Internacional

Ligue 1

La guerra dels egos

Els principals diaris francesos coincideixen a emfatitzar les escenes de tensió entre Cavani i Neymar per la pilota aturada tot i la normalitat que reclama el PSG

“Quan veus el partit estancat, és normal voler la responsabilitat”

Tot havia estat cavallerositat a la lluminosa París. Però rere l’intercanvi d’elogis, emergeix amenaçant una calma tensa, un volcà actiu que diumenge, en la primera gran nit de la Ligue 1 al Parc dels Prínceps, va sorprendre amb les primeres erupcions.

Havia estat un partit difícil per a tothom, amb un Olympique de Lió disciplinat defensivament, ofegant les intervencions d’un Neymar força frustrat pel marcatge de Kenneth Tete i les ajudes de Bertrand Traoré. Però pocs podien imaginar que la tensió es podia acabar exterioritzant sobre la taulada del PSG i amb tanta evidència, entre dos futbolistes, Cavani i Neymar, que havien acceptat la seva convivència amb aparent eufòria. “És un futbolista fantàstic, m’agrada molt jugar al seu costat”, havia proclamat l’uruguaià. “És fàcil jugar amb futbolistes intel·ligents”, havia correspost el brasiler. Però en ple fragor de la nit, una disputa. “Una guerra d’egos”, segons la va definir el diari Le Parisien. “La guerra de la pilota aturada”; va escriure en la mateixa direcció L’Équipe. I tot amb Dani Alves com a metxa, ja que va arrencar de les mans una pilota a Cavani per entregar-la a Neymar, perquè fos el seu compatriota qui executés una falta, exemplificant el traspàs de poders que l’exblaugrana havia anat a buscar a París: ser un líder. Però l’uruguaià, dòcil fora del camp però de sang calenta a dins, molt charrúa, no es va deixar intimidar i minuts després es va entestar a executar un penal tot i la nova insistència de Neymar.

De la llum a les flames de París, si bé el club no ha trigat a posar aigua a un foc que va ser evident in situ. “És normal que quan veus el partit estancat, vulguis assumir responsabilitats. Vaig agafar la pilota perquè volia xutar, però després vaig veure Neymar i li vaig donar. El més important és que cap individualitat estigui per sobre del col·lectiu”, ha manifestat Dani Alves. “No vull que això sigui un problema”, va proclamar Unai Emery encara al Parc: “Crec que tots dos estan capacitats per executar penals de la millor manera. Jo els dono llibertat perquè decideixin qui xuta sobre el terreny de joc i si no hi ha entesa, en parlarem. És una cosa que aclarirem entre nosaltres”, va explicar el basc, obligat a trobar equilibris, no només a la gespa.

Apareix el 4-2-3-1

Havia estat una possibilitat latent durant l’estiu que, veient l’overbooking de mitjapuntes que havia acumulat el PSG, Emery pogués recuperar en algun moment el sistema que tants rèdits li havia donat a Sevilla i diumenge, aprofitant l’avinentesa de l’absència de Marco Verratti, el París es va redibuixar alineant Rabiot amb Motta i fent entrar Draxler al darrere de Cavani, amb Neymar i Mbappé a les bandes, una fórmula que va naufragar durant bona part del partit –“el Lió gairebé no ens va concedir espais”, va justificar Emery–, però que va guanyar credibilitat amb l’entrada al terreny de joc de Gio Lo Celso, mitjapunta pur, de naturalesa diferent, amb el futbol al cap però que havia gaudit de molt poques ocasions des que va arribar el mes de gener passat a França procedent del Rosario Central, on havia acreditat una categoria enorme. “Lo Celso va entrar bé al partit, fa mesos que està amb nosaltres i treballa per millorar. I quan juga fa coses interessants”, va valorar Emery sobre una de les bones notícies d’un vespre agitat.

4
penals
ha tingut el PSG des de l’inici del campionat i tots quatre els ha executat Edinson Cavani, que no havia fallat ni contra el Tolosa, ni contra el Saint-Étienne ni tampoc contra el Celtic en l’estrena en la Champions, però que sí que va topar amb un gran Anthony Lopes contra el Lió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)