Internacional

Un malson repetit

Pena màxima. Com fa dos anys en la final de la copa Amèrica, Messi va tornar a fallar un penal decisiu i comença amb mal peu una nova gran cita

Nou malson de Leo Messi amb la seva selecció i un altre cop, des del punt de penal. Fa poc menys de dos anys, va ser Claudio Bravo, en la tanda de penals de la final de la copa Amèrica Centenari, qui es va convertir en l’heroi dels xilens i li va impedir guanyar el seu primer títol amb la selecció absoluta argentina. Ahir, va ser l’islandès Hannes Halldórsson el que endevinant la trajectòria del seu xut fluix, a mitja altura i massa centrat, va evitar que l’albiceleste debutés en aquest mundial amb una victòria.

Aquella decepció de fa dos anys en la copa Amèrica disputada als Estats Units, va ser majúscula per a Messi. Era la quarta final que perdia amb l’Argentina, la tercera en tres anys, comptant la del mundial del Brasil, i la segona consecutiva contra Xile. Fins i tot, en calent, va arribar a manifestar públicament que deixava l’albiceleste, juntament amb altres companys, fruit d’aquest seguit de desenganys viscuts defensant la samarreta del seu país. Per sort, s’ho va acabar repensant i un parell de mesos després va anunciar el seu retorn a la selecció. L’error d’ahir, de moment no és tan greu, ja que l’Argentina encara té dos partits per refer-se i continua depenent d’ella per classificar-se per als vuitens de final i com a primera de grup, però les crítiques que van aparèixer durant tota la fase de classificació, no han fet altra cosa que reaparèixer, tot just quan els de Sampaoli només ha disputat els primers 90 minuts a Rússia.

I és que més enllà del seu error des dels onze metres, a Messi, que és la gran referència de l’Argentina i la gran arma per aspirar a guanyar el mundial, no se’l va veure còmode gairebé en cap moment. No va parar d’intentar-ho, amb diversos xuts des de la frontal, de falta, tot i que va topar sempre amb la tanca, i baixant al mig del camp per crear joc, però mai va tenir èxit en els seus intents, més que en la passada a Maxi Meza que va provocar l’acció del penal que després va desaprofitar ell. Recuperar-se mentalment per al proper partit, contra Croàcia, que serà gairebé una final, és obligat.

El seu gran punt feble

Si Leo Messi té un punt feble, aquest és el dels llançaments de penal. Sorprenentment, el crac argentí, tot i ser un especialista a pilota aturada i un dels millors llançadors de falta del món, si no el millor, no ho és des dels onze metres, que se li continuen ennuegant, com es va veure ahir. Així ho demostren les dades, ja que dels poc més de 100 penals que ha executat al llarg de la seva carrera, n’ha fallat 24, és a dir, gairebé un de cada quatre. Xifres més que millorables, i més per a un jugador com ell, per alguns el millor de la història, però que amb el temps, sembla que fins i tot empitjoren, ja que dels últims vuit llançaments de penal que ha executat com a blaugrana i amb l’albiceleste, n’ha fallat quatre.

“Em sento responsable pel penal”

X.S.

“Hem estat superiors. Ho hem intentat i no ha pogut ser. Em sento responsable de no haver pogut endur-nos els tres punts, perquè no tinc dubtes que amb el penal hauria canviat tot”. D’aquesta manera, i un cop acabat el partit, Leo Messi es va lamentar pel seu error i va donar la cara, alhora que va recordar que només és el primer partit i que ja pensa en el següent: “No hem de tornar-nos bojos. Això tot just ha començat i sabíem que no seria fàcil. Fa ràbia perquè mereixíem guanyar, més enllà que tenim coses a millorar. Ens ha costat crear ocasions però sortirem a guanyar Croàcia.” També va comparèixer davant dels mitjans el porter islandès, Hannes Halldórsson (34 anys), que juga al Randers de la lliga danesa, i que va assegurar que tenia estudiats els llançaments de Messi: “He vist molts penals seus, la seva forma d’actuar en els últims temps. He intuït que me’l xutaria per aquest costat. He fet els deures, sabia que podia passar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)