Internacional

Un esperpent tot i passar

Mundial de clubs. El Real Madrid accedeix a la final després d’oferir una pèssima imatge i de patir contra el feblíssim Al-Jazira, que acaba superant amb un gol de Bale quan faltaven nou minuts

Al-JAZIRA 1 REAL MADRID 2

AL-JAZIRA:Ali Khaseif (Al Senani, 51’), Rashid, Juma, Ali Ayed, Fayez, Alhammadi (Al Otaiba, 60’), Yousef (Al Ghilani, 72’), Al Attas, Boussoufa, Romarinho i Ali Mabkhout.REAL MADRID:Keylor, Achraf, Varane, Nacho, Marcelo, Modric, Casemiro, Kovacic (Lucas Vázquez, 68’), Isco (Marco Asensio, 68’), Benzema (Bale, 81’) i Cristiano Ronaldo.GOLS:1-0 (41’) Romarinho. 1-1 (53’) Cristiano Ronaldo. 1-2 (81’) Bale.ÀRBITRE:Sandro Ricci (brasiler). Groga a Ali Ayed.

Un esperpent. És el partit que va perpetrar el Real Madrid ahir a Abu Dhabi, en la seva posada en escena en el mundial de clubs. Contra l’Al-Jazira, el campió dels Emirats Àrabs, un rival molt i molt més feble que els blancs, l’equip dirigit per Zinedine Zidane va oferir una imatge dantesca, va mostrar unes mancances defensives extraordinàries, gairebé colpidores per la dimensió del rival al qual s’enfrontava, i va acabar aconseguint l’accés a la final amb un gol a la darreria del partit de Bale. El gal·lès, suplent, va resoldre un duel que l’equip madridista hauria d’haver guanyat per golejada, però que per culpa de la mala punteria i, sobretot, per l’exagerada fragilitat defensiva exhibida, va estar a punt de costar-li un fort disgust.

En els primers compassos l’equip dels Emirats Àrabs, orientat per Henk ten Cate, va posar de manifest que té un nivell molt baix. El tècnic holandès va preparar una línia de cinc darrere, amb quatre migcampistes davant i un punta penjat a dalt i, tot i acumular moltíssima gent a prop de la seva porteria, no va ser capaç de neutralitzar en els primers vint minuts els atacs de l’equip blanc. Remataven de tot arreu els futbolistes madridistes, en posicions comodíssimes per marcar, davant d’una defensa de fira que, mal plantada i poc agressiva, no refusava cap pilota, però Cristiano, Benzema, Modric i companyia no estaven afinats i, a més, van trobar-se amb un colós sota els pals: Ali Khaseif. El porter i capità de l’Al-Jazira va fer un recital. Fent gala d’un estil peculiar i poc ortodox va mostrar-se molt efectiu traient boníssimes mans i fent espectaculars aturades, que van servir per sostenir els seus.

A més d’Ali Khaseif, el Madrid també va topar amb el VAR, que va protagonitzar un capítol a banda en el partit. L’àrbitre va invalidar un gol als blancs, en una acció que va tornar a deixar en evidència que hi ha molt a millorar en el sistema de videoarbitratge. Va ser de traca i mocador: Casemiro va marcar, l’àrbitre va anul·lar el gol inicialment, després va concedir-lo i, alertat per l’auricular, va acabar revisant la jugada en la televisió per anul·lar-lo definitivament per fora de joc posicional de Benzema. Tot en un període de tres minuts, en què tothom va parar boig, sense saber què passava, en una decisió, que tot i haver passat per la lupa del VAR, deixa dubtes i és interpretable.

A tot això, l’Al-Jazira continuava, miraculosament, viu. S’havia mostrat com un equip fluixíssim, en totes les facetes del joc, però també havia ensenyat que tenia tres atacants de qualitat: Boussoufa, Ali Mabkhout i Romarinho. Només ells es desplegaven, i ho feien combinant entre ells, avançant davant d’una defensa madridista extremament poc expeditiva. La defensa blanca ahir va ser surrealista i amb només aquests tres homes l’equip dels Emirats Àrabs –les comptades ocasions que va travessar el mig del camp– feia tremolar Nacho i Varane, desemparats i sense ajudes, amb tot l’equip amunt. Abans del descans, Romarinho, culminant amb classe una combinació amb Boussoufa, va sorprendre avançant els de Ten Cate.

I encara hauria pogut ser més grossa, tot just començar el segon temps. Després d’un córner favorable al Madrid, l’Al-Jazira va armar un contraatac, el Madrid, passiu, va defensar-se una altra vegada de manera tova i poc contundent, i la jugada va acabar en gol de Boussoufa. Era el 0-2, un ridícul i una proesa a parts iguals, però enmig de l’alegria va tornar a emergir el VAR per anul·lar el gol per un fora de joc mil·limètric.

El cop va ser doble per a l’Al-Jazira, que va perdre al seu porter per lesió, i en la primera ocasió que el seu relleu, Al Senani, va haver d’intervenir la cosa va acabar en gol de Cristiano. Realment res no va poder fer-hi el porter, que tot just havia entrat al camp, contra l’enèsim xut del portuguès. Amb l’empat, el Madrid va continuar amb la pilota, van entrar Lucas Vázquez i Asensio per les bandes, Benzema va estavellar dues pilotes al pal –quatre en total dels blancs en el partit– i ja al final va aparèixer Bale. L’atacant gal·lès va marcar quan només feia un minut que era a la gespa, quan en faltaven nou per al 90, i va salvar del desastre al Madrid, que dissabte defensarà el títol contra el Gremio.

LA FRASE

Té poca explicació. La primera part ha estat molt estranya, amb tantes ocasions sense marcar. Hem merescut guanyar