he emocionat, ni recordava la sensació”, va indicar Txérixev.

La seva participació en la victòria del conjunt groguet a l’Estadi de la Ceràmica va ser fonamental. Fran Escribá el va fer entrar en el minut 74, amb empat a un en el marcador –Logvinenko en el servei d’un córner havia igualat feia pocs instants la diana inicial de Sansone– i tot seguit el partit es va capgirar. Un minut després que el rus posés peu a la gespa, Bakambu, que també havia entrat des de la banqueta, va avançar els locals amb un xut amb rosca des del vèrtex de l’àrea, i tres minuts després va ser el torn de Txérixev. L’atacant va rematar una passada de la mort de Rodri per fer el tercer, sentenciar el partit, que va ser patit, i agafar impuls després d’una època complicada.

L’estrena dels bascos

La Real Sociedad i l’Athletic van iniciar el seu camí cap a Lió amb resultats positius. L’equip dirigit per Eusebio va tornar a palesar el bon moment en què es troba i va atropellar i golejar (4-0) el Rosenborg a Anoeta amb gols de Diego Llorente, que va fer un doblet, Zurutuza i de Skjelvik, en pròpia porteria. D’altra banda, l’Athletic va obtenir un punt (0-0) del feu de l’Herta Berlín, l’equip amb el qual segurament es disputarà la primera plaça, en un duel en què el seu porter, Herrerín, amb les seves intervencions, va ser l’home de referència del conjunt orientat per el Kuko Ziganda.

Retard a l’Emirates

El partit que van disputar l’Arsenal i el Colònia al feu del conjunt gunner es va endarrerir una hora per motius de seguretat. A l’Emirates només hi havia 2.900 localitats per als aficionats alemanys, però n’hi havia 20.000 de desplaçats, i la gran multitud de seguidors visitants sense entrada fora de l’estadi va provocar problemes per accedir-hi. L’Arsenal i la UEFA van acordar començar el matx una hora més tard, amb la situació controlada. En el duel, l’equip d’Arsène Wenger va haver de remuntar per acabar imposant-se (3-1) i també va jugar Jack Wilshere, que es va posar la samarreta gunner més d’un any després. En la jornada també van destacar els triomfs del Milan (1-5) contra l’Àustria Viena i de l’Atalanta (3-0) contra l’Everton.