Més futbol

Andreu Subies diu prou

El president de la FCF dimiteix del seu càrrec a la federació espanyola fart de l’immobilisme que s’hi ha trobat tot i el cas Soule i reprova, en nom dels clubs catalans, els comentaris catalanòfobs del president del comitè de competició de la FEF

Andreu Subies no continuarà ni un dia més com a membre de la junta directiva de la Federació Espanyola de Futbol (FEF). El president de la federació catalana (FCF) va presentar ahir la dimissió definitiva davant l’immobilisme que s’hi ha trobat després que l’estiu passat esclatés el cas Soule i el màxim dirigent del futbol estatal, Ángel María Villar, fos detingut. Subies, de fet, ja va presentar la dimissió el 10 d’agost, juntament amb tretze presidents de federacions territorials més, però la va revocar davant el compromís que hi hauria eleccions. Això era el que es buscava, que Villar dimitís i que es convoquessin comicis. La realitat que el màxim dirigent del futbol català s’ha trobat a Las Rozas, però, ha estat molt diferent. De regeneració, res de res.

“N’estava cansat, tant de temps i que no hi hagi eleccions després del que va passar a l’estiu... No val la pena estar per aquí”, lamentava ahir Subies, que creu que després del cas Soule calia regenerar i modernitzar la federació espanyola: “Si en una federació com aquesta no hi ha eleccions, ni canvi d’imatge, ni nous projectes, ni s’obren les finestres, malament.” El màxim dirigent del futbol català, de fet, va arribar a ser un dels favorits a gestionar la FEF després de l’escàndol de Villar, tot i que no va arribar a assumir aquest rol: “Jo estic a la federació catalana i la feina la tinc aquí, a Madrid tenen altres tipus de problemes. Si els volen arreglar nosaltres els podem ajudar, però si no hi ha canvis no els podem solucionar.” Subies, amb tot, explica que l’immobilisme l’ha desmotivat: “Jo vull ser conseqüent i, si aquí [la FEF] no hi ha projecte i no avancem, no em sento útil. Jo em sento útil a Catalunya, on faig mil coses.”

Immobilisme a la FEF

En la reunió de la junta directiva de la FEF que es va fer ahir, el president, Juan Luis Larrea –antic tresorer de la federació espanyola amb Ángel María Villar–, va fer canvis estructurals i va atorgar alguns nous càrrecs. Tot plegat deixa ben palès que el seu paper com a màxim dirigent interí pot allargar-se en el temps, amb l’ombra de Villar sempre darrere. Aquesta és, doncs, la principal raó que ha fet que Andreu Subies hagi decidit plegar. Tot i que el president de la FCF hagi abandonat el càrrec a la FEF, la federació catalana hi continuarà estant representada a la comissió delegada.

LES FRASES

N’estava cansat, tant de temps i que no hi hagi eleccions a la FEF després del que va passar a l’estiu... No val la pena estar per aquí

FUTUR IMMEDIAT

Subies posa la FCF a disposició de les decisions del govern català i no creu que les lligues perillin
Després de les detencions de l’estiu era bo un canvi d’imatge a la FEF amb unes eleccions. S’havien de fer coses i obrir finestres
Villar no dimiteix i [des de la FEF] no fan força perquè ho faci. No hi ha moviments i jo no em sento útil. On soc útil és a Catalunya
La FCF forma part del país, n’és una institució més, i seguirem el camí que marqui el govern de Catalunya
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF

Al costat de la Generalitat

El context polític actual també està condicionant el dia a dia de les entitats esportives catalanes. La setmana passada, per exemple, el màxim accionista del Reus, Joan Oliver, va denunciar “un pla per destrossar el futbol català” per part d’alguns òrgans directius de la FEF, després que al club roig-i-negre se li obrís un expedient per haver desplegat una gran senyera en el partit contra l’Osasuna del 23 de setembre i també pels crits “d’independència” que es van sentir al municipal. Respecte a la situació política que viu Catalunya, Andreu Subies té molt clar quin és el paper que hi ha de tenir la FCF. “La federació catalana forma part del país, és una institució més. Si el govern de Catalunya marca un camí, tots hem d’anar per aquest camí”, va dir el president de la FCF, que separa tot el que pugui passar en l’àmbit polític de les lligues: “Les competicions en curs són una altra cosa, tot continuarà igual, que no pots fer mal als clubs.”

Francisco Rubio, reprovat a la junta

La Federació Catalana de Futbol va emetre ahir un comunicat per explicar que ha demanat la reprovació del president del comitè de competició de la FEF, Francisco Rubio, arran dels “seus comentaris intolerables” sobre Catalunya a les xarxes socials. “Andreu Subies Forcada ha expressat a la junta directiva de la RFEF celebrada en el dia d’avui [per ahir], en nom i representació dels clubs catalans, la seva repulsa als desafortunats comentaris publicats a les xarxes socials pel president del comitè de competició de primera i segona divisió, i jutge únic de segona divisió B i la lliga nacional de futbol aficionat de la RFEF, Francisco Rubio Sánchez, en relació amb els fets esdevinguts a Catalunya l’1 d’octubre passat”, deia el comunicat, i hi afegia: “Així mateix, ha sol·licitat expressament que aquesta repulsa quedi reflectida a l’acta de la sessió i que els òrgans competents de la RFEF adoptin les mesures oportunes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)