1a divisió

Impuls al futbol saudita

1a divisió. LaLiga anuncia un acord amb la federació de l’Aràbia Saudita pel qual un total de nou futbolistes del país asiàtic jugaran cedits a clubs de primera i segona fins a final de curs

L’Aràbia Saudita aterra amb força en la lliga espanyola. Mai abans sense la presència de cap futbolista del país asiàtic a primera divisió, el negoci econòmic i la ferotge competència a l’hora de lluitar amb les xifres de negoci d’altres lligues del continent, com la Premier, fan que cada cop més s’hagin de prendre decisions impopulars que prioritzen l’interès monetari al purament esportiu.

La més recent, amb la implantació del nou projecte en què estan participant diversos clubs de primera i segona, la General Sports Authority de l’Aràbia Saudita i la federació de futbol del país amb l’objectiu de potenciar el futbol saudita. Així, un total de nou futbolistes han arribat en qualitat de cedits fins a final de curs com a part d’un acord que permetrà, entre altres punts, augmentar la visibilitat de la lliga estatal al món àrab, a més de crear acadèmies de futbol en aquell país sota la marca i la metodologia de la màxima categoria del futbol espanyol. “El futbol és l’esport més popular a l’Aràbia Saudita. De bracet de la federació ens congratulem de donar aquesta oportunitat als joves futbolistes talentosos del país per assolir els seus objectius i jugar al futbol al més alt nivell possible”, va remarcar durant la cerimònia celebrada a Riad H.E. Turky Al-Alsheikh, president de la General Sports Authority (GSA).

Un acte en què els futbolistes seleccionats –els clubs no han adquirit el compromís d’alinear-los– van posar amb les samarretes dels seus nous equips i van destacar per damunt de la resta els noms d’Al-Shehri (Leganés), Al-Muwallad (Llevant) i Al Dawsari (Vila-real), habituals del combinat nacional del país àrab que disputarà el mundial d’aquest any. Othmnan (Leganés), i Issa (Vila-real) són els altres jugadors que han aterrat a primera.

Crítiques des de l’AFE

Poques hores després de l’anunci fet per part de LaLiga, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va qüestionar l’acord subscrit entenent que “prioritza l’aspecte econòmic per damunt de l’aspecte esportiu” i “anteposa el negoci a la promoció i la formació” dels futbolistes. “L’acord impedeix la formació dels futbolistes de categories inferiors i representa un obstacle per a les oportunitats del planter, al qual no sempre concedeixen aquesta classe d’oportunitats”, va expressar en un comunicat el president de l’AFE, David Aganzo.

LA DADA

3
jugadors
internacionals per l’Aràbia Saudita jugaran al Leganés, el Llevant i el Vila-real.

LA FRASE

L’acord impedeix la formació dels futbolistes de categories inferiors
David Aganzo
president de l’afe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)