1a divisió

Una alenada d’aire fresc

Primera divisió. L’arribada de Setién ha permès al Betis trencar la inestabilitat viscuda els darrers anys. Recuperar per a la causa noms com Joaquín i Guardado o la irrupció de Fabián, alguns dels seus èxits

Instal·lat en la més absoluta incertesa en l’àmbit esportiu i institucional en els darrers anys, l’arribada de Quique Setién al Betis ha suposat un impuls en la reconstrucció d’un equip que torna a il·lusionar. Home de principis des dels seus inicis futbolístics, el tècnic càntabre tan sols ha necessitat dos mesos de competició per posar els fonaments d’un Betis que, completades les primeres nou jornades, és a tocar de la zona europea. “Tinc una gran confiança en el que faig. Sé que l’equip jugarà bé, que els jugadors estaran contents i que, en la majoria dels casos, donaran la millor versió de si mateixos”, anunciava el dia de la seva presentació Setién, fidel a una filosofia de joc que té en la possessió i l’atac els pilars bàsics.

De fortes conviccions i amb una sòlida aposta pels joves, els resultats assolits fins ara donen la raó a un tècnic que ha demostrat àmpliament que és capaç de treure el màxim rendiment de la seva plantilla. Recuperats per a la causa homes com Joaquín i Guardado, la irrupció de Fabián Ruiz és potser la nota més destacada aquest curs.

Víctima del constant ball de canvis que ha sofert la banqueta del Betis en les últimes campanyes –va ser cedit a l’Elx el curs anterior en no tenir la confiança de Mel i posteriorment de Merino–, el jove migcampista nascut a Los Palacios ha respost a meravella a la crida de Setién en el seu retorn a Heliópolis. Format a les categories inferiors del Betis, el desplegament i l’exhibició oferta per Fabián al Bernabéu, on el conjunt bètic va vèncer dinou anys després, van fer aflorar el talent i la projecció d’un jugador per a molts cridat a ser el relleu de Dani Ceballos. “He manifestat en moltes ocasions que hi haurà jugadors que passaran de la graderia al camp i al revés. A Fabián li vaig dir que tindria la seva oportunitat i que hauria d’estar preparat per aprofitar-la. Al Bernabéu va fer un partidàs, és un noi al qual tinc molt en compte”, declarava Setién. Una actuació per emmarcar que tindria la seva continuïtat una jornada després, en què Fabián seria un dels grans protagonistes de la golejada infligida al Llevant (4-0) amb un gol i una assistència. “Estic molt content, és un somni fet realitat marcar davant la meva afició. Vull agrair la confiança que m’ha donat Setién”, va explicar un Fabián que en l’acció del gol va rebre la felicitació del seu entrenador després que aquest recorregués tota la banda del Villamarín per abraçar-lo. Fora de la convocatòria en les primeres jornades, la lesió de Camarasa va obrir-li les portes de la titularitat de bat a bat a la medul·lar del conjunt bètic, on ha exhibit una notable personalitat en el joc associatiu.

Atrevit, amb un bon desplegament físic i un gran encert en la passada, les últimes actuacions de Fabián li han valgut la primera convocatòria en la sub-21 de Celades. “En el meu cas hem passat situacions molt difícils, la meva mare va haver de tirar endavant sola amb tres fills. Ara no tinc més remei que donar-li les gràcies: per ella soc on soc”, reconeixia Fabián en una entrevista a l’ABC. L’èxit de Fabián és el triomf d’un Betis que amb Setién està cridat a recuperar temps millors.

LA FRASE

Li vaig dir a Fabián que tindria l’oportunitat i que hauria d’estar preparat
Quique Setién
entrenador del betis

LA DADA

3
assistències
i un gol en nou partits és el bagatge del migcampista Fabián Ruiz aquesta temporada de lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)